Люди добрі підкажіть як поміняти контактну групу замка запалювання, бо розкрутив а не знаю як її звідти витягнути щоб замінити, можливо хтось міняв чи має потрібну інфу.
0 - Не бери контакну групу HansPrice он же Topran. "Дают осечку, примерно 50/50" (с) 1 - Знімаєш руль (головка на 24) 2 - Відкручуєш 3 вінта і знімаєш підрульові переключателі. Якщо кнопка аварійки зверху на них то тре поїпатися, вивернутися, відігнути пластик і з криком "та вилазь тваюмать" витягнути підрульові з тою кнопкою на себе. 3 - Щоб зняти замок треба зняти спочатку перехідник який якогось милого стоїть між рульовим валом і рульом (той на який руль надівається). 4 - Щоб зняти його звичайним зйомником мудруєм таку конструкцію: Ключ рожковий на 27 підставляєм і хватаємся за нього зйомником Щоб не розширювати отвір в рульовій колонці я підставив желізяку і ай-да крутити, приблизно так Далі відкручуєм болт під внутрішній шестигранник (на 6): Вставляєм ключ в замок, повертаєм щоб зняти блокування і витягуєм замок на себе. Далі знизу замка зі сторони отвру для рульової колонки бачим вінтік під хрестову викрутку. Відкручуєш його і витягуєш контактну групу. Міняєш і все назад. ПС: замість всієї цієї конструкції підходить жигульовський сйомнік толі для шарових толя для наконечників, але діаметр не завжди підходить. Діаметр має бути 27!
Дякую шо розяснив як то все зробити підручними способами. Нажаль я вже купив групу попробую поставити її а там побачу.
в жодному випадку не раджу знімати руль !!!!!!!!!!!!!!!!!! є простійший і набагато кращий спосіб це зробити, просто знявши рульовий вал. відкручувати треба 2 пластикові пробки (кожух вала) і 2 болта (на карданчику + на замку). все. рульвий вал у тебе в руках. викручуєш вінтік КГ і витягаєш КГ. назад вінтік не закручуй, КГ тримається на защолках роз"єма. http://volkswagen.msk.ru/forum/index.php?showtopic=70112&hl=%EA%EE%ED%F2%E0%EA%F2*
Цей спосіб не найкращий. Досвід показує, що розипається нах нижній підшипник валу, а він йде по оригіналу і починаються "танці з бубном"
а чого підшипник має розсипатися? конструктивно? не думаю. хіба йому вже час прийшов і він уже і так розсипався? я міняв таким способом. нічого не вилетіло і не посипалося. а автор теми нехай собі вирішує.
Я думаю файно коли є пару варіантів,кожний може вибрати для себе оптимальний. П.С.як для мене перший.Вже пару разів робив таке,але перед заміною підготував необхідний інструмент і у пєрьот....,а потім півко.
Поміняв я групу так як писав Саша, питань не виникло ніяких, хіба що зйомник шукав трохи довго а так роботи на пів години і на рахунок перехідника, в пасатах він є також і це основна проблема для якої потрібен зйомник.
Контактна група не працює Не заводиться машина. Де можна купити більш менш нормально групу контатктів і заодно поміняти хто б міг?? Підкажіть будь ласка!?
Купити можна де завгодно. Вони мабуть всюди є. Тільки моя порада - не бери Топран. З 3-х мені 2 браковані попались.