[МК3 ТД ТДІ] ГАŚНІЕ, ПРОБЛЕМ З ОДПАЛЕНІЕМ, ІТП..З фабрицзним алармем !!! w związku z tym iż sam miałem taki problem(objawia sie tym iż kontrolka ze świec żarowych nie pali sie pełnym światłem tylko się żarzy i nie można odpalić w ten czas auta,oraz nie ma napięcia na zaworze n109 - pompy wtryskowej)) i spotkałem się z nim już w kilku przypadkach które też już zrobiłem na swoim przykładziemk3 1,9 tdi,załaczam fotoporadę jak tą dolegliwość usunąć. Czas pracy 45 min. Więc tak zestaw narzędzi jaki bedzie nam potrzebny do wykonania naszych prac: 1.śrubokręt krzyżakowy 2.klucz nr 10 3.nożyk 4.lutownica 5.cyna czas pracy ok 40 do 50 min poniżej dołączam fotki z opisem: 1.zdjecie(zaznaczony zawór n109)do jego koncówki przykładamy miernik powinno byś napięcie 12v 2.zdjecie : ściagamy plastikową osłonę (1 osłona ) pod kierownicą(jest ona na zatrzaski). 3.zdjęcie : odkręcamy 2 osłonę mocowaną na 5 wkrętów(krzyżak) są zaznaczone gdzie sie one znajduja. 4.zdjęcie : tu po odkręceniu plastikowej listwy znajduje sie nakretka(klucz nr 10)mocująca sterownik. 5.zdjecie : tu sa zatrzaski ze skrzynki bezpieczników-należy je odpiąć przesunać do góry,podważyć skrzynkę bezpieczników i ja delikatnie wysunąć. 6.zdjęcie : tu należy się schylić włożyć pod metalową liste rękę i wyciagnąć sterownik po lewej stronie blizej drzwi. 7.zdjęcie : tu zaznaczone są wtyczki które należy odpiąć(występują 3 jedna węższa druga szersza ni i 1 z tyłu. 8.zdjęcie : tu zaznaczone są wtyczki które należy odpiąć(występują 3 jedna węższa druga szersza ni i 1 z tyłu. 9.zdjęcie : na czerwono to przekaźniki które sa przyczyną usterki,na żólto to tam gdzie mamy włożyć pod. 10.zdjęcie : na tej focie zaznaczone(na czerwono)w którym miejscu są te nózki przekaźnika(nie sugerować sie prosze niebieskim przewodem,zrobiłem sam bo mi sie kiedyś ścieżka przepaliła).
Відповідь: [MK3 TD TDI] GAŚNIE, PROBLEM Z ODPALENIEM, ITP..Z fabrycznym alarmem !!! Pan ma jakegos bardzo modnego golfika, vnas nie ma we Lwowe golfow z fabrycznym alarmem , i nema problemy z odpalenem. Ale dzenkye za opis!
Відповідь: [MK3 TD TDI] GAŚNIE, PROBLEM Z ODPALENIEM, ITP..Z fabrycznym alarmem !!! ja nie pan(u nas sie mówi taki pan to na łańcuchu zdechł ;-))jaszczur i tyle :-D to nie modny tylko tak szły auta,mój w Polsce jest od 2000 roku i juz taki alarm miał,niektóre wersje za doplata miały fabryczne alarmy
Відповідь: [MK3 TD TDI] GAŚNIE, PROBLEM Z ODPALENIEM, ITP..Z fabrycznym alarmem !!! ш зшіąзку з тим іż сам міаłем такі проблем(обяшіа сіе тим іż контролка зе śшіец żарошич ніе палі сіе пеłним śшіатłем тилко сіę żарзи і ніе моżна одпаліć ш тен цзас аута,ораз ніе ма напіęціа на зашорзе н109 - помпи штрискошей)) і споткаłем сіę з нім юż ш кілку прзипадкач ктуре теż юż зробіłем на сшоім прзикłадзіемк3 1,9 тді,заłацзам фотопорадę як тą долеглішоść усунąć. Цзас праци 45 мін. Шіęц так зесташ нарзęдзі які бедзіе нам потрзебни до шиконаніа насзич прац: 1.śрубокрęт крзиżакоши 2.клуцз нр 10 3.ноżик 4.лутошніца 5.цина цзас праци ок 40 до 50 мін поніżей доłąцзам фоткі з опісем: 1.здєціе(зазнацзони зашур н109)до єго концушкі прзикłадами міернік пошінно биś напіęціе 12в 2.здєціе : śціагами пластікошą осłонę (1 осłона ) под кіерошніцą(єст она на затрзаскі). 3.здйęціе : одкрęцами 2 осłонę моцошанą на 5 шкрęтуш(крзиżак) сą зазнацзоне гдзіе сіе оне знайдуя. 4.здйęціе : ту по одкрęценіу пластікошей лістши знайдує сіе накретка(клуцз нр 10)моцуйąца стерошнік. 5.здєціе : ту са затрзаскі зе скрзинкі безпіецзнікуш-налеżи є одпіąć прзесунаć до гури,подшаżиć скрзинкę безпіецзнікуш і я делікатніе шисунąć. 6.здйęціе : ту налеżи сіę счиліć шłоżиć под металошą лісте рęкę і шиціагнąć стерошнік по лешей строніе блізей дрзші. 7.здйęціе : ту зазнацзоне сą штицзкі ктуре налеżи одпіąć(шистęпуйą 3 єдна шężсза друга сзерсза ні і 1 з тиłу. 8.здйęціе : ту зазнацзоне сą штицзкі ктуре налеżи одпіąć(шистęпуйą 3 єдна шężсза друга сзерсза ні і 1 з тиłу. 9.здйęціе : на цзершоно то прзекаźнікі ктуре са прзицзинą устеркі,на żулто то там гдзіе мами шłоżиć под. 10.здйęціе : на тей фоціе зазнацзоне(на цзершоно)ш ктурим міейсцу сą те нузкі прзекаźніка(ніе сугерошаć сіе просзе ніебіескім прзешодем,зробіłем сам бо мі сіе кіедиś śціеżка прзепаліłа). прзепрасзам за бłеди але тłумацзиłем прзез то http://www.translit.ru/?ua