Масло ( Мінералка Півсинтетика Промивка )

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Newman, 6 кві 2007.

1. Newman

Newman Active Member

Jetta 1.6RF 2E2 1987
    Клубна карта:
    000026
    Рік назад, коли купив машину замінив всі фільтри, масло в моторі і коробці. Cкільки перед цим машина проїхала без заміни масла незнаю, але було дуже чорне. Оскільки минулий хазяїн лив мінералку, то я також залив мінералку FormulaShell 20W-50. Перед заміною мотор не промивав і тому майже зразу воно стало таке ж чорне, як було. Відкатав на ньому небагато 8тис. і за цей час долив десь 700гр.- троха жере.
    Виникли питання:
    1. Чи варто переходити на півсинтетику?
    2. Яка різниця в ресурсі тис. км. в мінеральці/півсинтетеці?
    3. Чи промивати двигун?
    4. Яке масло лити?

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Відповідь: Масло. Мінералка->Півсинтетика

1. Злити мінералку, промити двигун промивочним маслом.
    2. Залити 10W-40 нормального виробника, при бажанні з молібденом, поставити новий фільтр (НЕ SКТ).
    3. Міняти масло кожних 10тис.

3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Я би не радив промивки - промивочне масло то просто низькоякісне масло, що призначене для роботи двигуна не більше 15 хвилин. При заміні масла в двигуні (в каналах, відстійниках, на стінках ітд) залишається близько 250-300 грам масла (дані від московських майстрів). Отже в результаті виходить, що ми в мотор заливаємо 300 грам гидоти і їздимо на ній.

• Подобається Подобається x 2
  4. lazor

lazor Початківець

Fiat Grande Punto 2012 1.4

цікаво, +1

5. Newman

Newman Active Member

Jetta 1.6RF 2E2 1987
    Клубна карта:
    000026

Я чув, що на сервісах з допомогою якогось обладнання зливають майже все. Є таке?
    У мене є 2 причини промити: зміна типу масла + грязний мотор.

6. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

При переході з мінералки на півсинтетику/синтетику мотор мити треба обов*язково, я бачив двигун, в якому змішали синт. і мінер. - нікому такого не побажаю, таке враження, шо його залили гарячою пласмасою.
    Мити мотор часто не рекомендується шоб не вимивася напрацьований захисний шар-але я рекомендую людині промити мотор один раз, після чого заливати якісну пісинтетику, яка має в собі всі необхідні миючі присадки по заводу.
    Стосовно низькоякісних масел-я собі лив промивочне масло не з дешевих (не буду називати марку-скажете шо реклама:grin: ), воно має меншу густину, ніж звичайне моторне, кращу текучість і пакет присадок, які розчиняють нагар і промивають забиті масляні канали.
    Побачив скільки дерьма в мене вимило з двигуна-прозрів (в т.ч. нагар просто кусками). Коли заливав промивочне масло-зливав його за допомогою вакуумної відкачки (на нормальних сервісах є такі штуки), потім залив нове масло і через 3000км знову його поміняв разом з фільтром (шоб максимально виключити можливість залишків в двигуні старого масла), після цього міняю масло раз в 10тис і спокійно їжджу. Заливав промивку по причині невідомо-якого-масла від попереднього власника, ефект відчув у вигляді зниження шумності роботи двигуна, кращого набору обертів і динаміки.
    Мити постійно-не рекомендую, на двигуні поза 150 тис,від невідомо яких власників-ІМХО промивка буде корисною, при переході на інший ТИП (не марку) масла-ІМХО мити обов*язково!!!

7. xelaa

xelaa Початківець

VW Golf I GL 1.5 1983

А без промивочного масла у нас залишається 300 грам гидоти, яку ми чомусь зливаємо?! Я вважаю, що промивочне масло має зробити свою справу і не зашкодить двигуну.

8. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

а шо таке молібден?

9. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

ну ви мене настрашили. Я промивав якоюсь промивкою в жовтій баночці в старе масло на 15хвилин роботи, а потім злив масло і поміняв фільтри і залив нове масло. І тепер після ваших дописів я думаю, чи не пора мені знов поміняти масло і то після 3х тисяч, нехотілось би.

10. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Промивкою на 15 хв (яка додається в старе масло, типу STP) мити не рекомендую-це нездорова для двигуна хімія, яка може дати зворотній ефект, промивочне масло-зовсім інша річ.
    Молібден-це присадка для моторного масла, яка зменшує коефіцієнт тертя робочих поверхонь циліндро-поршневої групи, при невеликій виробітці поршнів/кілець створює додатковий робочий шар (не плутати з ХАДО). Є багато як прихильників, так і противників цієї штуки, але ІМХО для моторів з великим пробігом корисна тєма, хоча не варто зловживати. Я, наприклад, лию масло одної і тої самої марки, кожний 3-й раз лию з молібденом.

• Подобається Подобається x 3
  11. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

Жалко що мотор не може говороти! Тепер прийдеться міняти масло знов.

12. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

ІМХО, не варто (так як ти вже злив старе масло, залишки старого з промивкою напевно не значні), просто наступного разу не лий ту 15-хв гадость.

13. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Промивати краще не треба.
    Якщо вже дуже хочеться промити - прсто залийте півсинтетику иа замініть її через 1-2 тисячі кілометрів. З фільтром, звичайно...
    Взагалі міняти масло - не рідше за 10000. Я міняю кожні 8 :)

14. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

а що є така мінералка 20 W 40? :shock:

15. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

ти не читав на попередніх форумах як мені втерли носа щодо масла з МОЛІБДЕНОМ. не страшно?
    http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?t=2916
    В мене таке було, злив нах.
    Нафіга в наші мотори з таким великим пробігом півсинтетику?
    з пробігом більше 300 тис вроді вже пожиттєва мінералка чи я не правий?

16. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

я не дозволяю на сервісах відразу після промивки (навіть вакуумно вісмоктавши) заливати нове.
    Я майстрам даю додатково 10 грн, щоб дали добре стекти маслу хв так 30, ще й прошу зняти піддон картера, щоб вилити все, а потім заливаю.
    Думаю за такий час і зняття піддона все виходить, чи я помиляюся?
    + не промивати двигун хоч іноді вроді не є так добре.

17. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

та не баїсь ти так.
    за раз твій двигун не "присяде"
    наші двигуни живучі.

18. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Ти не правий... Все залежить від стану двигуна.
    В мого пробіг майже 235000 - ллю синтетику Mobil 5w40....

По маркам - IMHO - Mobil, Shell, можливо Castrol - але тут 50/50. Якщо брати "оригінальне" масло - то буде Castrol, але ж то буде не той Кастрол, що продається у магазинах.....

19. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

бачив я авто після того як залили синтетику після півсинтетики, потекло з усіх дир.
    На Джетті я мав негативний результат переходу на півсинтетику з мінералки, двигун не сприйняв сабака. (почав жерти різко).
    Прийшлося після заміни через 200 км замінити на мінералку :cry:

20. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Все масло не вийде ні за півгодини, ні зи добу - досить багато його залишається на стінках циліндрів та по всій масляній магістралі - масло покриває все плівкою.
    Ми й півтори години давали зливати - все одно близько 0,5-1 літру зализа.ться у двигуні.
    До того ж - кожний раз знімати піддон.... на таке німці точно не розраховували

Файне масло має в собі достатньо миючих присадок, щоб мити двигун - саме через це масло й чорніє - воно вимиває бруд з двигуна - просто своєчасно змінюй масло та бери нормальне - і не треба ніяких промивок!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)