Маховик !

Тема у розділі 'Тюнінг, косметика і звук', створена користувачем Travel, 22 тра 2007.

1. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН
    Вот питання запропонували мені облегшити маховик рас вже я зняв коробку. Оскільки я нічого толком про то незнаю тому хочу хочу запитити чи це додасть шось до швидкості машини чи то просто марна трата грошей і часу!

2. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Відповідь: Маховик !

Вважай щоб тобі не зменшили так, що рушати будеш з 3000 оборотів... :) Динаміка буде трохи краща, але рушати будеш як маршрутка "Дельфін"... ніколи не помічав? Я б не радив... все таки ВАГ довго думав, поки зробив маховик :)

3. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Якшо толково зроблять, то не марна трата. Крім простого полегшення (сточування) його треба правильно відбалансувати, інакше буде сильна вібрація, яка буде розбивати колінвал, а якшо забагато сточать-не витримає нагрузки.
    Додасть не до швидкості, а до динаміки на високих обертах, швидше буде розкручуватись двигун,
    Гальмування двигуном також має покращитись.
    Взагалі полегшення маховика робиться в комплексі з полегшеними і злішими валами (валом), жорсткішими клапанними пружинами і розрізними шестернями (можна ше поршні полегшити або ковані поставити), а сам по собі суттєвої прибавки не дасть.
    Так шо вирішуй, чи лишати все в оригіналі, чи починати ацкій тюнінх, якому не буде кінця.

4. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

напевно шо залишу в оригіналі!
    хоча розпредвал в мене домає від 2Е двигуна !

проте мабуть небуду того робити і так Тополя обжену :-D

5. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST

Яким чином ? Я відчув погіршення. Інерції маловато.
    Сам по собі ти його правильно не відбалансуєш. По нормальному то треба разом з колінвалом взборі балансувати і ще разом з корзиною зчеплення.

ВАГ довго думав як зробити машину універсальною і йшов на компроміси. А Травел хоче динаміки :mrgreen:

В мене облегчений маховик. Стандартний біля 7кг, мені зняли 2кг.
    З плюсів: колеса легше зриваються в букс :)
    На старті я відчув невеликі переваги.

З мінусів: при переключенні обороти дуже швидко падають і потрібно швидко включати передачу. Ну і гальмування двигуном здійснюється менш ефективно, но в принципі не надто гірше чим в стандарті.

Ну короче думай.. 100 грн за облегчення вроді нетак багато но суттєвої динаміки воно тобі недасть, максимум півкорпуса на 400 метрах.

6. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Ти ж маховик при торможенні двигуном зупиняєш. Тобто мотор гальмує колеса і маховик! Відповідно легше загальмувати облегшений маховик ніж тяжкий.

7. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Почитай тут: та книга вже лежить і на нашому ресурсі. Але я даю оригинальну ссилку. http://scirocco.ru/tuning/tuning-book/ Там є
    про зменшення ваги маховіка. І є креслення як його зменшити. :)

8. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

ну я його облегшу а потім як його балансувати ?

9. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Роби облегшання згідно креслення і нічого балансувати не прийдеться.

10. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST

Та можеш просто там же і відбалансувати де будеш облегчувати. Це краще чим ніяк, но гірше чим взборі з колінвалом і корзиною.

Я облегчував і балансував свій на зеленій недалеко від галич-авто є контора.

11. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

та то шо я буду робити я як нароблю то місця буде мало, то а нвс у львові десь роблять!

12. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

То і малось на увазі, блін, написав не то шо думав.

13. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

а якого конкретно двигуна може мені підійде?

14. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Він указав КОНКРЕТНИЙ мотор код його 2Е.

15. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

поняв то не для мене але то мотор 2 літри[​IMG]

16. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Я думаю, що облегчення без балансування це якась помилка. На ВАГу маховики балансують під колінвал з точністю до 0,01 грама (якщо уважно подивитися, можна побачити такі собі висверлені дірочки). Причому балансування робиться не тільки від вертикальної вібрації, але і від горизонтальної (балансувальні висверлення робляться з обох сторін в різних місцях). Підозрюю, що при кулібінському облегшенні є всі шанси запустити мотор в автономне від подушок плавання вже після 3000 обертів...

17. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Слухай Орест, тоді питання. Якщо придивитись к кресленню, то ти побачиш, що ті балансуючі отвори при облегченні маховіка не чіпляються, баланс буде на томуж рівні(теоритично). А тепер саме питання... При заміні диску зчеплення сам маховік по іншому до корзини не можливо прикрутити? Отвори співпадуть на 100%? І їх змістити нереально, відносно осі? Т.т. якщо пронумировати отвори на корзині і на маховіку. то нестане наприклад така комбінація, не 1-1, 2-2 і т.д., а наприклад 1-6, 2-7, 3-8 або 1-2, 2-3, 3-4 и т.д....?

18. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Слухай Юрко відповідь. :) Маховик перекрутити неможливо. На торці колінвалу отвори ексцентричні. ;) Корзина є рівна, і має сталу вагу. Тому вона взаємозамінна деталь.

19. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

Все Щеплення на місці машинка літає ше тіки розвал зробити,
    з маховиком нічого не робилося!!!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)