Масло втекло, мля

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем MARTINI, 24 січ 2006.

1. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    В суботу мав неприємність. Годині в 15.30 вибрався з дому, прогрів двигун, позмітав сніг, їду. Проїхав метрів 300 - починає блимати лампочка масла і з"являється гул в динаміках. Заліз під капот - рівень масла = 0 Спочатку паніка, потім дзвінок знайомому таксисту, буксир в інший кінець міста (у моєму районі у всіх майстрів був короткий день) на авторизований сервіс Liqui Moly на кільці Липинського-Хмельницького.

Залили промивочне масло, завели, дивимся звідки тече. Зібрали консиліум, одні кажуть - п...ць, вдарений піддон, суши весла. Власне, на піддоні справді були помічені свіжі сліди контакту з тупими твердими предметами. Один головлікар Костя каже, що то прокладка. Таки виявилось, що це прокладка, яка є на тій фігні, в яку закручують масляний фільтр (квадратна така). Тоді як прокладка на фільтрі практично не зношується, бо він міняється при кожній заміні масла, то ця прокладка не міняється ніколи, тому в мене вона (ще й з огляду на екстремальні погодні умови) перетворилася з гумової на якусь пластмасову і тріснула пополам. Щастя, що ця прокладка аналогічного розміру з тою, що на фільтрі. Відтак зняли з мого випрацюваного фільтра, вставили туди, завели - все ок!

Нове масло Костя порадив лити синтетику, оскільки не так густіє взимку як напівсинтетика чи мінералка. Коштувало мені це 35 грн за літр. Масло LOTOS, яке на базарі (за словами Кості) коштує 50-60 грн за літр. Дешево мені обійшлося того, що той LOTOS дістався Кості як презент від товариша з Польщі - просто із заводу :) Наші люди навіть за бугром умудряються з заводу щось винести.

В 19 годині я уже був вдома і обмивав хепіенд Отже ціна проблеми масло+промивка+робота+фільтр+таксі=230 грн. Що тішить в цій історії, що в мене саме підходив термін заміни масла :)

2. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Не раджу вірити в дешеві казки ;)

3. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    от вмієш ти зіпсувати людині свято халяви :)

4. CAT

CAT Місцевий

GTI mk6, GTI mk1, Golf mk1
    шодо лотосу то як на мене то це бюджетний ваіант але не найкращий, краще лити мобіл 1. далі шодо синтетики то також не оптимально - подумайте самі - коли робили гольфи двойки її ше не було в природі тої синтетики і відповідно движки розраховані на мінералку.

5. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Я той самий лотос в арсені купував - 120 грн за каністру - провернувся вкладиш шатуна, мотор на капіталку - всі кажуть шо якшо мотор проїхав 200 тис без проблем і тут після заливки масла таке сталося - 90% винне масло - підвищився коефіцієнт тертя. так що робіть висновки, панове...

6. CAT

CAT Місцевий

GTI mk6, GTI mk1, Golf mk1
    і я кажу шо дорожче масло лити - то не то на чому варто економити

7. Fly

Fly Active Member

А я лию Тотал Карат:) Напівсинтетика
    Довольний як слон:)
    Воно має якісь додаткові присадки для зменшення тертя
    5ти літрова каністра вроді 100-120 грн
    Машина пройшла 300 тисяч і масла не любить вообще

8. Bosh

Bosh Місцевий

VW B3 2.0 9A був
    VW B5 1.6 AHL був
    Клубна карта:
    000039
    І так, аналогічна штука. Щойно прогрів машину, заїхав в гараж, виходжу - а на дворі калюжа масла. Посвітив ліхтариком - десь район масляного фільтру. Що може бути? Що робити? Чи це також вищевказана прокладка?

9. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Я ллю Кастрол. Але, хіба це важливо???!!!
    Найважливіше в цій темі - у MARTINI свято. То давайте ж потішимося разом із ним! За те, що потрапив на добрих майстрів, за те, що нікуди не поспішав так, що капєц, і за те, що його болід нарешті з новою оливою! Іт"з хеппі дей!!!

10. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Свято у Мартіні було у 2006 році.:D:D:D

11. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113

Соррі, недопила...

А, думаєш, йому нині не буде приємно)))))))))

Здається, викрутилася 8)

Чи ні???

12. Bosh

Bosh Місцевий

VW B3 2.0 9A був
    VW B5 1.6 AHL був
    Клубна карта:
    000039
    Давайте мені допоможемо, ааа???

13. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Я думаю йому приємно, а от Boshу іменнинику не дуже.

14. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Ото у одного щастя, а у Олега сьогодні гарний день варення ...:morning1:
    Якщо район фільтра, то скоріш за все прокладка, можливо не вищевказана, бо у мене такої я не помічав ;). Або сам фільтр на морозі тріснув.

Останнє редагування: 13 лют 2012
  15. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Я теж про це подумала... Якби могла, подала би цілу пачку мокрих серветок, щоби калюжу витерти. Але, на жаль, я дуже далеко.

Bosh, не сприймай, як...
    Зрештою, Ти мене знаєш... Тому впевнена, що сприймеш так, як треба!

Народ, ну що? Хтось підкаже, що робити нині іменинникові з тою калюжею? Чи будемо відмовчуватися?

16. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Сьогодні і так ніц не порадиш, а завтра срання:
    Поглянь під капот уважніше(не протирай), мо то і не фільтр, якщо все таки так,то...
    вікрути фільтр (не забудь що в ньому є трохи масла, щоб по гаражу не порозливати).
    Подивись що до чого, а вже потім видніше буде.

17. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Дійсно в таку пору ти нічого не побачиш, а от завтра детальний огляд підкапотного начиння.
    Масло, фільтри - коли мінялись?
    Якісь симптоми перед тим, як втікло масло були?

П.С. Утро вечера мудрєннєє. Удачі.

18. Bosh

Bosh Місцевий

VW B3 2.0 9A був
    VW B5 1.6 AHL був
    Клубна карта:
    000039
    Симптомів ніяких, все гуд. Фільтр - сухий, а от коробка до якої він кріпиться- мокра!

19. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Давайте

Вот хто у тебе віноват

А тепер вніманіє, ссилкі по тємє
    раз
    два (в картінках)
    три

Тільки не провтикай і часом не злий ОЖ щоб зняти маслокуллер. Трубки знімати не треба!

• Подобається Подобається x 2
  20. kym

kym Аксакал

a 100
    Це тільки у випадку якщо в нього стоїть маслокуллер старої конструкції (в роках його машини там уже трохи по інакшому би мало бути), але всяке може бути. Може ще тріснути таке саме кільце на фільтрі, або датчик тиску масла не тримає.... По любому треба добре все оглянути....

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)