Мотор,проблеми з маслом!

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем peGas, 17 тра 2007.

1. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008
    Коротче ситуація така, зробили мені десь 2 місяці тому ремонт двигуна, міянли кольца вкладиші салін блоки і ше купа всякої біди.... проїхав 2000 тис (обкатку) на протязі обкатки замічав деколи чорний дим з вихлопної, і під кінець обкатки машина стаал поагно їхати, хто памятає на минулому зїзді пол вставив мене на 2 корпуси, плюс перевірив рівень масла, грам 200-300 точно пропало. Поїхав до того майстра шо мені робив, казав шо з мотором все добре, але тба почистити канали колінвалу. а погано тянула через то шо в футляр повітярного фільтру масло попадає і воно засрало повітярний фільтр і через то машина не їхала. Питання чи правдиву інфу говорить майстер бо я питався в 2 людей які розбираються в машинах 1 сказав шо цілком реально другий сказав шо то чос. Хочу спитатись хто шо думає по цьому поводу. Наперед дякую

2. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST
    Відповідь: Мотор,проблеми з маслом!

Думаю що це не ремонт, а так.. міри по відкладанню нормального ремонту в довгий ящик.. Точити треба було.

Не повинно бути ніякого чорного диму.
    А він того не міг зробити коли робив ремонт ?

• Подобається Подобається x 1
  3. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Скільки бачив людей після зміни колечок - нічого не диміло, масло не тікало. Спокійно обкатували та й все. Майстер тобі попався не дуже.
    ЗІ: я перепрошую, але "салін блоки" - це що??? Ти мав на увазі сальники або сайлент-блоки.

4. CAT

CAT Місцевий

GTI mk6, GTI mk1, Golf mk1

наскільки я знаю то в моторі нема сайлент блоків:) чи хтось вже їх туда поставив?

5. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Здається мені що то чос.
    І з якого дідька на фільтр потрапило масло на справному двгуні?

6. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Понятно що нема, але складається враження що колечки міняв ходовик :razz:

7. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Може бути забита вентиляція картера (типу, маслозбірна сітка і ті всі пріколи, нормальні майстри мали би почистити, якшо клап.кришку знімали), то фільтр був би в маслі, але ужора би такого не було (300гр/2тис.).
    Подивись,чи зібрали двигун нормально, може з-під прокладок масло давить?
    І взагалі, пресуй майстрів, вони мали все перевірити, якшо в двигуні була конкретна виробітка, то заміна кілець-дєньгі на вєтєр, нафіга такі розводи робити?

Пи.си. Після обкатки масло замінити.
    Чорнийдим-це не масло, а проблеми з сумішшю. Масло-це біло-синюватий димок з характеним запахом. Викрути свічки, почисть, при потребі заміни. Перед тим сфоткай і закинь фотку на форум, по свічках буде видно, чи є ужор масла.

8. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

...І поставив на кожне кільце по сайлентблоку? Щоб не ковбасило мотор? :)

Не повинно так бути, як пише топікстартер. Після обкатки і пробігу ще в 5-10 тиків тяга двигуна повинна була ще підрости. а не зменшитися. :sad:

9. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

1шо точити?
    2знаю шо не має
    3казав шо то інша робота

Сайлетнт блоки :oops:
    З чого то випливає?

зібрали добре. ок візьму фотік і сфоткаю
    так то шо він сказав то чос чи може бути?

тяга не зменшилась просто повітряний фільтр був засраний не давав повітря в мотор тому погано їхала

10. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

НИПОНЯВ! Як це тяга не зменшилась а їхала погано????
    А до чого тут до сабжа сайленти? Не важливо з чого випливає, але давай викладуй адресу того майстра - щоб всі знали куда НЕ їхати!
    1- Точити покоцані циліндри.
    3- Він мудак. (Сорі)

11. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

+1. Як це, вкладиші коленвалу він міняє, а масляні канали не чистить, бо то друга робота? Що за муйня? Я б зараз туди поїхав, і мало того, що він би зробив зараз ту роботу без сплати, але й купив нову прокладку піддона за свої кошти. І ще. Зараз перевір стан тих вкадишів, бо щось мені підсказує, що гаплик їм приснився. :sad: Для перевірки бери с собою гарного моториста, чи когось із клубу, хто в спромозі визначити стан вкладишів.

12. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
  13. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST

100%. Як то "інша робота".. Якщо він був впевнений що це потрібно робити, то нетреба було братися за зборку без цього. Виглядає на відмазку.

14. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

повітряний фільтр засраний юув я понія і вже добре їде!!!!!!!!!!!
    циліндри не покоцані

він казав почитисти канали колін валу
    вкладиші я міняв
    а як моторист визначить якшо мотор зібраний?

15. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Ну і що? При заміні вкладишів колінвала, вал знімається, канали чистяться...

16. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

ну тоді я якісь інші вкладиші міняв :oops: чи інших нема?
    Ти скажи так чи може бути причина в тому?????

17. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Вкладиші тільки на колінвалі тусуються......

18. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

Люди порадьте шо робити? деколи чорний дим йошв, на зїзді манкей казав шо білий!

19. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Ми зі Скіроко дивились за тобою... я йому на то вказав, а він авторитетно заявив що це пара а не дим... і дійсно коли ти прогрів тачку все пропало. Наразі роздупляйся з маслом в фільтрі.

20. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Я вже писав, шо при ужорі масла дим біло-синій, а не білий. З парою від конденсату його не переплутаєш, бо вона прозоро-біла, без синюватого відтінку.
    Звертай увагу на колір вихлопу коли заводишся зранку або після тривалої стоянки-якшо зразу після заводки виходить хмарка біло-синього диму, а потім вихлоп нормальний-це 90% сальники клапанів, якщо синюватий димок з*являється під нагрузкою або при прогазовці-тоді треба шукати проблему в ЦПГ (кільця маслозйомні, виробітка в циліндрі і т.д.). Якшо проблема з колінвалом/вкладишами-тоді буде замалий тиск масла в двигуні, але в вихлопі масло не з*явиться (за умови справних маслозйомних кілець). про вентиляцію картера я також тобі вже писав.
    Зроби нарешті діагностику:
    1. Викрути свічки і подивись, чи нема нагару і слідів підтікання масла по різьбі, сфоткай і закинь на сайт (також це вже писав)
    2. Поміряй тиск масла в двигуні, і на ХХ, і на обертах більше 2500 (наприклад, в того майстра, який тобі робив двигун, сам простеж за показами манометра і запиши їх, якшо шось не так-зразу пред*явити претензії)
    Коли це зробиш і опишеш результати, тоді можна говорити про шось конкретне, а ти далі питаєш, шо тобі робити. Досить розмов, ближче до справи.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)