Цікавить, чи хтось користується, якщо користується - то якими, на що звертати увагу при виборі, а також ціни
В мене Кархер 5.55 ювілейний. Різниця в ціні здебільшого зумовлена матеріалом, з якого зроблений насос високого тиску. Наприклад в усіх каохерах 2, 3 серії (2.01, 2.08, 3.16, 3.91) він зроблений з полімеру (читай пластику). А тепер питання - Скілки може витримати пластик в терті при тиску 100-140 бар? Іменно - Недовго. + Всі патрубки і згони там пластикові і, відповідно, недовговічні. В мене все зроблено з металу і сам насос - алюмінієвий. До того ж тиск - 140 бар. Продуктивність - 460 л/год. Дві насадки (одна з кулькою для грязі, інша з форсункою високого тиску(тож якась модніша ніж в інших). Брав такий бо дві машини в хаті і хоча б раз на тиждень кожна має "прийняти ванну". Ще в даній моделі (5.55) є штатний бачок для хімії і 5 літрів шампуню в подарунк йде (до іменно Ювілейного) і великі колеса. Набагато легше його перевозити. Всі ті примочки про температуру води мені ні до чого, бо й так мию холодною. Коштує така радість на Епіцентрі 2488 грн. Ціна себе виправдовує. Брав в сусіда попробувати того малюка (2,08) так то небо і земля. Тута один раз пройшовся і машина чмстенька, а там тре мінімум три рази поливати. + струя в маленькому близько 15 см в ширину а в мене - до 50см. З інших фірм не знаю, але порада - шукати з металевими насосами - Вони довговічніші. Для покупки мойки тобі треба буде: 1. Саму мойку (вибір за тобою); 2. Фільт тонкої очистки Кархер(різьба уіверсальна, піде на любу фірму), бо вода в нас сам заєш яка і забє форсунку - 134 грн на Епіцентрі; 3. муфта аквастоп - Перехідник з шлангу на Фільтр (накручуєш на шланг і носиш по подвірю. Вода не тече поки не підєднаєш до мийки. Дуже зручно) - ціна від 8 грн за український до 29 за італійський; 4. Шланг від крану до мийки (найкраще 5/8, але можуть бути варіанти). Ціна близько 3грн за метр; 5. Шампунь. Найкраще брати Кархер. 5 літрів за 169 грн. Концентрат розбавляєш водою в пропорції 1 до 3 (за інструкцією). Я розбавляю 1 до 5 і від того якість не страждає. Обприскуєш СУХУ машину, куриш 2 хв, зливаєш добренько то всьо дєло мийкою і воаля - ВОна аж сяє. При тому піни на подвірю нема, а суміш в розведеному виді не є шкідливою для довкілля(шкідливість на рівні мила для рук); 6. Пульверизатор садовий на 1, 1-5 літра з насосом (так зручніше) - ціна близько 30 грн; 7. Тряпочку з замші для витирання авто насухо. Штучна замша (43см*43см) - 20-35 грн, натуральна (той же розмір) 40-70грн. Я взя натуральну - Вона мякіша. 8. Віск на мокру машину. Мона взяти на Епіцентрі (20 грн за 750 мл), а можна підїхати на мийку і купити також концентрат за 30 грн літра (треба буде ще один пульверизатор). Розводиш водою в пропорції 1 до 10 і обпшикуєш авто після мийки. Вода сама стікає. Поправляєш лише там, де згини, стьоки і ямки в кузові. Я особисто такого не використовую хоча думаю собі прикупити. До речі, шампунь для безконтактної мийки тоже мона купити на мийці авто. Вийде троха дешевше, але мінус в тому що можуть продати троха розведений водою концентрат. Я задоволений на всі сто. Мийка довше 15 хв не триває.
І в мене такий. Купляв на Епіцентрі по акції за 2650грн. Скарги - відсутні. Хороші ціни на апарати, комплектуючі і хімію на вул.Зеленій (маг.кархер)
купи той фільтр. Не економ на нервах. Він (фільтр) розборний і миється зубною щіткою. Поставиш і відразу побачиш шо в тій воді є. Вірніше чого там тілько нема...
Купила дружина років чотири тому за 300грн кьорхер в Епіцентрі. працює на відмінно. Навіщо платити більше....
Хорошая штука но очень хрупкая. Своих денег не стоит. Мойте руками, не ленитесь ------------------------------- пластиковые окна Москва
руками мити - то не є добре))), мав копію "Керхер" за 1200грн, потім плюнув і купив оригінал за 2900грн. Різниця велика і в даному випадку дійсно вартує переплатити
я собі Кархера сам зробив. ось так. але руками всерівно мию. маю спеціальні тряпочки. бо ту хімію лити не хочеться на свою ВВдівчинку.
всі побробиці описувати не буду. труба оцинкова діаметром 120 - заварена і виведені фланці для впуску - випуску води. перед тим стоїть насос, з вимикачем коли набирає певний тиск і вмикається, коли останній падає. далі шланг, що під*єднує до води і наконечник (валявся на мойці, за бутилку забрав) від кархера. Просто це все валялось в мене в гаражі, не пропадати добру. пі.сі. цього літа ним не користувався, майже, бо маю скважину з якої випирає глубиний насос на поверхню 8-10 атм тиску води. цього мені достатньо.
народ таке питання а чи є якісь апарати які би не потребували постійної подачі води? ну типу вийшов з двома відрами води збив пилюку і довольний. Просто живу на 4-ому поверсі і подачу води фіг організуєш ну 220В з горем пополам ще шось придумаю а от з водою важко.
Я цікавився у епіцентрі, то консультант казав, що найпростіші моделі можуть брати воду з відра/бочки, чільки щоб вони були на різних рівнях (вода вище, прилад нище)
От шо нарив http://volkswagen.msk.ru/forum/pda/index.php/t95276.html а тут чувк таке зробив http://moyka.zx6.ru/
Задумка проста треба погружний насос який можна заживити від 12 вольт а там далі все діло техніки шланги купуєш два відра води і вперед мити машину правда безконтактно не вийде тре буде щіткою попрацювати але для мене то вихід. коротше тепер в пошуках підходящого погружного електромотора\помпи може хтось знає де таке купити ?