Шановне товариство! Сьогодні зняв приборку, щоб поставити хромовані кільця, після того, як поставив на місце, загорілась лампа помилки системи АБС (заводжу авто лампа гасне та появляється знову, має гаснути після самодіагностики). Які в кого думки по цьому поводу і чи можна щось зробити в домашніх умовах, чи потрібно через діагностичний роз'єм обнулити помилку. Якщо друге, то куди найкраще звернутись (окрім "Алекс"). Наперед вдячний!
Там живлення і інформаційні разом. Скоріше всього контроллер запамятав скидування роз'єма як помилку. Є три метода як це ліквідувати. На компютерну діагностику, але напевне тільки до діллера. В тебе вже стоїть CAN шина і потрібні програми діагностики останніх версій. а вони купу грошей коштують і не кожен їх має. Старими версіями можна прочитати тільки двигун. Якщо машина на гарантії то проблем не повинно бути тільки не кажи що знімав панельку. Другий метод ... зняти + клему АКБ на 15-20 хв. Тоді контроллер повинен обнулитися повністю і вийти на базові заводські установки. Обнулиться і АБС і двигун. Машина поміняється. Потрібно буде проїхатися 15-20 км на ріжних режимах, щоб контроллер адаптувався під шофера. Третій метод вкл. запалення (не заводячи двигун) на 15 сек. і виключити ... і так три рази. Тоді також обнуляється контроллер, але на CAN шині таке може не спрацювати. Попробувати можна. Я б рекомендував перший метод ...на діагностиці скинуть помилки тільки АБС, а все решта останеться як було
треба було зняти клему з акб перед тим як відєднувати приборку,тоді б проблем не виникло,а тепер тре скидати помилку на компютері!
Дзвонив на Алекс- варіантів купа, від проводки, до куска металу, котрий попав на магніт,але думаю, що акнод правий - результати будуть у вівторок
Дякую всім за відповіді! Сьогодні Олег М. в Городку завів мене за руку до своїх друзів на інше СТО і там за 40 грн обнулили помилку. Все гуд!