привіт, народ! моєму 1.4 приходить капєц і я задумався над новим двигуном але хочеться більше коней. щоб не попадати в лишні гроші на заміну техпаспорта я нарив в неті що німці ставили 1.6 який на вигляд точна копія мого 1.4 (як не як лишня пара коней непомішає в господарстві). може хтось знає які коди йшли на такі двигуни. (цікавитьфото двигуна 1.6 такий як на фото)
Це розточений 1,4 до 1,6 Ось тут ми його обговорювали http://volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=5205&highlight=%D9%EE+%E7%E0+%E4%E2%E8%E3%F3%ED
Незнаю хто там що розточував але наскільки мені відомо то на 1,6 ставили 020-ті КПП, а на 1,4 - 085-ті, а вони не взаємозамінні. якщо досі цікаво то дома подивлюся
Подивився - виправляюсь. Були 1,6 і такі і такі. На скільки памятаю в тебе AEX В твому випадку щоб усе навісне болти і все решта лишилось своє треба шукати двигун з буквами AEE (потужність 55kw=75коней) + впускний коллектор з датчиком тиску + конэчно мозк Випускний колектор інший але кріплення таке саме, тому можна пробувати ставити старий Обовязково маєбути ГУР якщо його нема то ще з кріпленням генератора може бути не альо, хоча не впевнений Проводка ідентична. Ну решту мєлочей можна пробувати дивитись вже коли остаточно наважишся
дякую за інфо. якраз займаюсь пошуком в неті "донора". якщо все вигорить обіцяю викласти звіт на форумі
Сам зозумієш моноінжектор в даному випадку не підходить. А коробка получається в тебе 085-та мала б стояти
з двигунами АЕА в німцях проблем немає а от з АЕЕ трохи сутужно (в мене зараз повний інжектор і тому надалі хочеться)
Трохи порився в доках. Ніразу він не розточений. Обєм збільшено тільки за рахунок збільшення ходу поршня тому не здивуюсь якщо і блоки там однакові Діаметр циліндра у всіх 1.4 / 1.6 = 76,5мм Хід поршня: AEX = 75,6мм AEE = 86,9мм А якщо блоки однакові то автор може збільшити обєм замінивши лише коленвал і голову і тоді з документами напрягу не буде взагалі бо букви двіжка лишаться на блоці. Але чи блоки повністю однакові - незнаю, це лише припущення