Кабмін вилучив довідку про здоров'я водія з обов'язкових документів для техогляду

Тема у розділі 'Новини ДАІ', створена користувачем scirocco, 1 лют 2011.

1. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Кабмін вилучив довідку про здоров'я водія з обов'язкових документів для техогляду
    (Українські Новини, Олександр Терлюк, 31.01.2011) Кабінет Міністрів скасував вимогу про обов'язкову наявність медичної довідки про стан здоров'я водія для проходження технічного огляду транспортного засобу.
    Про це сказано в повідомленні департаменту інформації й масових комунікацій секретаріату Кабміну.
    "Уряд вирішив вилучити медичну довідку про стан здоров'я водія зі списку документів, необхідних для проходження технічного огляду", — сказано в повідомленні.
    Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив керівництву Міністерства внутрішніх справ і Міністерства охорони здоров'я привести внутрішні нормативно-правові акти у відповідність до цього рішення уряду

2. Bosh

Bosh Місцевий

VW B3 2.0 9A був
    VW B5 1.6 AHL був
    Клубна карта:
    000039
    Як завжди, "нажились" і хватить!!!

3. Vexler

Vexler Аксакал

Smart ForTwo, VW Golf2 1.8RP `91 white був
    Ура, нарешті!

4. Senia

Senia Active Member

VW Jetta II 1.8 GX 87" була
    Fiat Doblo 1.3 MJTD 05"
    Давно треба було так зробити (як кажуть: не пройшло і пів року :) )!!!

5. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    Рано радієте ще зміни в актах не введені

Урядовий портал » Події дня » Довідка про стан здоров'я для проведення техогляду вже не потрібна

Довідка про стан здоров'я для проведення техогляду вже не потрібна

31.01.2011 | 15:30 | Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ

Сьогодні Уряд зробив черговий крок щодо лібералізації та дерегуляції. Зменшено кількість документів, обов’язкових для забезпечення прав власників на володіння та керування транспортними засобами.

Уряд прийняв рішення вилучити медичну довідку про стан здоров’я водія зі списку документів, необхідних для проходження технічного огляду.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров дав доручення керівникам МВС та Мінохорони здоров’я в найкоротші терміни внести зміни у відповідні нормативно-правові акти.

Глава Уряду наголосив, що політика дерегуляції залишиться пріоритетом роботи влади.

6. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Нічого, зачекаєм, не горить поки що... :)

7. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Мля - а я от тільки почав її робити (пройшов невро і психопатолога) бо ТО чекає в лютому.
    Ну нічо - довідки від них дійсні довго - а знаючи нашу владу ...

8. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Взагалы-то в нормальних країнах ця довідка потрібна....
    в нас просто країна не нормальна.....

9. leopold

leopold Місцевий

VW Polo 9N3 09р.в.
    Клубна карта:
    000037
    Тут щось не чисто - напевне Мікола Яновіч з пацанамі придумав нову схему

10. kym

kym Аксакал

a 100
    100% у них і так грошей на медицину не хватає плюс хабарі .... щось підозрюю що ми ще будемо кричати давай довідку назад.....

11. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    а скільки особистого часу потрібно витратити громадянинові нормальної країни, щоб отримати ту довідку?

12. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    ІМХО 2 - 4 год., а в нас б*я 2-4 дня, в ліпшому випадку!

13. Bosh

Bosh Місцевий

VW B3 2.0 9A був
    VW B5 1.6 AHL був
    Клубна карта:
    000039
    це для здорових і нормальних людей, а наркомани і всі кому за кермо далеко сідати неможна - декілька хвилин)))))))

14. espritenergy

espritenergy Початківець

VW T4
    Ги-ги, 100% так буде!

15. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Не розумію для чого власнику машини потрібна ця довідка, якщо він може давати без жодних на це документів машину іншим людям? Чому повинна страждати машина, якщо власник хорий? Може він любить, щоб його возили! Та і що має здоров'я водія до технічного стану авто?

16. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    підтримую. логічніше було би мати дійсну медичну довідку до водійських прав, тобто обовязковим документом зробити ще меддовідку, імхо

17. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Навіщо таке пропонувати? В нашій країні здорові люди будуть ходити по лікарям, витрачаючи купу часу, нервів і грошей, щоб отримати ту довідку. А хворі, яким дійсно не можна сідати за руль, ці довідки будуть купляти, нехай і дорожче. Дивись скільки хворих можновладців, і всі вони їздять за рулем і давлять людей, і їм за це нічого нема. Ти думаєш, їм не дадуть довідки, що вони здорові як бики?

Якось в Грузії аварій не побільшало, які відмінили всілякі ТО, ні одна фірма ще не згоріла, як відмінили пожежні інспекції на фірми, якось ще щурі їх не поїли тих грузинів щасливих, як відмінили санстанції.

А в нас лопухи в погонах пожежної інспекції ще лейтенанти, а вже їздять на нових октавіях. Лише експертна оцінка та монтажні документи для відкриття невеликого офісу коштують біля 2-3 тисяч грн.!!!, щоб інспекція дала дозвіл. Це не враховуючи вже витрат на датчики та сигнальну апаратуру. А підприємства горять, великі, не малі, де круті власники, горять все одно. Щурі заїдають в дворах, таракани в магазинах, люди травляться продуктами, а санстанція будує будинки під Львовом. Це хіба нормально? А ти пропонуєш ще якісь довідки. Дай Боже, щоб дійсно відмінили і не ввели десять додаткових замість цієї одної. Хоча в це абсолютно не віриться... Але було б класно, якби за рулем сиділи лише ті, кому здоров'я дозволяє :)

18. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    та я не пропоную, а підтримую.

але написавши пост нижче, я ж добре знаю, шо в нашій країні все можна купити за гроші.
    просто та думка була би справедливіша, якби таки меддовідки залишили. адже погодься, що авто твоя меддовідка до лямпочки, йому тільки потрібна довідка з СТО (хотя її також купують...) :morning1:

19. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Однозначно погоджуюся, навіть якби ми в Гондурасі жили. Там, до речі, за останніми дослідженнями, набагато краща ситуація чим в нас :) І ми ображаємо країну Гондурас, називаючи нашу країну тою назвою :) Лише в нормальній державі можуть бути нормальні медичні довідки не для машини, а саме для водія, як права на водіння. І лише для здорового водія і звісно не за хабар. А в нас...

20. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Хлопці ці довідки ще йдуть з совдепівських часів коли була одна машина - один водій, і таким чином контролювали здоров"я водія. А зараз такий метод контролю недоречний бо на одному авто може їздити вся родина, але відмінивши ТО розв"яжуть руки гайцям що до перевірки тех.стану на дорозі, і будемо платити штрафи за підтікаюче мастило або за довідку з СТО що інспектор помилився ну і т.д. В нас нічого не робиться для людей: ми всі так раділи що зняли податок з транспортного засобу (150грн) а його включили в ввартість пального(+0,50грн/л) а тепер арифметика якщо авто в рік пробігає 10000км з розходом пального в 10л/100км то за рік спалюємо 1000л, а тепер помножимо на 50коп маємо податок в 500грн/рік проти 150грн!!! Для людей???!!! Так само було і з штрафами підніміть руку кому в перший день не виписали штраф??? за нечитаємі номера(в слякоть) за відсутність аптечки, за будь що??? Відмінять мед довідку зроблять це все по іншому, наприклад що раз в два роки перездавать на права, чи чи введуть штраф за водіння в замореному(уставшому) стані (відпахав на роботі - спи там), якби ці зміни вносили прості водії а не можновладці яких возять то тоді б був якийсь толк а так ....
    P.S. чекаємо відповіді на дорогах:sad:

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)