Роздумую про здачу в аренду своєї квартири. Чи може хтось порадити яку ціну ставити, а може у когось є знайомі-бажаючі? Декілька деталей Район вул. Промислової-Щурата (кінцева 7 чи 8 маршруток у всі точки міста, зранку можна розраховувати на сидяче місце; машиною до центру (через Замок) 10 хв.) новий будинок (панельний), 5 поверх 2 кімнати+кухня+коридор+ванна+тубзік+2 комірки+ великий балкон вода постійно щось типу євроремонта (не знаю, по чому відрізняти євроремонт від укрремонту і інших) лоходильник, тєлік (якщо мартіні не забере), бойлєр, кабельне телебачення, інтернет, телефон, всі необхідні меблі, кухонне начиня. Броньовані двері, чистий підїзд на замку, нормальні сусіди. З вікна видно п'яту частину міста, в добру видимість можна побачити до 80-100 км. з іншого боку будинку розташовані дачі, навесні все цвіте і пахне, інколи до будинку якогось милого підбігають зайці (маю навіть їх фотку зі свого балкону) Є можливість винаймання гаражу за 50 метрів від будинку.
Відповідь: Квартира у Львові З вікна можна побачити як Monkey миє машину і гуляє з собакою Додам - район не шумний, і не проблемний! Прядок ще підтримується. Про ціну не можу сказати- давно не орієнтуюсь. Але не менше 300$ в місяць то точно. Не рахуючи оплати комун. послуг, і решти латежів
Відповідь: Квартира у Львові Перш за все огляд ринку. 1 кімнатну в цьому районі здають від 180. З особистого досвіду здавалася 2 кімнатна 130, до травня місяця, на Науковій 2 кімнати з 3 кімнатної - 130, на Левандівці 2 кімнатна 170. Але кажуть, що за цей місяць оренда житла зросла в двічі, просто ринок не відреагував, важко піднімати ціну людям, які довго живуть.в квартрі. На мою думку починати потрібно з 250, але вивезти всі цінні речі - пральки, телевізори і тд. Це звичайно підвищує вартість житла, але, як правило, жильці не дуже переймаються цілісність і живучістю зручностей, тому швидко їх вбивають, або забирають з собою - і розраховувати на їх порядність - це себе обманювати. Також краще не пускати в квартиру родичів. З жильців треба вимагати завдаток, хоча б за 2 місяці наперед, це також непогана гарантія від непередбачених ситуацій. Оплату за комунальні послуги можна включити в суму оренди, покрайній мірі постійні платежі, все що залежить від кількості використаного - окремо збирати кожен місяць. Не варто давати квитанції для оплати, жильці можуть не оплачувати , потім виникають додаткові менінгіти. Попередити також про стан квартири. Вимагати щоб вона залишилася в такому стані як є, і зразу пригрозити що у випадку нищення - завдаток не повернуть. Але для себе потрібно відразу усвідоми, що після виселення квартирантів прийдеться робити хоча б косметичний ремонт. Повноцінний ремонт - не вигідний, оскільки здаючи квартиру рік - ти не заробляєш на нормальний ремонт. Здавати квартиру прийдеться через посередників, всякі фірми які займаються нерухомістю. Вони окупували всі шляхи розповсюдження інформації. І до безпосереднього квартировинаймача вона не доходить від власника житла. Проте тут є плюс, не витрачаєш час на пошуки клієнта. Це так пару штрихів з досвіду.
Відповідь: Квартира у Львові По-моему цена 300$ + К.П. не оправдана так как есть предложения в том-же районе, начиная от 180 за две комнаты. Плюс от центра этот район удален, что снижает его ценность. А вообще мне нравится методика образования цен на машины и квартиры (да и на все остальное тоже), взять к примеру Львов - еще относительно недавно сдавались квартиры 2-х комнатные от 150 долларов, кто-то решил поставить цену 180, остальные конечто же думают "а чем я хуже" и ставят столько же - и так по циклу. Такими темпами мы скоро догоним или даже перегоним по ценам развитые страны Европы... Только вот в чем вопрос, неужели у нас люди настолько стали больше получать за полтора-два года и неужели спрос на квартиры настолько возрос, что нынешние цены являются адекватными ? ИМХО повышение цен на жилье и на машины является исскуственно созданным самими же людьми. А потом все стонут "как жить сложно" :evil: П.С. За 200 рассмотрел бы предложение - мой коммент прошу не считать попыткой скинуть цену, это реальная ситуация ИМХО.
Відповідь: Квартира у Львові Погоджуюся. Я протягом тижня вивчив пропозиції на ринку. Правда я шукав 1-кімнатну, але 300 це таки перебор за 2-кімнатну в тому районі. Личаківська-Пекарська-Пасічна 1-кімнатні починаються від 140-150 , кавалєрки є по 70-80 баксів. Той район має такі ж самі ціни. А ще місяць тому 2-кімнатні там починалися від 150 баксів! Агентства всякі дійсно задовбали. 90% телефонів в оголошенні то не власники житла а ті грьобані агентства, які за те шоб сказати тобі контакти власника беруть 150 грн. Не ведіться, люди, то є лохотрон, на який ми попалися. Заплатили гроші бо вони запевнили, що за суму, на яку ми розраховуємо, вони знайдуть нам житло та ще й в тому районі в якому нам треба. Надавали контактів, ми стали обдзвонювати, добра половина телефонів не відповідає, дехто криє матом коли чує шо телефон дали в агентстві, дехто взагалі хату не здає, хтось не хоче на короткий термін здавати, хтось сьогодні вже здав бо то агентство дає контакти усім хто платить бабки і тд. Коротше за тиждень пошуків жоден варіант так нам і не підійшов. Врешті решт, нащастя, самотужки відкопався варіант через знайомих на Пасічній за 100 уйо.
Відповідь: Квартира у Львові Та, я трохи провтикав. 200 - непогана ціна для нашого району. Але не нижче. Квартири за 150 - бачив - конюшня , і замість дверей - фанера. Мій брат знімає 3-кімнатну за 200 і власниця хоче 230. Але там - стан квартири химерний, його компенсує третя кімната. Брат всеодно сам ремонт робив Потрібно подивитись на апартаменти, щоб стверджувати точно. Але в Скіроко і холодильник і бойлер ... 200- вигідна ціна для обох сторін. Не чесно буде менше. Район , може й віддалений, але є маршрутні сполучення зі всіми кутками міста. + вода постійно! п.с. Які вікна ?
Відповідь: Квартира у Львові Щодо формування ціни на оренду квартири, то існує економічний розрахунок. Місячна орендна плата приблизно рівна отриманому місячному доходу по депозитному вкладу аналогічному до вартості квартири. Наприклад ціна квартири 60тис. Відсоток по депозитам 6 -7% в дол. Отже, вартість оренди житла має складати 300-350 дол. в місяць. Це як теоретичний розрахунок, а далі вже впливають фактори пристижності, зрічності, розміщення. І на кінець - субєктивна поведінка людей і їх менталітет і рівень бізнес грамотності. За квартиру про яку пише Орест, знаючи стан, меблі і можливі зручності, можна просити 250 спокійно. Обладнана вона "як для себе". З тих можливих на ринку варіантів, коли в квартиру не вкладається, тому що вона піде під здачу, це досить пристойний. А ще порада, треба спробувати і здати подорожче, бо від проживання чужих людей ремонт і решта речей можуть прийти в непридатність.
Відповідь: Квартира у Львові Ситуація така: Я міняю роботу, і якщо дотепер за квартиру мені платила фірма, від зараз мушу винаймати сам. Ціни тут немалі - більш-менш нормальна однокімнатна починається від 600 доларів в місяць. Тому треба якось крутитися. Я цілком згоден з abarinoff, що ціни на ринку перегріті, але що тут поробиш - на ринок не вплинеш, тому треба квартирне питання вирішувати квартирним питанням. Наразі з чітких пропозицій є пропозиція маклерів про 300 в місяць і ще одна від "своїх" на 250. Думаю краще селити своїх, якось спокійніше. Маклери народ слизький - обіцяють одне, приводять інше. Тому не хочу щоб в мене жили якісь наріки чи аліки. 50 з то вже не така велика різниця. У всякому разі чекаю до вересня, наразі не тисне. Дякую всім за допомогу!
Відповідь: Квартира у Львові Блін, спочатку всі сиділи тихо, а тепер якась навала почалася Саt, будеш третім. Тобто якщо ціна 250 + комунальні є неприйнятна для abarinoff, другим. До Львова прибуду в надцятих числах, в двадцятих числах квартиру дивиться той, хто був першим. Якщо йому з якихось причин не підійде - глянеш. Якщо не підійде тобі - далі по черзі. Маклери будуть останні До кондиції помешкання приведу десь з початком вересня - треба поставити куплений бойлер і вивезти тонни мого хламу
Відповідь: Квартира у Львові Я наверно пас, так как для меня 250 + комуналка немного дорого получается...
Відповідь: Квартира у Львові Ну, сорі, мені диктують 550-600 тут в Києві, я мушу мати варіант хоча б часткового перекриття 2 манкі: мається на увазі оплата комунальних послуг
Відповідь: Квартира у Львові А, зрозумів Зважаючи на все описане(побут. техніка і ремонт), ціна гідна То яка там черга?
Відповідь: Квартира у Львові а може ми цю квартирку зробимо клубною і після зборів всі гайда туда пиво пити? :mrgreen: головне щоб паркінг був під нашу кількість машин :-D
Відповідь: Квартира у Львові Квартира здана в оренду на півроку. Всім дякую за допомогу! Тепер це питання не до мене. Хоча актуальне
Відповідь: Квартира у Львові Тема знову актуальна. Див. перший допис. Ціна 300 баків в місяць. Наразі нема холодильника - може бути куплений з оплати першого місяця. Можу розглядати подобові варіанти.