Мотор AGG не розкручується більше 5000.Допоможіть!

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Rules, 5 тра 2007.

1. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    В мене обмежувач обертів не розкручується більше як 5000 об/хв(каталізатора вже нема), при цьому спрацьовує різко обмежувач обертів шо на ходу, шо на нетралці. В чому причина, порадьте чим можете.

2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Відповідь: Мотор AGG не розкручується більше 5000.Допоможіть!

Теоретично, може бути і таке, що тахометр направильно показує. Стрілка на 5000, а насправді вже є 6000.

Це так, версія

3. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097

Напевно, шо тахометр правильно показує, бо коробка автомат в режимі кікдаун переходить на вищу передачу на 6 з гаком тисячах, а зараз зависає на 5 і вище не перемикається, а ще по тязі і по звуку чути, що то далако не 6 тисяч

4. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

а шо каталізатор має до оборотів?

5. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

зається тобі забули зняти целку в уомпюторі!
    Я чув що в нових авто ставлять відсічку раньше потрібного щоб ти не запоров двигун який на обкатці, а про проходженні регулярного техогляду на авторизованому сервісі повинні були розблокувати відсічку!

6. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097

В мене раніше мотор розкручувався до червоної зони, а потім раптово на ходу перестав

7. Юрко

Юрко Початківець

VW Golf 4 1.6 SR Variant

Може я помиляюсь, а чи не пов*язано це з лямбда-зондом.В мене було подібне,він шось глючив, поки-що глюк зняли, але порекомендували замінити.

8. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097

треба буде продіагностувати. А як глюк знімали?

9. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Я б тобі радив перевірити системний тиск, який видає бензонасос. Перевір безпосередньо після насоса, якщо буде нормальний, тоді на самому вході в вприск (для того, шоб виключити можливість забитого паливного фільтра і самої бензомагістралі). Якшо тиск нижчий від описаного в мануалі (я не знаю, який має бути на твому моторі), це може бути причиною того, шо на високих обертах насос не справляється і не дає достатньо бензи. В мене була така фігня (крутився тільки до 4500, таке враження, шо відсічка спрацьовувала), поміняв насос-кручу до 6500-7000.
    Якшо з насосом все в порядку-перевіряй датчик Холла, високовольтні дроти, запалювання і шукай підсоси повітря в впускному тракті (хоча, останні ти б відчув і на нижчих обертах і на ХХ).
    Пи.си. повітряний фільтр також перевір на наявність піску і болота в ньому...а ліпше поміняй.

• Подобається Подобається x 1
  10. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097

Зауваження: мотор впирається в оберти дуже різко на цілком конкретних обертах, значення яких ні від чого не залежать

11. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Одне з двох або бензинове або повітряне голодування. Хоча більше подібно на бензинове, оскільки спрацьовує дуже різко. В мене була дуже подібна поломка - міряли тиск - все ок, а от пропускну здатність на 4-5 тисячах де додумавв ніхто поміряти. Довго мучився, доки не зробили. Отже потрібно починати з фільтрів та очистки інжектора. Далі міряти тиск і що головне, пропускну здатність. Успіхів.

12. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST

Теж така сама проблема в 08. В районі 6200-6500 в мене спрацьовує щось подібне на відсічку. Причому на 1 передачі такого немає при цих обертах, а от на 3 на швидкості поза 100 вже є. Але в мене карб, певно в ньому проблема. А може в бензонасосі..

13. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097

А в мене і на місці на нейтральній передачі на тих самих обертах впирається. Тобто незалежить від навантаження на мотор

14. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

А от це вже більше нагадує глюки з електронікою.
    Попробуй зніми релюху бензонасоса, (стоїть в соновному блоці запобіжників, подивись по схемі, де саме) і замість неї постав дріт-перемичку, шоб насос качав без релюхи. (замкни між + і - входами релюхи, самі великі дзюрки, керування не рухай, всі дії при виключеному запалюванні). Заведи машину і погазуй на нейтралці (плавно, не перекрути - ти відключив відсічку). Відпишись про результат.

• Подобається Подобається x 1
  15. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097

скоро попробую

16. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Я би не казав забувати про бензинове обмеження - електроніка не розуміє, де перша а де третя. Натомість на першій для розгону двигуна потрібно менше бензину, це відбувається швидко, а на третій це вже повільне повне навантаження, от і бракує....

17. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

В автора теми навіть на нейтралі (без нагрузки) на 5 к.об. цей глюк. ІМХО, якби це було через нестачу бензину- то на 3-й під нагрузкою, (спожив. бензи в рази більше, ніж без нагрузки на нейтр.), глюк би проявився на набагато нижчих обертах.
    Натомість подібно на неправильну відсічку, яка може бути з наступних причин: глюки з реле (або не рідне реле), глюки з датчиком Холла, глюки з бабіною, глюки з компом (малоімовірно). Відсічка спрацьовує по схемі: датчик Холла - комп - реле насоса - відключення подачі пального. Відключаєм реле, пускаєм насос напряму-відсічки нема. Пробуєм цей варіант, якшо не воно-шукаєм далі. Просто пропоную почати з простішого та найбільш імовірного.

18. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Ок. Rules, прошу перевірити таку річ - чи на холостих облом на 5000 наступає відразу, чи після певного проміжку часу, або тільки при плавному натисканні педалі. Якщо з паузою - ставлю 5 грн на систему подачі палива. Здається в такому випадку проблема може сидіти перед помпою виокого тиску або в ній, тобто через малу пропускну здатність напр. сіточки забірника чи насоса. В такому припущенні двигун працює більше 5000 поки в системі є тиск, тобто на короткочасних навантаженнях (напр. на першій чи короткочасно на нейтралці), але коли пропускати треба багато і довго - тиск обмежується на позначці 5000.

19. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

На AGG стоїть вприск SIMOS, для якого тиск не відіграє значної ролі.
    Якби мова йшла про механічний вприск-тоді я б 100% погодився з
    Для SIMOS системний тиск становить всього-навсього 2.5 Бар, ше стоїть регулятор тиску, який завертає лишки пального в бак (в даному випадку ця приблуда стоїть в основному для того, шоб не нагрівалось пальне). Насос має качати не менше 1100 см. куб /на хвилину при бортовій напрузі 12.6 В. Момент вприску регулюється ЕБУ, форсунки відкриваються електронно (аналог. з DIGIFANT), тому повторюсь-тиск в даній системі не має такого глобального значення, як, наприклад в K/KE-Jetronic, де тиском (диференціальним) регулюється і суміш, і кількість пального, яке попадає в камери згоряння.
    Версія бензинового голодування можлива тільки при забитому в каматоз фільтрі/сітці насоса або дохлому насосі, але тоді під нагрузкою цей глюк проявлявся б на нижчих об. двигуна, ніж без нагрузки.

20. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Звичайно, абсолютно погоджуюся про модель поведінки при замалому тиску, але якщо моделювати низьку пропускну здатність, то можна уявити, що тиск може падати не взагалі а тільки в ситуації або підвищеного споживання або певного часу роботи (або і те і друге одночасно), наприклад поки тиску вистачатиме в акумуляторі тиску і в системі подачі (умовно 3-4 секунди при малому навантаженні (розгін на 1-й передачі, плавна розкрутка на нейтралці) і 1-2 при більшому (їзді на 3-й передачі)). Після того, як вприск бензину не перевищує кількості Х бензину на секунду, двигун не може розкручуватися більше 5000, більшого потічка система видати не може. Варто також не забувати, що електронна відсічка це вимкнення запалювання, тобто ситуація, коли мотор глохне до моменту, коли його оберти не впадуть нижче дозволеної величини. Якщо натиснути педаль до відказу і тримати, ми будемо чути маленькі ривки. А от чи тут таке спостерігається, потрібно запитати у автора.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)