Кто раскажет про проставки под диски???

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем valeron, 2 бер 2009.

1. valeron

valeron Active Member

vw соrrado 1.8 PG Supercharger SC14
    Интерисует меня все что известно про проставки под диски.
    У меня диски j 6.5 ET35-37(не помню) R15 4*100
    Хочу купить или сделать проставки под диски 20-25мм. Чтоб было больше ЕТ(вроде так).
    Какие максимум можно поставить проставки, чем это черевато, кто покупал или делал сам??
    Если это проставки не для перехода с 4 на 5 болтов. А просто для ЕТ, то я так понимаю что это пластина с дырками без резьбы+ длинные болты?

2. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100
    яка ціль??? в тебе ж виліт правильний на диску!!

3. Borman

Borman Місцевий

VDub Golf Mk3 AirRide
    Клубна карта:
    000100
    Ні, менше. Чим менше ЕТ (від стандартного для твого авто), тим більше диск буде наближений до арок або взагалі випирати з під них.
    розширена колія (швидкий піпєц ступичним підшипникам) і крутіший вигляд!

valeron, ось те, що ти шукаєш (і я такі хочу)

Взято_звідси

• Подобається Подобається x 1
  4. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100
    нащо купляти якщо можна виточити під свій розмір який подобається :)
    імхо без нормального заниження то ніц не варто в плані естетики

5. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Можна вирізати на токарному верстаті з старого переднього диска, або заднього барабана. Там ширина 7-9мм, точно непамятаю. Дешево і сердито( в мене стоять задні):good:.
    п.с. Довжини болтів від литих дисків хватає на такий легкий "тюнінг". Ставити ширшу більше 10мм проставку, значить скоро міняти підшипники ступиць і буде впирати в арки(задні)!!!

6. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Не до арок,а до амортизаторів, тобто до середини!!!

7. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Не правильно!
    Напр ЕТ32 - випирає на зовні до арок, ЕТ45 ближче до пружин.
    див ТУТ:

• Подобається Подобається x 2
  8. valeron

valeron Active Member

Да, я как раз хочу чтоб колеса больше выпирали, я думаю если под мой диск сделать подставку 25мм то в арку не будет упиратся. А у когото есть знакомые токари которые могут сделать такую вещь???
    Я перевел с польского саита значит их комплект 2 проставки 25 мм +болты 50 дол.+доставка. Дороговато.

Останнє редагування: 3 бер 2009
  9. ROS

ROS Аксакал

Клубна карта:
    000035
    Дякую за інфу, думав наоборот!!!:pardon:

10. Хат

Хат Active Member

VW Corrado G60
    Значь так.
    поставил на Г-1 диски 15-тые ЕТ35 8 дюймовые. Не стали. Упираются в чашку аморта, передние стали.
    Поставил их же на Корраду-упираются в балку задние, передние нормально.
    Купил б/у проставки передние около 8мм, задние около 2см и болты удлиненные к ним.......ключевое слово Аллюминий. а не Чугуний.

Все гуд. Просто в Корраде некрасиво когда колеса спрятаны во внутрь сильно из-за раздутых арок.

До этого на корраде были диски ЕТ 13)))) там вообще проставок ненада.....
    на рульность влияет оч. сильно в лучшую сторону....а подшипники..........оч. давно менял, и пока в норме. Все зависит от состояния дорог, стиля езды........и состояния Вашего кармана.

Я им пожертвовал ради этого.)))
    и еще пожертвовал 3500уй на капиталку движка, ЖОшку оригинальную под капотом и китом для наддува на ЖОшке 1,5 бара))))

3-й день уже как выехал...поле нормальный.
    Извиняюсь за ОФФ.

В идеале конечно же лучше всего купить диски готовые с ЕТ 25-20 и не хоботить хоботню)))

11. Хат

Хат Active Member

VW Corrado G60
    50долл. ЭТО ШАРА. Пойди узнай на Перова по чем болт такой отдельно!!!!!!!!!!!
    И за Чугуний, или железо просят 400грн........так что тебе решать где шара, а где нет.....

12. valeron

valeron Active Member

А какя резина стоит у тебя на дисках J 8 ET38 R15?

13. Хат

Хат Active Member

VW Corrado G60
    резина 195/60/15

14. exalto

exalto Місцевий

VW Passat B5 99" 1.8 20V (ARG), 5МКПП
    Клубна карта:
    000085
    Постараюсь коротко викласти суть питання.
    На днях чисто випадково попались мені диски в стилі Porsche, а саме 2-х компонентні RH ZW1, правда не різноширокі і зі скромною шириною 8,0", але я не встояв перед ними і купив їх. Параметри дисків R17*8,0J, 5*112, ET60, DIA 72,6. Диски не в найкращому стані, є сліди від бордюрів на полці,та і лак яким покрита полка місцями вже відлущується, але не розбирались, не видно слідів щоб їх зварювали, і в оригінальні фарбі, в сам раз під реставрацію.

Купляючи їх мене дещо насторожила величина вильоту ЕТ60 (по заводу ЕТ45), але бачив я Пасата Б5 на таких дисках (дуже гарно виглядає) думав проблем не повинно бути (205 резина + низький профіль і все буде по фен-шую), але якраз вильот і є основною проблемою, після чого роботи по реставрації відходять на другий план.
    Коли приміряв диск на передню вісь, виявилось що диск впирається у важіль (корпус підшипника ступиці), а на задній осі залишається невеликий запас приблизно 2 мм, тобто просто поставити самі дики не получиться.
    Після того як я детально розглядав диски, я помітив, що вони з внутрішньої сторони дещо відрізняються від тих які зараз в мене, в них на ступиці диска є кромка глибиною приблизно 5 мм.

Потім погуглив, і як виявляється ці диски без адапретів (проставок) встановити просто нереально, фірма RH запатентувала цю адаптерну систему, і існують оригінальні адаптери RH товщиною від 20 до 45 мм, з кроком 5 мм ( нажаль цих адаптерів в комплекті з дисками які я купив не виявилось), тобто ці диски за допомогою адаптерів і змінних ободів (від 1,25"до 3,25") можна поставити на любий автомобіль , вони універсальні.

Знайшов людину яка може привезти ці адаптери із –за кордону нові, то ціна прозвучала майже така сама за яку я купив комплект дисків.
    Питання по темі:
    1. Можливо, хтось катається на таких дисках з одноклубників, цікаво чи не виникає ніяких проблем в експлуатації з цими адаптерами, а то " меня терзают смутные сомнения" щодо безпеки коли я уявляю собі що диск прикручується до адаптера, а тоді вже до ступиці.
    2 . Також цікавить можливо все-таки у когось є такі оригінальні RH адаптери 5*112 на 5*112 товщиною 20 або 25 мм, я б купив за розумну ціну.
    3. Буду вдячний за будь-яку інформацію по темі, можливо у когось є навіть креслення цих оригінальних адаптерів, і взагалі цікаво послухати думки, хто, що думає з цього приводу.

Останнє редагування: 9 лип 2013
  15. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    пів тюнінг клубу так їздить і ше пів жигуль форуму (це тільки ті, що я знаю). розумної ціни не знайдеш, бо навіть токарі за виготовлення таких проставок беруть овер 400 грн. тепер уяви скільки коштуватимуть брендовані "адаптери".

п.с. в народі називається "проставка"

16. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Адаптерами (проставками) ніколи не користувався та всежтаки напишу:
    1 - диск до адаптера не прикручується, він прикручується до ступиці просто длиншими болтами (шпильками). На надійність це не впливає, якщо проставка вірно зроблена.
    Зробити креслення такого девайса впринципі не має ніякої складності, можеш дати основні розміри і за декілька днів зроблю і викладу в даній темі (для обговорення), а токаря вже знайдеш сам.

17. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Все залежить від величини проставки (товщини), якщо 5-20мм., то робиться - як ти описав вище. А все що більше 20мм. - спочату до ступиці, а диск вже до проставки.

18. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    воу-воу, палєхчє :) а як же підшипник ступиці ?

19. skasio88

skasio88 Початківець

VW Golf
    Так так спочатку підшипники а потім ходова вилитить

20. exalto

exalto Місцевий

VW Passat B5 99" 1.8 20V (ARG), 5МКПП
    Клубна карта:
    000085
    Внесу деякі уточнення, якщо потрібно змінити величину вильоту до 20 мм, тоді дійсно можна обійтися встановлення довших болтів, і в такому випадку ця деталь товщина якої до 20 мм буде називатись проставкою, або дистанційною шайбою

Якщо потрібно змінити вильот більше ніж 20 мм, тоді треба використовувати іншу конструкцію, тобто адаптер. Адаптер і проставка це не одне і те саме.

В моєму випадку 20 мм не буде достатньо, тому треба використовувати адаптери.

Абсолютно згоден з КІТ, навіть невелике відхилення величини вильоту від заводських параметрів негативно впливає на ресурс підшипника ступиці (змінюється величина навантаження).

Останнє редагування: 10 лип 2013

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)