Чи є у Львові фірми, які спеціалізуються на мансардах? Йдеться про повний комплекс робіт, починаючи від сходів нагору і закінчуючи спорудженням стін на горищі і перекриттям даху, при потребі відведення будинкових комунікацій і тд. Може хтось мав уже з цим справу, поділіться досвідом. Як правильно все робити з юридичної і з технічної сторони.
З юридичної сторони, а також щодо процедури отримання всіх необхідних дозволів можу розкласти все по поличкам. Професійно тим займаюсь.
можеш тут, чи то в приватному порядку? Цікаво було б тут, може ще кому згодиться. Мій випадок такий: Двір складається із двох будинків. Один прямий двоповерховий, другий перевернутою буквою "П" трьохповерховий. Юридично це типу один будинок. Моя квартира позначена на схемі червоним кольором, знаходиться на 2 поверсі, наді мною стрих. В дворі всього 36 квартир, із них в моєму будинку 12. Я знаю, що треба збирати підписи згоди сусідів. Питання , чи мені збирати із всіх 36 квартир ті підписи, чи тільки із 11 безпосередньо в свому будинку? Ще один нюанс. Жовтим кольором на схемі позначено комин. Причому комин це не мій, а сусідів знизу, він іде від них по моїй міжкімнатній стіні на стрих і дах. В принципі це прикол що є безкоштовне джерело тепла на стриху Але чи не виникне проблем із тим , що чужий комин по суті опиняється в центрі мого житлового приміщення? Які ще підводні камені є в цій всій процедурі?
згоду мешканців тільки твого будинку, тільки 12 кв. Комин не може бути чийсь - це конструктивний елемент будинку. Нічого страшного що він проходить через горище. мабуть в тому комині є й канали і з твоєї квартири. А так впринципі нічого складного тре бачити будинок і конкретні побажання. Готується проект пішло поїхало канітєлі на рік як мінімум. Якщо хочеш все законно без шуму і пилі. Якщо питання звони: 8-067-701-85-46 Антон.
Юридично розказати, що треба можу, але де бігати по Львову не знаю. Конструктивну і технічну сторону розказати та навіть накреслити можу.
значить для початку: ЛІЦЕНЗОВАНОЮ проектною організацією малюється єскізний проект який потім погоджується в СЕС, Пожежники, управління охорони історичного середовища (у випадку якщо будинок знаходиться в історичній частині міста, а також для них важливо щоб проект був виконаний на рівні який вони люблять), управвлінні архітектури. і ще є декілька нюансів. Далі весь цей пакет документів передається на розгляд міжвідомчої комісії районної адміністрації. Далі ті розумні дяді і тьоті розглядають твоє питання і вирішують чи дозволити тобі чи не дозволити робити те шо ти надумаві дають відповідний документ. це тільки перший етап. далі веселіше. Але нічого не ти перший не ти останній. Багато чого на даному етапі залежить від якості виконання ескізного проекту.