Народ, дурне питання. А чи хтось пробував з допомогою якоїсь насадки зробити типу керхер з компресора, шоб мити машину? То взагалі реально? Якщо так, то яка то має бути насадка?
боюсь, що таке не получиться, так як в керхероподібних пристроях електронасос накачує тиск водяний, а не повітря
Дурних питань нема... є дурні відповіді)))) Не зробиш бо компресор - насос на повітря, а на воду потрібен насос на воду...це зовсім різні принципи роботи насосів.... Хоча от подумав--- якщо зробити "насадку" щось на подобі турбіни де повітря крутить одну лопасть а друга лопасть качає воду....тільки опір води і повітря дуже різняться і щоб на воді створити високий тиск на повітрі повинен бути в рази більший....тобто якщо на воді треба 100 атмосфер то на повітрі 500... то я так на око..хоч можна все порахувати...тобто компресор має бути величезний і потужний
якщо розвинути тему, і відкинути компресор, то є насоси для відкачування води з ям, підвалів, тощо. вони є різної потужності і форми. я колись такий купив, бо ми чистили підвал в будинку, а ЖЕК не мав свого (поламався) так от, там на виході шланг (рукав) 50-60 мм. думаю, якщо налити в бочку води, кинути туди той насос, а рукав з"єднати з тоншим шлангом з насадкою - то тиск би мав бути ого-го, там потужність десь 1 кВт, воно може подавати воду на висоту чи не 10 м. може то навіть запотужний, і треба дивитись щось менш потужне. то називається "погружний насос", по нашому "занурювальна помпа" чи якось так )
а в піскоструйки насос на пісок і в маляра насос на фарбу? я чув про якийсь варіант типу насадка, яка має два шланги, один з крана, другий з компресора, і типу повітря з компресора видуває воду, яка поступає по шлангу з крана.
Пробував робити пскоструйку на звичайному типовому компресору ...макс тиск 9 атм і обєм повітря 50л -- піскоструїло десь секунд 10...дальше плювало піском...невистарчало тиску і обєму повітря... як пішов на промисловий тиск десь 20 атм і обєм 1000 л піскоструїло добре...малярка взагалі не дає тиску.... там створюється повітряна суміш з мікрокапельками фарби....водяним туманом машину не помиєш... тре струю води в районі 100 бар.... фактично то та сама піскоструйка тільки замість піску вода яка збиває бруд... просто повітрям створити водяний тиск в 100 бар досить проблематично...тому на керхероподібних ( класно Жорік придумав) зовсім інші по конструкції насоси...десь подібні на ТНВД для соляри
Юра, в побутовому кархері тиск 3-5 бар, в залежності від моделі. Наприклад, в моєму 3. при 100- то буде як лезо різати, мабуть
В твому крані на кухні вода приблизно під тиском в середньому по номативах має бути 2 бари.. може гуляти від 1 до 5 бар...але при 5 уже буде рвати крани... то що в тебе за керхер... ))))) Ти не там щось читав ...в тебе є насос водяний і пістолет високого тиску......той що 3 бари то насос накачки а в пістолеті є система яка створює тиск 180 бар який миє машину
Я си теж тутка купив "pressure washer" то типу "кархєр" по вашому(чому? невідомо). Так от в тому, що я купив, тиск 320 PSI, хз кіко то в барах, але машину свою я б ним не мив, хіба здалеку, так з 2х метрів. Для миття машини використовую звичайний водопровід зі шлангу з насадкою типу пістолету зі змінною струєю для поливу городу, або... для миття машини(щоб фарбу не зняло). Нащо вам кархєри? Фізика каже, що при зменшенні діаметру труби\отвору швидкість рідини зростає експоненціально...
перепрошую за дизінформацію, таки на вихідних глянув на коробку.. це модель в мене K3, і він створює тиск 20-120бар
то фігня ... тобі велкий плюс за керхероподібні... видиш навіть Басс у Флоріді pressure washer порівнює з керхером)))))
ну воно так і називається - мийка високого тиску... а в нас почали називати керхерами так як саме фірма KARCHER була піонером цих мийок, якість і надійність яких відома майже у всьому світі.
мийка високого тиску --- три слова а керхероподібні одне....смисл той самий.... то називається модернізація мови)))) як приживеться
А копіювальна машина - ксерокс, а всі підгузки - памперси, а мийки - кархери, а всі передпускові підігрівачі - вебасто і тд і тп... Все від того хто це придумав перший і став популярним, от тобі і відповідь.
польською "плеєр" (той що носити з собою) буде walkman, а кросівки - "adidasy", навіть якщо вони Puma ))