Машину тягне на право:...

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Sebastian del Maar, 7 жов 2013.

1. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    Привіт. Починаючи з суботи є власником Golf 4, тому нарешті маю повне право реєстрації на цьому форумі ;) Досвіду з машинами дуже мало, початківець, так сказати, (хоча руль крутити вмію, до цього часу накатав досить багато на прокатних машинах). Машина 02/2002 року у виконанні Highline з пробігом в 190 тис.км (?). Мотор 1,6 FSI, коробка ручна. Попередній власник - "селюк", тому машина трохи в занедбаному стані, в середині багато потертих елементів (руль, ручки, коробка, підсклянники, підрульова панель і т.д.). На вихідних проїхав нею 500км, політ нормальний, лише виникли пару питань, доволі дитячих, тому важко із пошуком відповідей, надійюсь на допомогу форумчан.
    1. При їзді на прямій, коли відпустити руль, машину чуть-чуть веде у праву сторону. Що це може бути і як і ким робити?
    2. Яким повинен бути тиск в колесах?
    3. По правій стороні хтось пройшовся ключем, залишивши 1,5 метрову царапину - як і де позбутись?
    4. Після заміні батарейки в оригінальному ключі - його треба знову привчати?
    5. Як ведуть себе інші гольфи 4 на нерівній поверхні? В цього кілька років тому назад поставили червоні задні пружини H&R(чи як там ту фірму) і таке враження, що пружин взагалі немає, дуже жорстко відчуваються поїздки
    6. Хочу діагностичний кабель з програмою, що можете порадити?
    Сьогодні займусь ремонтом переключателя поворотів, бо клацає без причини. Фото гольфа завантажу ввечері. Буду щиро вдячний за будь-яку допомогу ;) Гарного всім дня

2. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Можеш в мене на СТО перевірити геометрію коліс
    мій № 067 773 11 77

Останнє редагування: 7 жов 2013
  3. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Скажу одразу, якщо руль, ручка куліси потерті, то явно там не 190 тис а як мінімум в 3 рази більше.
    1. Колеса підкачай щоб однаковий тиск був. А можна і на геометрію поїхати, і підкрутити...
    2. Наклейка має бути на машині де вказано який тиск (у мене було під задньою дверкою, то при умові що в тебе стоять стандартні диски і типорозмір гуми.
    3. Заїдь на поліровку, я не знаю, але у нашоко Кума десь є люди які тим займаються (в Солонці).
    4. Такю Читай і кури форуми як то зробити. У мене на Ауді тре було тим ключем механічно закрити водійську дверку при цьому тримаючи кнопку закриття. У тебе можливо інше, але процес називається "адаптація ключа центрального замка".
    5. Не знаю.
    6. Маю звичайні китайські адаптери (провідний і блютузний), до ауді мені не підходять, тому віддам дешево.

4. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    Щиро вдячний за відповідь. Тиск сьогодні поставив 2,5 на всі колеса, обов"язково заїду на геометрію. Щодо пробігу - то з такиим, як показує youtube, і дитина впорається, скрутити тобто (( шкода. Відносно красивого вигляду - це другий приоритет, бачу що треба думати спочатку за тех.стан. Відносно ключа - знайшов в сервісній книжці детальний мануал. Відносно кабелів - цікавить таке питання, на скільки я зрозумів, є різні кабелі і кожний із них має свою програму до PC і свій набір функцій ?? Яка різниця між кабелем за 20 USD і за 200 USD?

5. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    Доречі, що хто може сказати про 1,6 FSI ?? щось скільки в інеті не шукав - нічого толком не написано (( машина на 1 передачі як дизель по звуку )

6. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Кабелі за 20 мають простий чіп який розуміє обмежений набір протоколів звязку (а їх є десь так до 10), скажімо 5 підтримують (точно не знаю). І для деяких машин, які тестуються одним з протоколів, які не підтримує адаптер, той адаптер і не підходить. Відповідно ті дорожчі адаптери підтримують інші протоколи і відповідно більше функцій можуть протестувати (CAN шину наприклад). Програма ж підтримує всі протоколи, хоча, це теж залежить від програми :)
    Тре їхати на діагностику двигуна, бо "по звуку" то ще тре бути тим телепатом, щоб вияснити що не так, а не так це точно.

7. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Чуєш, а Ти впевнений, що це - не перебор? У мене 17", то на передні даю 2.2, на задні - 2.4, і то часом мозги вибиває на нашій бруківці. А Ти аж 2.5... Але, може я чогось не знаю...
    А геометрію зроби обов"язково!

8. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    та норм тиск. ти на бусі так мало качаєш?????

9. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    На лючку для заправки з середини пише який має бути тиск при прізних типурозмірах коліс, принаймі в мене пише.
    Точно памятаю що на Р15 195\65 має бути 1,9 я качаю в себе завжди 2,0.

10. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Також може від резини залежати. у мене зимова резина вправо машину веде наприклад, і судя по отзивам власників аналогічної - не в мене одного. Приблизно 50/50.
    Але розвал - найімовірніше.

11. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    ні, на Гольфі...
    А в автора теми бус? Щось я зовсім поміж пальці читаю...

12. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    я тимчасово забув що в тебе ще й гольф є. бо бачив тільки на бусі

13. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    ні, вже ТІЛЬКИ Гольф )))
    Але і його збираюся продати - тільки ще не можу змиритися з думкою, що треба виставити оголошення про продаж.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)