Лямбда для авто без каталізатора?

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Rules, 31 лип 2012.

1. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    Ситуація така.
    міняю всю вихлопну систему бо старій вже давно торба гудить, сифонить, каталізатор вибитий.
    Замість каталізатора ставлю його замінник від фірми Atiho він повністю повторює форму мого каталізатора, має дзюрку під лямбду і всередині нагадує якусь трубу з купою дзюрок(типу полумя-гасник), далі міняю решту баняків (пропонують Polmstrow - як вони ходять?)
    Лямбду треба також міняти бо вона підглючує і дає трохи дивні покази.
    на мій мотор AGG з системою SIMOS існує два вида лямбда-зондів
    1)для авто з каталізатором VAG 021 906 265 R, замінник Bosch 0 258 003 548
    на 4-ри виводи довжиною 910мм
    2)для авто без каталізатора VAG 023 906 265 D, замінник Bosch 0 258 003 868
    також на 4-ри вивода але довжина 690мм.
    Блоки керування для обох версій авто ідуть одні і ті ж самі.

Даташитів для обох датчиків не знайшов.

Питання в наступному - чи відрізняються покази цих датчиків в електричному плані, якщо так то з тим що для версії без ката мала б зменшитись витрата пального? хтось стикався з таким?

2. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Питання, також актуальне для мене, хоча для себе я не вияснив, де саме в мене стоїть лямбда. Після каталізатора не бачив, в самому каталізаторі також, а ДО - не дивився. Де саме в тебе лямбда вкручена?

3. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    зверху-збоку на каталізаторі

4. kym

kym Аксакал

a 100
    не відрізняються. різниця в каталожних номерах повязана з зовнішніми оформленнями.
    А чому вирішив що з старою щось не так.

5. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    сигнал пригає якось дивно. пригає трохи вище допустимого значення, буває трохи там зависає

6. kym

kym Аксакал

a 100
    Як пригає то добре... значить лямбда реагує на гази... то що зависає то недобре.... але це може бути не лямбда погана а суміш така що заганяє лябду у верхній або нихній рівень регулювання

7. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    При тестах газоаналізатором вердикт був що з сумішшю все ок. що на холостих, що на 3000 обертів

8. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    Покажу тут ту вставку замість каталізатора. купив у інет магазині за 318 гривень. виробник :
    Торговая марка"ATIHO" представляет совместное российско-итальянское объединение по производству выхлопных систем, которое находится в России. На заводе используется современное итальянское оборудование и качественные материалы от европейских производителей.

отже загальний вигляд:

Наклейка з даними виробника:

фланець під лямбду:

фланець для прикріплення до вихлопної труби:

бічний шов:

і найголовніше - нутрощі (хто знає підкажіть на що це більше подібно - полумягасник, чи попередній глушник чи ...)

9. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Більше схоже на глушник (резонатор) в пламєгасітєлі замість дирочок ніби "ракушки" (як повітрезабірник на капоті) направлений на зустріч потокові газів.

10. kym

kym Аксакал

a 100
    Ну то яого причіпився до лямбди.... якщо лямбда не гуд то вихлоп теж не добрий. Хоча я б більше довіряв лямбді ніж газоаналізатору, який може показувати будь що.

На останній фото вроді дюрава каналізаційна труба...)))))))
    Даремно то все затіяв з покупками всяких замінників... найефективніше залишити старий кат тільки просверлити в ньому пару грубих дірок і обварити то все новою бляхою. Кращого пламенегасника ніж сам каталізатор немає бо він з кераміки а все решта з металу і горить і ржавіє

Останнє редагування: 1 сер 2012
  11. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    спава в тому що нема вже в тому каталізаторі ніяких нутрощів вже як 4 роки і через нього прогоріли наступні банки. тому думаю перед заміною баняків щось зробити з катом

12. kym

kym Аксакал

a 100
    Ну то треба було купити б/у кат .... пропалити його і поставити. Каталізатор виходить з ладу крайнє рідко... коли є тільки міський режим і довго іздять на поганій суміші. А так вистарчить проїхатись годину по трасі на високих швидкостях і він сам пропалюється вихлопними газами. А всі ті замінники не витримують і двох трьох років бо дають паршивий матеріал. Треба було шукати пламенегасник з нержавійки, або спец жаростійких металів.... а то все роблять з звичайного зеліза а пишуть що чуть не з титану

13. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    А ти міг би за таке взятись?знайти відповідний каталізатор разом з випускною трубою (2 або 3 на рисунку)

та труба потрібна тому, що в мене там взагалі фігзна що встановлено. в мене чомусь каталізатор з тою трубою єдине ціле як елемент 1 на рисунку(ставився на 2eмотор), але сам каталізатор по формі кажись такий як 4 елемент.

а бу вихлоп вартує уваги чи ні(якщо оригінальний) маю на увазі решту системи

14. kym

kym Аксакал

a 100
    Маєм зварювальника і можна зварити любе.... треба тільки подивитись по факту що і як в тебе і можна на шроті пошукати куски і зробити щоб було добре... Правда я не знаю як оцінять кат на шроті ... можуть захотіти дорого... а твій де

15. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    по дурості від мого залишився тільки корпус. взнай в скільки заціянть на шроті

16. kym

kym Аксакал

a 100
    Добре , як буду на шроті попитаю

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)