Кондиціонер в Seat Toledo 1L

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Sirko mk1, 13 тра 2014.

1. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

Golf II 1.6 td, Seat Toledo 1L 1.9TD
    Чи можливо доставити кондиціонер в Toledo 1992 1.9TD AAZ і якщо можливо то як це зробити і що для цього треба? Можливо хтось доставляв кондюк до інших машин ВАГа цих років, поділіться досвідом.

2. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Продай і купи з кондюком.
    Тут на форумі доставляли до Б4 і до Г2 - геморой ще той, часу купа тре вбити і по грошах не дешево.

3. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

Продавати був би сенс якби міняв на щось новіше, а так шило на мило , щей щось проблемне можна купити. Я думав що там пару деталей замінив кілька доставив і готово.

4. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Та скільки тої жари )) а палива то розхід вищий, і динаміка... )) і обслуговути його треба... якщо на то все є гроші - то дійсно, краще щось новіше купити, з кондюком ))

5. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    я ставив, ще й climatronic на B4.
    Для початку треба знайти донора, або типу комплект в зборі(але гарно перед тим вивчити кожну дрібницю, яка тобі буде потрібна).
    перевагу треба надавати кондиціонеру над climatronic-ом, бажано, щоб донор мав такий ж обєм двигуна(питання сумісності по мех частині).
    комплект коштує в середньому 300-500$.
    Що міняється -
    в салоні - весь модуль пічки(під торпедою), блок керування пічки + кусок проводки в зборі
    під капотом - доставляється компресор, його кронштейн + часто генератор(через інші кріплення(я просто свій модифікував на точилі)), прокладаються магістралі кондиціонера, заміна радіатора охолодження двигуна на великий(хоча якщо в тебе дизель, то швидше там вже такий стоїть), додається блок керування кондиціонером.
    Окрім цього треба купити новими зовн. радіатор кондиціонера і фільтр-осушувач.

ну і це все не рахуючи дрібниць всяких.

Тому починай з детального вивчення каталогу запчастн (той ж exist), щоб розуміти що тобі буде потрібно і вивчення електросхеми.

Мені на все про все вийшло 8000грн: комплект коштував десь 3000грн, нульцевий конденсор 1000грн, фільтр-осушувач 350грн, а далі всяка дрібнота, нові ремні і роліки для компресора, заміна шківа компресора на справний, заправка кондиціонера(200-300грн). Робота не рахувалась, бо все робив сам з моїм кумом. Крім 2х останніх робіт звісно. Якщо ставитимеш звичайний кондиціонер, то на 1000-2000грн дешевше буде.
    вкладено десь 40-50 людино-годин

6. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    ну не скажи. я тепер ним навіть в +20 користуюсь. забув що таке склопідьомники. по динаміці нічого не відчув. по витраті пального - від сили 0.5л. по обслуговуванні - раз в рік хімка для чистки системи вентиляції (150грн за ліквімолі) і вчасна заміна салонного фільтра(80 грн раз в пів року) і все

7. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

Та от надіюсь що комплект кондюка на Толедо такий самий як на мк3 (golf, vento,passat) інакше є великі сумніви, що зібрати всі запчастини реально. На рахунок динаміки то сумніваюсь що на дизелі то сильно відчутно буде, і розхід теж максимум на літр мав би вирости. Вже почав лазити по екзісту шукати запчастини, радіатор треба інакший, і ще треба окремий радіатор кондюка, то поки єдине що взнав. І основне якщо це буде коштувати 8к , чи доцільно робити таке на 2-3 роки (планую змінити авто) ? ціну авто воно не сильно підніме , хоч і фору дасть при великій конкуренції. Корече потім знову зажму продавати , як зажав гольф.

8. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    А я кліматом тіки на трасі користуюсь. В місті мені якось більше довподоби вікна повідкривати. А навіть на трасі часто люк просто відкриваю.
    Хоча по витраті і динаміці нічого особливого не відчуваю)) Хоча в мене 2л туди-сюди не грає ролі :lol:

По обслуговуванню дійсно все просто і не надто дорого.

9. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Ну так, якщо в машині часто їздиш, практино живеш, влітку - то може і варто. Але з точки зору практичності - вкласти в машину 20-25 % відсотків її вартості не покращивши при цьому їздових якостей - задоволення, як на мене, сумнівне. А може то я просто жадібний і не фанат додаткового комфорту ))

10. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    Я вже таке робив, ось мій фотозвіт...:

Ну і я, звичайно, власною персоною, задоволений пам"ятаю був... уххх... часи були...

за штуку баксів можу і тобі зробити... звертайся, якщо щось...

Останнє редагування: 13 тра 2014
  11. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    фотки не підгружає
    ага, по передоплаті)

12. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

"ось мій фотозвіт...: " можна посилання на фото звіт?

13. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    так кажуть тільки ті хто ніколи не мав кондюка. змучуваність, особливо в дальній дорозі дуже зменшується

14. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer

http://warnet.ws/news/16813

15. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

крутий фото звіт, тільки мені здається в тебе мк4 був, може ти щось напутав ?

16. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

Доречі на рахунок їздових якостей, все більш менш ок, тому і вирішив зайнятися комфортом, цього місяця шумоізоляція на черзі. А від кондюка походу краще відмовитись.

17. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    найоптимальніше ставити кондюк тай не тільки це коли є донор. щей якщо в жирній комплектації, ставиш кондюк і всі ніштяки собі, а мотор, салон і т.д. розпродуєш

18. Sirko mk1

Sirko mk1 Active Member

Донор то хіба якщо би був вбитий мотор і коробка тоді вже можна шукати 1.9 TDI на 110 к.с. і просто все переставляти, на свою. А так виходить 1500 тисячі мінімум в нікуди і + витрати на роботу, крім того ще з залишками возитись, на таке нажаль не маю ні часу, ні грошей , ні бажання.

Останнє редагування: 13 тра 2014

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)