Кому потрібен АБС?!

Тема у розділі 'Автофорум', створена користувачем scirocco, 1 бер 2007.

1. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    От сиджу читаю дослідження фінських вчених і бачу... цікаві дані - виявляється, що АБС... тільки шкодить гальмуванню і подовжує гальмівний шлях. За винятком гальмування на сухому асфальті (при умові повного блокування коліс в машині без АБС, в інакшому випадку машина без АБС краще гальмує і на сухому асфальті).

Гальмування 80-0 км/г:
    (заблоковані гальма (капець до відказу) та так само з АБС)

_____________без АБС________з АБС
    сухий асфальт 45 m __________ 32 m
    сніг__________ 53 m __________ 64 m
    лід __________ 255 m _________ 404 m

От і виїзджай тепер на слизьку дорогу на новій машині!

Джерело тут

2. CAT

CAT Місцевий

GTI mk6, GTI mk1, Golf mk1
    Відповідь: Кому потрібен АБС?!

та не зовсім так! не всі ж віртуози водіння, є народ який думає шо найшвидше затормозити на льоді зможе як тормоз в полік покладе - відповідно машину заносить і вона сунеться боком на зустрічну чи ше кудась... от для таких водіїв і тре абс! а їх є багато! тай взагалі класно коли не переживаєш шо якесь з коліс заблокується на поверхні нерівномірно покритій льодом.... тут важко відчути той момент...
    а взагалі дивні ці результати - колеса найкраще гальмують коли не йдуть юзом - абс саме цьому і запобігає!

3. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

Така штука як АБС призначена для того щоб машину незаносило, і ще один плюс в тому що коли тормозиш машиною можна керувати!

4. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

ше ніколи не чув шоб хтось жалівсяшо в нього нема абс у. знаю випадок через який, по словам того водія, шо через абс тормозний шлях став довшим і він врізався в мого друга

Тo @Петро то був аднрій, в нього нова тойота королла влетіла, йому глушнік погнуло і чуть чуть кузов, а королі такий пі.....

5. Avsel

Avsel Місцевий

VW Passat B3 Variant(1,8ABS)->Kia Cerato 1.6CRDi EX Silver

Ну а звідки ви знаєте, що якби в нього не було АБС він точно не стукнувся б? Тим більше, з ваших слів получається, що виробники замість того щоб покращувати безпеку своїх авто погіршують її ? Хто на таке піде?

6. CAT

CAT Місцевий

кароче Петро правильно написав.

7. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

Скажу Вам на рахунок тої справи таке...
    Ще недавно ви читали мої коменти про підтримку і корисність АБС. Тепер буду говорити протилежне. Всі вже напевно знаю що в мене то появляється АБС то щезає, так і не вирішив тої проблеми. думав потратити вже велику суму на Алексі, щоб вирішити (налагодити) своє АБС. Коли воно в мене не пропадало 2 тижні підряд, я зрозумів що то повне лайно (це висловлюю свою думку). Коли на снігу або льоді я не міг стати і воно мені клацало і я котився на світлофорі і повністю проїхав його на червоне. Уявляю якби передімною хтось стояв, я був би вже в його сраці, тьфу-тьфу.
    Потім я експериментував ще неодноразово, та я бачу. що я зовсім зупинитися не можу, але ця тенденція проаналізовується коли хочу стати від 40 км/год до нуля. Потім пробував на голій сніжній слизькій трасі від 90 км/год врізати по тормозах (з АБС) і маневрувати, незнаю як в кого, але я як їзхав прямо на клацаючому АБС так і їхав, на слизькій дорозі один хєр, не маневрує, їде рівно.
    Літом тої дупи мені не тре, сам ножкою відчуваю як гальмувати а зимою стає катастрофічно страшно.
    Прийшов до висновку - мені АБС дуже жаважає впевнено їздити зимою, знімаю його нах... (тобто назовсім) + гроші зекономлю на ремонт. Зато важко потім буде продати машину з не робочим АБС, але то таке.

Відкрию потім другу тему, як правильно відключити АБС і чи тормоза тупо стануть керованими не через блок управління АБС?

8. CAT

CAT Місцевий

Юрко тут мова не йде про поломане абс! ясно шо якшо воно несправне то нема навіть шо казати...

9. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

ну я ж написав то по його словах.....
    я абс не маю, тому мені шось важко говорити........

10. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

Привіт Данило.
    Фішкою моєї історії не справність або поломаність мого АБС. Те що воно в мене то появляється то щезає то таке, я просто протестдрайвував так і стак і висловив свою думку що зимою воно погіршує характеристики тормозного шляху і вирулити також неможливо.
    Я його однозначно відключатиму тільки тому що ремонтувати і не отримувати покращених характеристик зимою немає змісту.
    ПС Коли воно в мене робоче то робоче.

11. Avsel

Avsel Місцевий

Kinder
    Повторю усім хто погано ставиться до АБС запитання: з ваших слів получається, що виробники замість того щоб покращувати безпеку своїх авто погіршують її ? Хто на таке піде ? Тільки не кажіть що це лише реклама

12. CAT

CAT Місцевий

якшо чесно то невірю тим тестам де з АБС гірший тормозний шлях!
    почнемо з того шо порізному можна тормозити! крім того людина ніколи в житті не зможе краще вирахувати момент втрати зчеплення з покриттям ніж компютер!
    і з свого досвіду - мав до цього гольф двойку (всі знають її) без АБС - тормозила значно довше (зі всіми новими колодками) ніж цей гольф з АБС на будь якій дорозі. навіть якшо врахувати шо тут всі дискові гальма і ширші кола - всеодно АБС своє дає!

13. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

особисто моє АБС і я пробував на Опелі Вектра Б на голольоді стає довше ніж відключене і це мої заміри особисто, замірював разів 7.
    чому парадокс з виробниками я не знаю, але переконався в аксіомі гонщиків, що їм заваджає АБС, я не гонщик але мені також заваджає.

14. Avsel

Avsel Місцевий

Ти мабуть просто ще не знаєш що Ти гонщик:mrgreen:

15. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

мабуть
    но точно знаю що з АБС іноді не можу ефективно зупинити авто.

16. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Дані, подані вище показують результати машини без АБС з заблокованими гальмами (уяви блондинку в істериці). Гальмування на межі юзу ще суттєвіше скорочує гальмівний шлях і ще з вищого дерева ... на АБС.

В АБС колеса йдуть юзом. Щоправда, не постійно.

17. CAT

CAT Місцевий

якто юдуть юзом? а нашо тоді АБС і то шо воно означає - антиблокувальна система - тобто колеса не блокуються коли навіть блондинка тупо в полік тормоз на снігу тисне. колеса блокуються тільки при малих швидкостях.
    я не розумію звідки ця дискусія взагалі виникла. хіба розумно би було автовиробникам ставити на всі свої топові версії машин АБС якшо воно погіршує гальмівний шлях і керованість машини при цьому збільшуючи її вартість?
    може ці тести проводили вітчизняні виробники шоб показати шо таврія без АБС дуже круто гальмує і всі закордонні виробники дибіли і ставлять всякий непотріб на машини шоб хоч якось наблизитись до високотехнологічних машин українського та російського автопрому...

18. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Так, їдуть юзом, а потім розблоковуються, а потім знову юзом, а потім знову розблоковуються... І так кілька разів в секунду. А АБС, як влучно зауважив @Петро,
    .

Ці тести проводили серйозніші дядьки. Див. джерело.

19. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

Особисо мені без АБС краще !

20. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001
    Цитата з нету: Свого часу страхові компанії США провели аналіз ДТП, і виявилося, що автомобілі з ABS частіше потрапляють в аварії, ніж автомобілі без ABS: на сухому покритті на 42%, а на вологому - навіть на 65%.

Дивна річ, з часу мого першого поста цієї теми у Вікіпедії була виправлена стаття, яка містила дані про недоліки АБС. Зокрема з неї зникла таблиця порівняння гальмівних шляхів на різних поверхнях автомобіля з та без АБС!

Останнє редагування: 14 гру 2009

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)