Як завести дизельний двигун в мороз

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем petrutchio, 1 лют 2014.

1. petrutchio

petrutchio Початківець

vw Golf 4 variant 1.9 tdi
    Яким способом можна завести дизель 1,9 TDI ,якщо мороз -20

2. Родео Слава

Родео Слава Початківець

vw passat b3 variant 2E
    вставляем ключ в замок зажигания, прогреваем АКБ, греем свечи пару раз и заводим:).
    Если не заводится устраняем причину.

• Подобається Подобається x 1
  3. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    якщо авто довгий час було на вулиці, і було неякісне залите пальне, то гріти свічі і АКБ не дуже сильно допоможе.
    Теплий гараж у поміч.
    П.С. А якщо дуже терміново потрібно їхати, тоді бери фен і грій паливний фільтр, і паливну(трубки) до блока, і тоді поможе.

Останнє редагування: 1 лют 2014
  4. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011

поляки показали на форумі класний метод:

на прикладі буса. обмотали бус попериметру харчовою плівкою (та щоб позбутися шпари між асвальтом і початком кузова), а під машиною ставлять дуйчик (тен і вентилятор). так вони боролись з замерзанням магістралей.

гугл видав шось таке. думаю принцип поняли

5. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    Подивлюсь я як хтось буде в багажнику ту електростанцію возити і зранку в 6й включати на все подвір"я))

6. aleks77

aleks77 Початківець

Passat B3 Variant, 1991, RP
    ОСь що пише з цього приводу підручник. Сам німецької не знаю, але скан зберіг.

7. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    Там пише що машину наніч треба периною накривати )

8. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    Є ще один "дєдовський" метод:
    Береш ефір, наливаєш в копачок, і з ковпачка вихлюпуєш в рукав воздухозаборніка повітряного фільтра (як не помогло, то знімаєш фільтр - і хлюпаєш в сопла де мотор бере воздух) в той час, хтось інший крутить стартером. Результат = 98%, що запуститься двигун.
    Але то крайній вихід, бо так приходить гаплик двиглу, йде максимальний знос при старті
    Це пряма відповідь на пряме питання теми, щоправда і є суттєвий мінус цього методу, краще шукати причину чого він не заводиться - так дешевше.
    Таким методом запускав дизельну двохосну електростанцію в військах (ЕСД2-12) і кілька раз свого Г2 (ще у 2006р.).

І другий варіант, це якщо АКБ живий і ще дихає - взяти кусок бумаги, підпалити і в моменту пуску стартером приставити її до того ж воздухоприймача (описано вищще).

9. Yrasuk

Yrasuk Active Member

Volkswagen Passat B4
    Ефір продають в балонжиках,помічна штука навіть мертвий мотор заведе,но до того часу пока взагалі перестане дихати.Авто ефіром нерекомендую мордувати.

10. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Ну перший варіант, я б не використовував, недай бог крапля ефіру попаде в двигло, а оскільки то дизель і компресія там вища, то гідроудар забезпечений. Їмхо, з електростанцією тобі везло.

Та й обидвох методів фізики я не розумію щось:dntknw:
    Як це поможе двиглу завестись, коли в обидвох випадках ми зменшуємо подачу кисню в камеру. Що двигун дивлячи на безвихідь стріляє собі в голову і заводиться? чи комп дивлячись на брак кисню добавляє срляри, і що як там механічний вприск?

Щоб заводити дизель в морози, система вприску повинна бути справна = робочі всі свічки і правильний кут запалювання, і.т.д.

Останнє редагування: 4 лют 2014
  11. Yrasuk

Yrasuk Active Member

Volkswagen Passat B4
    Щоб заводити дизель в морози, система вприску повинна бути справна = робочі всі свічки і правильний кут запалювання, і.т.д. І він заведеться 100%

12. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    Бачив багато разів всякі суміші в балончиках для пуску двигуна, так і підозрював, що то ефір.
    в ній мотор був вбитий, одного разу завели її, а з вихлопної фонтан води. Нічо поки служив, вона працювала, а далі не знею її судьби.
    Тих методів, я зовсім не хотів писати, але не втримався і тут же попередив, що то не є добре.
    і я такої ж думки, а також нормальне пальне та чистий паливний фільтр.

13. Василь125

Василь125 Active Member

Гольф 3 1993р.в. 1,9ТД - був.
    AFN 1,9 ТДІ - є.
    Якщо солярка залита зимова -30 і не замерзла, справні свічі накалу, АКБ в нормі, звичайно що завидеш двигун навіть якщо він місяць не заводився.

14. Golevgen

Golevgen Active Member

Golf 1,6 D

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)