ЯК зробити задні дискові тормоза?

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Sinjor, 31 тра 2006.

1. Sinjor

Sinjor Початківець

Golf II=>1.6=EZ, 2E2,>1984 a.d.,
    Народ, у мене Г2 1,6 карб. Задні барабанні мене вже дістали та й їхнє гальмування мене не задовільняє.
    Хотів би поміняти на дискві. Розкажіть хто робив: що треба і скіки грн?

2. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: ЯК зробити задні дискові тормоза?

Згідно моїх скромних знань, на твому двигуні барабанних повинно вистачати по самі вуха - ВВ ставить дискові на моделі більше 100к.с., тільки там вони виправдані (за вийнятком, якщо ти не Міхаельович). Рекомендую просто перебрати задній контур, а особливо регулятор зусиль задніх гальм (москалі то називають Калдун :)). Перестановка може бути проблемнішою - якщо ти все-таки впертий, розповім, в мене знайомих перехворів тим менінгітом :)

• Подобається Подобається x 1
  3. CAT

CAT Місцевий

GTI mk6, GTI mk1, Golf mk1

нічо собі не задовільняє??? я от недавно зроби собі їх (поміняв колодки і циліндрики) не жаліюсь на ефективність, ітак всьо передні тормозять - задні там для ручніка більше... а ручнік тримає на барабанних так шо не рушиш з місця. треба тобі того? не відчуєш різниці однозначно.

4. Словотворець

Словотворець Active Member

98798

Колись досліджував то питання..
    На шроті фіг знайдеш цілу балку і ше незнати скільки за неї захочуть.

Зваживши це все... дійшов висновку шо навіть якщо і вдасться то всьо встановити (насправді проблем нема) то обслуговування буде дороге і невиправдане (як на мене) всерівно не добєшся того що машина з 100-0 буде гальмувати за 10 метрів (рекорд якась найновіша БМВ - 33 метри). Мені здається ті гроші краще вкласти в ремонт того що є і купити і суперову резину.

5. Kvass

Kvass Active Member

Октавія

Є резон поміняти!!! Тормозіння з задніми дисковими набагато краще, і з другої сторони це власна безпека, теорія каже що дискові гальма в 2 рази швидші ніж барабанні!!
    Для переробки треба.
    1.Супорт в зборі з віссю.( тобто з балки 4 болти відкрутити і зняти)-2шт
    2.Колдун, чи кя там розподільник тормозних зусиль, знімаєм з донора з лівої сторони балки!
    3. Троси ручніка( вони трохи інші, і переважно заккишші:sad: )

Супорта можуть бути і від В3 і сеата Толедо ГТ, але краще поміряти бо в природі всяке буває:grin:

Вдалої переробки, і звіт в студію!!!;)

6. Sinjor

Sinjor Початківець

Мда, тормоза я так збирався перебирати і прокачувати. Передні вже повністю поміняв.
    Але я ніфіга не зрозумів нарахунок балки. Так її що треба іншу? Чи тільки ступицю замінити на іншу? І як з кріпленням до балки тоді?
    І я десь на мск.ру здається читав що диск тойсамий.
    ПРросвітіть провінцію плз....... :)

7. Kvass

Kvass Active Member

Октавія

Балка залишається, самі ступіци перекручуєш;)

8. Словотворець

98798

А тойво.. вакуум чи ше шось з тормозної системи мінятитреба???

9. Sinjor

Sinjor Початківець

Нє, ну я думаю до вакуума пхатись не треба.
    До речі сжемку таких тормозів знайшов http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=brake_rear_01
    Дійсно все тре міняти :sad:
    Я спочатку маю стабілізатор передній поставити ( попередній власник його викинув - чудак) а потім за тормоза візьмуся. От так.

10. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

А тепер вра***, нафік на Гольф2 дискові, хоча є гольфи з такими...
    Маса авто 1450 кг вроді, шв 180 км/год думаю розвивати не будеш, то в чому проблема, нафіга? Да не спорю безпечніші, но не для таких класів авто...

11. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

На мою думку, якщо цікаво, спочатку зробити дійсно гарні передні гальма.
    Собі поміняв 210x13 (чи які там вони) на вентильовані 256x20 від B3. Результат просто супер - гальмувати стала набагато краще, пеергріти ще не вдалось (хоча старі пеергрівалися дуже швидко). Єдине - трохи перегальмовую перед - треба з колдуном розібратися.

Отже мораль з цього. Мало гальм - зроби щось з передніми. Якщо вже й тоді мало або задні дискові потрібні для зовнішнього вигляду - вперед. Але зауважте, ща на Гольфах задня "дискова" балка зі стабілізатором, а "барабанна" - ні.... Отже раціональніше замінити балку. У Києві ціна в зборі - близько $150-200

12. Словотворець

98798

Всі шось міняли, всі шось робили, а от сказати чи треба робити щось з вакуомом чи просто міняєш і все.. ніхто не сказав

13. Словотворець

98798

Гольф 2 важить десь 950 кг. До чого тут швидкість? І на 60 км/год треба тормозити. Справа в ефективності того тормозіння. Зараз ж на всі машини ставлять задні дискові (машини економ класу не розглядаю) і АБС в нагрузку.. думаєш дарма?

P.S Прохання! Вітка форуму не філософська, а технічна.. тому попрошу в деталях писати, а то ніби коментів багато, а питання нерозкрите :sad: Виходить шо всі круті тєхнарі, а пояснити докінця ніхто не пояснює..

14. Словотворець

98798

Думаю питання комплексне.. перід не може тормозити краще якщо зад його постійно пхає...

15. Kvass

Kvass Active Member

Октавія

Залиши вакум в спокої, той ше послужить:)

16. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

Абалдєне зауваження, дякую за відвертість!
    ... технічна вітка :mrgreen:

17. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Згоден, але.
    Э факт - підвищена ефективність гальмування.
    До того ж якщо є бажання, можешь подивитися у ЕТКА, якщо ні - повір на слово - G3 1.8GT комплектувались передніми вентильованими 256х20, а задніми барабанними. Єдине що там було трохи переналаштоване - то колдун.
    До того ж близько 80% гальмування приймають на себе передні гальма, і лише близько 20% залишається заднім. І з цими 20% барабани розберуться - їх ефективності вистачить.
    Ваккум та ГТЦ можна не чіпати - все гарно працює і на "маленьких".

Так, собі я в майбутньому задні дикові ставити буду. На 50% через зовнішній вигляд, на 50% - через більшу ефективність.

Отже, якщо гальма - маленькі невентильовані та їх мало, то мій рецепт (він суб'єктивний та комусь може прийтись не до смаку, але вже випробуваний):
    1. Вентильовані від B3 256х20 (або 280х22 для фанатів та итих, хто менш зкутий у фінансах). Трохи правильно пеленалаштований колдун (розподілювач гальмівних зусиль)
    2. Аромвані гальмівні шланги.
    3. Ваккум та ГТЦ від більш потужних версій (GTi чи VR6, наприклад)
    Якщо все ще мало - тоді можна й задні дискові з армованими шлангами.

18. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

G2 1.8GTХ також базово йшло з барабанами, фіг його знає чим керувалися виробники, може проба перед G3/Венто чи ще щось пробували.

19. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Абсолютно погоджуюся з D.Lus - розпочинати треба зпереду. В гольфі повздовжний розподіл ваги та вертикальний центр ваги є такими, що при будь-якій швидкості різницею між задніми дисковими та барабанними гальмами відчути дуже складно. Набагато важливішим є стан передніх. Для кращого пояснення своєї думки скажу, що дискові гальма мають дві переваги перед барабанними - краще охолодження та кращий момент регулювання гальмівного зусилля. Якщо в Sinjora від активної їзди на 1,6 карб перегріваються стандартні відлаштовані задні барабани - то... я просто не повірю. Якщо гріються - значить там щось не альо.

Якщо ми говоримо про гальмівний шлях - теж дуже відносна справа. На хлопський розум, другою перевагою дисків є те, що в них легше зловити момент на грані юзу. Якщо колеса заблоковані, гальмівний шлях є однаковий у будь-якої машини (відносно ваги), навіть якщо вони блокуються не дисковими гальмами а патиком межи шприхи :). На дисках більшого діаметру цей момент зловити легше, відповідно гальмівний шлях буде коротшим, оскільки не почнеться юз. Тому, як це не модно, але на гольф доречніше буде поставити більші передні гальмівні диски, гальмівний шлях буде меншим. Раджу використовувати передні вентильовані, бо при розподілі зусиль перед/зад близько 85/15% на них припадає основна маса автомобіля.

Я знаю, що мене зараз закидають валянками, але тим не менше висловлю свою думку що АБС це система для блондинок і гальмівний шлях машини без АБС (при умові нормально досвідченого водія) буде коротшим аніж в такої ж з АБС. Думаю, будь-який професійний гонщик це підтвердить.

20. Словотворець

98798

Дивно.. але ті хто займаються ремонтом машин в один голос кажуть.. куди куди а в гальмівну систему лізти неварто. Недавно спілкувався з одним фахівцем його назвати чи що, на рахунок задніх тормозів.. Сказав що там все збалансовано, головне щоб було справним, будь-які зміни в екстремальних умовах можуть показати себе як з позитивної сторони так і з негативної. Міняти зад не радив, але сказав якщо дуже хочу то може зробити.

Дослідження покзали що обслуговування задніх дискових тормозів буде обходитись в двічі дороще, та ще й до того запчастини треба замовляти.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)