Ксенон (переобладнання на Б4)

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем Kinder, 13 тра 2010.

1. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Привіт піпл!

Відразу прошу вибачення, якщо ця тема обговорювалася і є відповіді на мої питання, тоді модератори об*єднайте цю тему або витріїть її або дайте ссилку де є відповіді на мою тему.

Багато хто пригадує мого апарата старого чорного Б4 Пасата, все життя були проблеми з фарами, не так з фарами як з їх головною функцією освітлювати дорогу. Пробував і релюхи міняти і дроти міняти і лампочки інші ставити - все до одного місця. Вирішив поставити ксенон, взяв на тест-драйв в 1 фару вмонтував ксенон, майстер мав розкомплектований комплект. Я не пригадую яка була лампа по (К) кельвінах, але світило класично синум. Поїздив 1 ніч. Можу сказати трохи краще ніж мої галогенки. Все ж таки не добився потрібних результатів, мабуть фара реально потускніла + не була регульована - не було "променя". Все ж таки вирішив в любому випадку монтувати ксенон і замінювати всю оптику в зборі (тобто фари).

Питання в наступному.
    1. Яку лампу краще ставити у оптику старого покоління на подобі Пасата Б4? Мається на увазі скільки кельвінів?
    2. Чи варто ставити ксенон і на дальнє, враховуючи, що конструкція моїх фар це окремо дальнє і окремо ближнє, а саме питання в тому, що дальнє ми врубуємо не так часто і переважно цикаємо ним, щоб не сліпити зустрічну. При такому циканні ксенони довго виживуть? Плюс ще час розжарювання 5-7 секунд, поки розжарить треба буде вже вимикати.
    3. Який спектр кращий і при якій погоді, бо маю слухи що один спектр при дощі кращий, а другий гірший.
    4. Коли по прогнозам в Україні заборонять НЕ заводський ксенон?
    5. Незрозуміле явище, нафіга в додаткові галогенові фари ставлять також ксенон? Невже розсіяний потік від ксенонових фар є ефективний, чи це лише для пантів?
    6. Комплект китайський з монтажем 600 грн - це дорого чи...?

2. DentisT

DentisT Початківець

T 5 '05, РАКЕТА)
    Розказую тобі як власник 3 Пасцатів)))

Бавився з фарами довго, ніц не помагало. Поставив ксенон 6000 к. Ставив зимою і світив вночі офігенно - на сніг)), На мокрій дорозі гуано повне тільки знаки класно видно. Але впринципі в порівнянні з стоком краще на 45 % ))) І тут заїхав до свого старого знайомого який займається автоелектрикою. Побалакав з ним, він поржав з мене, вірніше з мого ксенону. Залишив я йому машину на деньок і о чудо - я вже можу їздити вночі і бачити все як вдень.
    Розказую чому:
    на старі трупаки треба ставити 4000-5000 кельвінів. Чим менше тим краще. менша температура дає світло біліше, що у випадку фари без лінзи краще.
    майстер повністю знав фари, протер їх (правильно протер і секрет як він це робить не здав гад), полірнув розсіювач.
    виставив лампочку так щоб був нормальний пучок і інших не сліпила.
    коли поставиш на ближнє правильний ксенон то відпаде потреба ставити його на дальнє, а на рахунок галогенок то вже понти (читав десь що якись комік поставив собі і на задній хід ксенон:nea: )
    я перший раз брав комплект ProLumen блоки Mitsumi, і два рази х.з. яку фірму різниці не відчув. Але коли 2 інших рази брам то майстер сам вибирав лампочи (підключав іх до блоку) тому що кожний блок дає різний відтінок.

Будуть питання пиши в пп. допоможу.

3. Dino_grey

Dino_grey Місцевий

VW Scirocco GTX 1.8 1987;TOYOTA Land Cruiser 2006,2,7 TDI БЫЛ; AUDI A6 AVANT 1996 2,0 16V БЫЛ...
    Клубна карта:
    000411
    Честно говоря не знаю на сколько это правда,Мне говорили что если ксенон стоит в противотуманных фарах он неплохо прорезает любой туман!!!!

4. DentisT

DentisT Початківець

T 5 '05, РАКЕТА)
    Рідні галогенки тоже, досить непогано, пробивають туман. Хоча якщо є лишнє бабло то можна і по всому периметру ксенонити)

5. Dino_grey

Dino_grey Місцевий

VW Scirocco GTX 1.8 1987;TOYOTA Land Cruiser 2006,2,7 TDI БЫЛ; AUDI A6 AVANT 1996 2,0 16V БЫЛ...
    Клубна карта:
    000411
    Тут еще зависит фактор привлекательности машины!!!
    Если ты ставишь себе ксенон в стандартные фары,а противотуманки обыкновенные (не знаю как кому) мне кажется это не очень красиво!!!!
    Другое дело если у тебя бабла нету на это !!!!!:D

6. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    а то нічо що крім "некрасиво" ще й зустрічних сліпити буде?

7. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Варіант поміняти оптику на лінзовану не розглядається? Я от вже другий рік на лінзах, світлом задоволений, ксенону ніякого не треба

8. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Розглядається, але мабуть вийде дорожче ніж поставити ксенон + навіть змінити оптику на Депо нову з целафана. Опитика 1000 грн+600 ксенон+регулювання незнаю скільки.

Я думаю це дешевше ніж твоя лінзована не ксенонова .

9. subaruk

subaruk Початківець

suburban
    У самого на Т4 стоїть бі-ксенон на 4500 к. Світло у порівнянні зі штатними офігенне. Пробував ставити у протитуманки ксенон (спочатку, чесно кажучи, для понтів, так як і всі то роблять поставивши собі ксенон). Потім з протитуманок зняв і здав його назад, поставив собі звичайні галогенові лампочки звичайного кольору кольору. Чому зняв? Я їзджу з друганом разом один за одним в дорогу, то неодноразово казав, що сліплю його, я тоді уявляю як зустрічним воно. Нащо понти подумав, та і зняв. По-друге, коло туман як молоко, то звичайні лампочки набагато краще проривають його, бо біле світло ксенона трохи губиться.
    Але хто хоче понтів, то його проблеми, тільки не забувайте, що ти не один учасник дорожнього руху і від циганського ксенону в протитуманках дуже втомлюються очі у зустрічних.

10. li-mit

li-mit Active Member

SKODA OCTAVIA А5
    Я собі поставив в штатну бі-ксенон на 5000 к. супер світить в порвняні з простими лапочками... відрегулював на шкоді сервісі... і всьо ок....

11. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Поставив, світить, 4300К. Краще ніж галоген. Фокусації ніякої, так як і думав проблема з оптикою, буду або реставрувати або міняти повністю усі фари.
    Іздив пробно на 5000К однією фарою в дощ і сракомань - не витримує критики, нічого не видно впорівнянні з 4300К.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)