Допоможіть мені порадою) у мене це перша зима на мому Гольфику і треба міняти шини, зараз стоять 195/60R14( попередній власник казав ,шо раніше були R13), читала в неті шо можна ставити і 175/70, чи краще ставити той розмір який є, шо скажете і якої фірми?
14 дивляться гарніше, а профілю 60 думаю достатньо для зими. 13. Та і ширина 195 зачотніше ніж 175 - вона вузька буде.
Це питання спірне, кому як))) Одні радять одне, а другі інше. Я ж дотримуюся того шо призначено для авто. В мене що зима, що літо Р14 195/65, так як передбачено для авто заводом.
Ну на Гольфа рекомендована ширина 175. . . у мене 185 (почуваю себе комфортно). Фірма. . . Нокіан, Сава, Контінентал, Матадор. . . Дивись малюнок протектора і пробуй на м'ягкість гуму!
Цього року також купив Sava. Чим ширші тим краще дорогу тримають, так як більша плоза контакту з дорогою, краще і гальмувати.
Я 3 роки їздив на ренушці на вузькій (175ці) останні півроку на 195 щоправда на пасаті. І я тобі скажу яка б там дискусія не була,я б топікстартеру не радив би пересідати на вузьку гуму.
Це не правильно на зиму краще брати вужчу резину, це багато спеціалістів доказували в т.ч. Мочанов гонщик якого чатенько бачимо по ТВ.
Зомові - нокіан хакапеліта (яка не пам"ятаю) Літо - російські "амтел". купив з економії грошей, але зрештою задоволений цим брендом. Хоча на гладкому і мокрому асфальті вони не дуже себе поводять, але я так не ганяю шоб ставити шось неймовірно дороге))) Не всьо шо дороге - то якісне)
Два роки ганяв на 185/55Р15, зима Мішелін, літо Контіненталь то скажу так чим нижчій профіль тим дубовіше іхати. Якщо в нас літні дороги неахті та хоч можна побачити яму та об"їхати її то зимове бездоріжжя потребує більш високого профілю. На рахунок ширини гуми то моя думка всетаки чим вужча тим краше продавлює сніг і тим краще зчеплення з дорогою. Взагалі вирішувати лише нам яку гуму з якими розмірами ставити!
Выбирая шины из рекомендованных типоразмеров нужно руководствоваться следующим: Более широкая шина: + • большее пятно контакта автомобиля с дорогой • лучшие характеристики при торможении и разгоне (особенно у автомобилей с мощным двигателем) • лучшее прохождение поворота на большой скорости - • увеличение цены • увеличение веса (заметно сказывается у автомобилей с небольшим объёмом двигателя 1.4 -1.5 литра) • небольшое увеличение расхода топлива • увеличение эффекта аквапланирования (машина теряет управление при попадании в лужу или в снежную кашу Здесь выбор зависит от ваших личных предпочтений и финансовых возможностей. В принципе считается, что на более мощную и быструю машину нужно ставить более широкие шины. И наоборот, на машину с небольшим объёмом двигателя нет смысла ставить широкие шины.
в тебе мае в мануалі, або десь а авто (як правило на лючку бака) написано допустимі розміри шин, які можна встановлювати на саме твоє авто. імхо - на зиму чим мешний радіус, на літо - як душа забажає андрій, ну ж писали люди, шо для обговорення широка/вузька шина є сусідня тема
рекомендують ставити менший розмір гуми зимою тому що коли багато снігу він набивається і відповідно це впливає на витрати пального і зношення гуми я ставлю літом 14 а зимою 13 175/70 бажано якщо зима сніжна шиповану або зимову з хорошим протектором надаю перевагу виробникам Sava або Goodyear