Лямбда

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Дімон, 20 лют 2008.

1. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993
    привіт всім Підкажіть будь-ласка, наскільки критичною є їзда з відключеним в наслідок виходу з ладу лямбазондом?? на СТО сказали що купляти новий нема змісту бо він дорого коштує а практично нінащо не впливає. це дійсно так???.

і 2-ге питання по мотору заміряв компресію получилося
    1ц.-12,
    2ц.-12,
    3ц.-11,8
    4ц.-7,9
    чи потрібно негайно робити головку чи можна ще деякий час поїздити ??? якщо їздити так чи вплине це на то шо потім буде дорожче ремонт??

2. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006
    Відповідь: Лямбда

Розхід плюс 1-2 літри, може тупити при різкому натиску на газ або навпаки рвати більше.

3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Збільшується споживання пального та шкідливість викидів. Для мотору це зовсім не проблема.
    Можна їздити ще довго. Щоправда така крива компресія показує на те, що не все гаразд з помпою - чим ближче до неї - тим знос циліндра більший...

• Подобається Подобається x 1
  4. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

а регуліровка моноінжектора нічо не дасть?? Тобто я маю наувазі чи можна настроїти моноінжектор так щоб без лямбдазонду мотор не брав більше палива??

то в мене був шків зношений його замінили і ремні поміняли всі. просто не хочу викидати зараз гроші на ремонт двигуна бо їх і так не вистарчає :)

p.s. дякую за відповіді

5. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

та той МІ хіба можна поригулювати?

6. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

а я не знаю :) тому і питаю :) бо розхід зараз в мене 13-15 літрів середній п"є собака як верблюд :mrgreen:

7. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

Дайно будьласка адрес і назву такого чудового СТО, я внесу його в чорний список.
    Чераз відключену лямбду жерти буде більше якраз як ти написав.

8. profesor2707

profesor2707 Active Member

Skoda Octavia Combi 1.8Turbo 4x4 150 коників.
    Клубна карта:
    000017

Стопудово !!!
    В мене була лямбда дохла - то жерло десь так як в тебе. машина така тупа була, що просто труба.
    Поміняв лямбду - машина як ожила.
    Та й коштує вона десь до 500 грн.
    Порахуй скільки ти попадеш на бензині при такому росході.
    Моя порада - міняй однозначно.
    Купити можеш в Петра в Автостопі на Науковій. Для членів клубу в нього серйозна знижка.
    А тим мудакам на СТО скажи нехай почитають мудру книжку про системи вприску бензини, а потім щось говорять. Кулібіни.

9. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Регулювати майже безрезультатно - виграєш на низах, втратиш верхи. Найкраще - емулятор лямбди - звичайний опір (резистор), що буде інжектору давати постійний сигнал про те, що вихлоп ок. Які параметри того опора повинні бути на твоєму авто - шукай в гуглі

10. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045

поставити той резистор буде дешевше ніж купити лямбду ?

11. profesor2707

profesor2707 Active Member

Skoda Octavia Combi 1.8Turbo 4x4 150 коників.
    Клубна карта:
    000017

Як колись було сказано (не знаю ким):
    Когда пьют шампанское - на спичках не экономят !!!
    Постав собі нову лямбду і нічого не придумуй.

12. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

це в Києві і не зовсім СТО а кулібіни в гаражах!!! Біля жулянського моста на кільцевій

Додано через 4 хвилини
    та напевно так і зроблю, якщо я вже вкладаю в машину 2,5 тисячі дулярів (це враховуючи ходову і кузов з покраскою) то 100 долярів єкономити нема змісту :)
    Мені тіко цікаво той файний хлопака який її мені продав як їздив?? ,:)) коли я її взяв половина електрики не працювала, ручник не тримав, все на дротиках поприкручуване жах :)))

13. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045

Ну виходячи з того шо ти її купив, питання треба ставити інакше: куди ти дивився коли її купував ?:)))
    а на рахунок емуляції лямбди то може навіть ивхід поставити собі детальку в доступнішому ніж лябда місті вона скорше за все буде дешевша тому навіть якшо поламається то помінтия її буде легше.

Але з іншої сторони якби все було так просто зараз би всі їздли з тим емулятором. Розкажіть докладніше про той емулятор може навіть поділіться досвідом якшо хтось з таким їздить.

14. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

хоча э ще один нюансик, в мене немає каталізатора, замість нього той добрий чоловік просто приварив трубу щоб зєднати штани з резонатором, то чи варто тепер купляти лямбду чи все таки той імітатор?

Додано через 2 хвилини
    а в мене виходу не було :) я її взяв дешевше ніж її ціна була на базарі, при чому відчутно дешевше :) а за ті гроші шо в мене були в хорошому стані я міг взяти хіба що 8-ку або 9-ку і то не факт :haha::mrgreen: і як хтось тут давав ссилочку в якій написано " Давно-давно пословица ходила в автомобильном народе - если машина ломается, надо поменять прокладку между рулем и сиденьем. Или такая, уже совсем серьезная, пословица: «Дело было не в бобине , а «долбо...б» сидел в кабине». так шо беручи її я знав що буду ремонтувати , просто не думав що настільки все запущено .:mrgreen:

15. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Емулятор лямбди-тимчасова міра, мозги не будуть робити правильну суміш бо вони не будуть бачити шо в даний момент потрібно двигуну, буде просто посередній режим. При різкому газі не буде збагачення, при відпусканні газу на передачі не буде відсічки подачі пального, крім того в режимі прогріву може бути надто збіднена суміш. Без лямбди взагалі-поний брєд (аварійний режим, якшо лямбда відключена, якшо замкнута на масу-тоді взагалі звіздєц, перелив), до тих кулібінів можеш бідьше не їздити, бо мені шось здається шо їх наступною порадою буде "поставити карбюратор від ошьмьорки"...
    Бери нову лямбду (для твого моноінж., не універсальну!), коштує БОШ в районі 70-90 баків, не так вже і дорого. Май на увазі, шо присадки в бензин (тіпа для очищення системи) вбивають лямбду, як і масло, яке горить в циліндрах при зношеному двигуні.

16. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

То хибна уява. Тому що у лямді той опор постійно змінюється. І відносно того опору паливо чи збагачує(при збідненній суміщі наприклад), чи навпаки збіднює. А якщо буде стояти ПОСТІЙНИЙ опор, то суміш теж буде ПОСТІЙНОЮ, незважаючи на те, що ти тиснеш на газ, що нетиснеш.

17. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045

+1 не так все просто я тут порився так там цілі девайси клєпають для того шоби видавати правильну криву частоти зміни опору.

18. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

от тіки опір міняється в залежності від концентрації СО у вихлопі, і тоді лямбда дає сигнал або її багатити або біднити (шляхом зміни струму в межах 0.1-0.9В кожних півсекунди), тому сумнівною є можливість склєпати девайс, який буде видавати "правильну криву частоти зміни опору", він же незнає, коли ти натиснеш на газ, коли відпустиш, коли їдеш під гору, коли надворі повітря холодне/гаряче і т.д. і т.п., а от лямбда чотко визначає, в нормі суміш чи потрібно коректувати.

19. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

тобто як я зрозумів, незалежно від того чи в мене стоїть каталізатор чи просто приварена труба на його місце лямбдазонд треба ставити, так? тоді питання чи варто його ставити зараз при тому що компресія як я писав 1ц.-12, 2ц.-12, 3ц.-11,8 4ц.-7,9, чи все таки перше зробити двигун а потім її ставити, бо як я зрозумів з попередніх дописів, що ЛЗ виходить з ладу від попадання масла в двигун.

20. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Допис від Scirocco GTi
    То хибна уява

Нє, ну я ж не казав, що емулятор це краще ніж зам зонд. Я просто відповів на питання, що є посередньою ланкою між лямбда-зондом і його відсутністю :) Автору розходидося на саме відсутності, може є на те причини...

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)