Христос Рождаеться. зранку заводжу і на холодну чути легкий свист роліка грм 30 сек і пропадае ,грм міняв 12000 назад, чи нормольно це?
Славити Його. Легкий свист з часом, як правило переростає в гучніший та триваліший, тому щось тут не те. А свист точно ролика? Бо в більшості це відбувається на генераторі?
Можливо ролик з дефектом попався? З теперішніми з/ч можливо все. Як на мене то наразі потрібно прислухатись, чи не збільшується свист, якщо буде збільшуватись - тільки заміна (((
так що заміна чи пробувати підтянути чи забити і чекати до літа ,а може змастити чимось . яке правильне буде вирішення проблеми?
Якраз хотів написати про те щоб пшикнув водою теплою, або засобом для миття вікон. В мене аналогічна ситуація була в морози, коли прогріється - то перестає. Якби був ролік - то свист не пропадав би... Міняти - справа вибору. Це просто матеріал такий ремня який при морозі напевно дубіє і видає такий звук..
свистить ремінь грм так як на генератор я зняв щоб провірити,а ремінь грм змочив чуть водою і свист пропав
Нічого. Морози пропали - свист пропав. Їздив до свого майстра, сказав попшикати рідиною для миття вікон і забити на то. То тепер такі ремні з такою якістю. Не встиг, морози пропали. Але свистіло так що думав мотор розлітаєтсья.
В мене аналогічна ситуація, але в себе підозрюю ремінь генератора, підсвистує коли "-" на термометрі і це вже другий рік, а на літо, або коли "+" то пропадає. Якщо б перетягнули при заміні, то літом би також підсвистував. Якщо пшикати, то є силіконова пшикалка якась для гуми, вона не шкідлива, іншим на ремінь краще не пшикати. Я так їжджу, в мене оберти на холодно спадають і свист пропадає, то десь 30-60 сек.