КОЛІР МАСЛА

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Yra Golf3, 7 лип 2008.

1. Yra Golf3

Yra Golf3 Місцевий

VW Golf 3 1.6 95p (вже нема); Caddy ecofuel 2006, Passat wagon 1.8T
    Я катаюсь на газі, і десь вичитав що на газі можна масло міняти раз на 15-20 тис., я відїздив 15 і поміняв масло було ще свлого кольору але воно ж всерівно властивості свої втрачає, чи не перекатався я часом???
    Я заливаю пів синтетику ESSO хто що скаже про це масло, може варто щось інакше заливати?

2. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993
    Відповідь: КОЛІР МАСЛА

Я теж катаюся на Газі і лию Еsso, але тыльки тому що мотор бере масло і лити дорогоге мене жаба давить , якщо мотор масла не бере то краще мабуть лити Кастрол або Мобі, а то шо 15 тисяч проїхав то троха забагато, масло колір не міняє але радять міняти раз в 8-10 тисяч, я міняю кожні 8.

(то чисто моя думка і на істину не претендую)

3. Yra Golf3

Yra Golf3 Місцевий

а чим воно краще, я якось відчую різницю?

4. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Їзди так і надалі, якшо двигуна не шкода. Я на свому більше ніж 7-8 тис. на маслі не їжджу.

• Подобається Подобається x 1
  5. Zeleniy

Zeleniy Новачок

VW Caddy 1.6 2007 / VW Golf II 1.3 1985

Бажано знати маркування двигуна та КП.
    15 тис. - інтервал для заміни масла на усіх нових а/м VW. Для автомобілів Гольф-3 (згідно Ельзи) згадується інт. 7,5 тис. та 15 тис. Враховуючи вік автомобіля, гадаю масло треба міняти за меншим інтервалом.

6. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Від віку авто швидше залешить термін доливання масла :). Термін заміни масла залежить в першу чергу від самого масла. Річ у тім, що кожне масло, коли нове, є лужним середовищем, а з часом старіння окислюється. Як луг так і кислота негативно впливають на мотор. Тому надто часті заміни є теж шкідливими. Можливо, менше ніж надто рідкі, бо в старому маслі окрім кислоти присутній дрібний абразив, а також з часом розкладаються присадки, що утримують в'язкість.

Щодо кольору масла - воно повинне темніти за 300-500 км. Якщо темніє раніше, це свідчить про те, що миючі властивості є настільки термоядерними, що вони вже після першої тисячі зберуть у маслі концентрацію абразиву у пропорції, що присутня тільки в старому маслі. Надто пізнє потемніння означає відсутність миючих присадок, а це теж недобре для мотора, бо викликає скупчення нагару і інших продуктів зносу в місцях, де вони утворюються. Іншими словами мікростружка залишається на вузлах тертя і кочення металу. А це - як не крути - теж пришвидшений знос.

• Подобається Подобається x 2
  7. Zeleniy

Zeleniy Новачок

VW Caddy 1.6 2007 / VW Golf II 1.3 1985

2 Scirocco, я навів терміни по заміні масла для а/м ГОЛЬФ-3 1995 р.в. що передбачені розділом "инспекционный сервис и уход" сервісної програми VW - Elsa v.3.5.
    Якщо Yra Golf3, має сервісну книжку (у чому я дуже сумніваюся) то хай подивиться терміни.
    А взагалі, 7,5 тис. ІМХО не "надто часті заміни".
    За масло ESSO не скажу нічого, оскільки собі заливаю лише Кастрол.

8. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

Якщо не бере двигун масла, то лийте Aral (на "Христині" в нові бехи його лиють, думаю не просто так) і буде вам щастя !

9. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

ти різниці точно не відчуєш :mrgreen: хіба від кращого масла машина по іншому поїде :?: , а ось твій двигун думаю різницю завжди відчуває між хорошим маслом і недуже

10. Yra Golf3

Yra Golf3 Місцевий

Просто в мене нагару не багато, віз газу практично нема нагару.
    Книжку маю, подивлюсь обовязково, але вона ж там на газі не їздила. Мене більше цікавить думка про те чи дійсно якщо їздити на газі можна продовжити термін придатності масло.

Додано через 1 хвилину
    Коли їздив на бензині я міняв через кожні 9 тис.км.

11. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Дивно, бо БМВ, як і ВАГ виробляють для своїх автомобілів спеціальне масло. На банці чи коробці немає ніяких логотипів крім лого машини, також там написаний номер масла по каталогу, його специфікація. Мабуть на "Христині" з'явились дрібні бізнесмени :)

Додано через 5 хвилин
    Чорний колір масла - це в основному мікрочастинки металу.
    Не можна. Масло це речовина, що змащує. Через певний час вона втрачає свої властивості і забруднюється. Масло змазує рухомі вузли, що знаходяться поза системою паливного тракту. Тип пального тут ніпричім.

12. Yra Golf3

Yra Golf3 Місцевий

Напевно ти правий наступний раз поміняю максимум на 11 тис.км.

13. PatolkinJR

PatolkinJR Active Member

VW Passat B4 Variant 1.8

Ще залежить від того де їздиш, мій майстер радить так, якщо їзда по місту то 6-7тис. км, переважно по трасі 7-8тис. км. Це для мого гольфіка він казав. Сам лию кастрол півсинтетика.

14. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

звичайно шо не за просто так, а за великі гроші, адже менеджери аралу добряче попрацювали в тому напрямку.

15. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Поганий маркетинг в того масла. Попередній продавець "Аралу" був забанений на нашому форумі за грубе хамство. Тепер виявляється новий факт. Думаю, на труні репутації марки добиваються останні цвяхи.

16. NCRPI

NCRPI Місцевий

продано....
    Клубна карта:
    000014

Поясніть яке масло лити: Арал - завдяки роботі менеджерів дороге і ніби немає підробок, Кастрол - виробляють Бог зна де тільки не там де треба, все решту що в нас продається підробки????????

17. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

Я так розумію це камінь в мій город.
    Відповідально заявляю, до масла Арал ніякого відношення не маю, окрім того що іжджу на ньому.
    Людина здається питала яке масло лити, на що я й відповів. Ящо хтось вважає це рекламою - прапор вам у руки ! :)

18. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Доречі про масло Арал... Балакав у кампанії в дружній бесіді за "рюмахою чаю" з представником кампанії Шелл, він просто мій знайомий, так ось він сказав що ні у якому разі не лити у машину то мастило. Його слова наступні: лий Мобіл і Кастрол(якщо впевнений в їх походженні), або Шелл снову ж таки якщо впевнений в їх походженні. Потім мене хтось збив з думки і я до того питання вже не повернувся. :-( Так що відповіді на моє питання не знаю.

19. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

Це хіба не реклама ? :)

20. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Дуже "гарно" мені було чути ту "рекламу" від співробітника фірми Шелл. :)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)