Коротко про MFA

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем Topol, 4 сер 2007.

1. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006
    Привіт всім.
    Вирішив скинути інфу про користування MFA тут, оскільки сам довго її шукав і ні від кого не почув толкової відповіді.

Перше. Стара назва MFA - MFI. В машинах з 1993 року стоїть власне MFA, який маэ показувати на порядок більше параметрів. (не знаю, в мене машина з 1990 і показує тіко розхід, кілометраж, темп масла і за бортом, наддув і ше кілька речей)

Друге.
    Значить так. Є ручка, кнопка в кінці і перемикач з цифирками 0-1-2-0.
    Кнопкою в кінці вибираються параметри для показу, то всім ясно.

Коли перемикач на "1" - показується параметри текучої поїздки. Під "текучою поїздкою" комп розуміє все, шо було після останнього як мінімум дво-годинного простою машини. (тобто запалення було виключено на дві години).

Перемикач на "2" - показуються всі дані за час від останнього відключення акума а також він збивається на нуль сам після пару десятків тисяч км (на памятаю точно).

Щоб обнулити значення в положенні "1" - слід перевести перемикач в положення "0" на пару сек. (а не просто клацнути туди назад). Аналогічно і для положення "2" - тільки в іншу сторону.

Далі саме шо не є секретне.
    Щоб побачити МИТТЄВІ параметри - наприклад скілько саме в цю благословенну Всевишнім мить жере бензини мотор (в мене показало на 1 передачі 43 літри, коли нажав газ :-D ) треба:

1. Включити запалення і перевести перемикач в положення "2"
    2. Натиснути кнопку MFA і ТРИМАТИ ЇЇ.
    3. Виключити запалення - і потім включити і завести двигун. (кнопку тримати натиснутою під час цього всього!!!)
    4. Відпустити кнопку і насолоджуватися параметрами. В мене таким чином там ше показує тиск копресора.
    5. Натискати кнопку шоб бачити інші параметри. (там здається ше є тахометр)

Якщо в пункті 1 перемикач залишити на цифрі "1" - то дісплей буде показувати тестову інформацію для діагностики самого MFA. Він там показує код країни здається, де випущено, в одному режимі підсвічує все шо може світитися на екрані і т.д.

Ось так. Коротко і неповно але думаю для багатьох буде корисно.

• Подобається Подобається x 6
  2. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: Коротко про MFA

Тополь - звір! Все супер, але варто додати, що так він функціонує в автомобілі Корадо. В інших дещо інше. В сірках зовсім інше. Тим не менше дякуємо за старання!

• Подобається Подобається x 1
  3. Iva

Iva Новачок

VW Passat B3 2.0 1991

дякую за цінну інформацію

4. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

:-D
    Не треба дякувати словами.
    Мона просто кнопку натиснути "подякувати учаснику за цей корисний допис". :-D

В будь-якому випадку - велкам. Користуйтесь на здоровя.

5. fishka

fishka Active Member

Seat Toledo, VW Golf 2
    Мужики що означае MFA у Сеати толедо? Як його включати?

6. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Тисни кнопочку на підрульовому ричагу і дивися на екран на панелі приладів.

7. sfg

sfg Початківець

corrado

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)