Моторесурс двигуна

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем McAr, 13 січ 2009.

?

Опитування який моторесурс ВВ -Ауді мотора 80-90 років випуску?

1. Не потребував ремонту до 200 тис

0 голосів
    0,0%
  2. Потребував(потребує) ремонту після 200 -300тис

7 голосів
    41,2%
  3. Не потребує ремонту після 300тис все добре

6 голосів
    35,3%
  4. Пробіг 400тис і більше, все добре

4 голосів
    23,5%
  5. Забив на ремонт, доливаю масло

0 голосів
    0,0%
  1. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Щоб тема не була оф-топом, почитав мануали, цитую-
    «Срок службы двигателя
    Всеми двигателями Audi без проблем преодолевается пробег в 100 000 км. Однако, удастся ли вам выжать из мотора вдвое больше от этого пробега, самым решительным образом зависит от манеры вождения и ухода.
    Например, решающее значение имеет температура моторного масла. В то время как датчик температуры охлаждающей жидкости довольно быстро сигнализирует достижение рабочей температуры, моторное масло приобретает безупречные смазывающие свойства самое раннее через 10 минут езды.
    Важным является и регулярная замена масла и применение соответствующего предписаниям сорта масла.»
    Оскільки 100тис не межа і закладений мінімум біля 200тис, наведу ще цитати-
    Журнал «Авто центр»
    «В противовес им Golf/Jetta предлагает 7 бензиновых двигателей мощностью от 55 до 129 л.с. и 2 дизельных – 54 и 70 л.с. В среднем их моторесурс составляет 200 – 300 тыс. км.»
    АЦ 21 01
    ««Фольксвагеновские» моторы славятся своей долговечностью. При правильной эксплуатации и своевременном сервисном обслуживании они «выхаживают» 250-350 тыс. км. Газораспределительный механизм на всех двигателях приводится в действие зубчатым ремнем. Его нужно менять через каждые 60-70 тыс. км, желательно вместе с натяжным роликом, так как выход из строя подшипника может привести и к обрыву ремня, а это, соответственно, повлечет за собой дорогостоящий ремонт головки блока цилиндров.»
    АЦ 27-28 99
    «Выбирая подержанный Passat B4, стоит обратить внимание, что эта модель оснащалась не только 4-цилиндровыми бензиновыми и дизельными двигателями (мощностью от 75 до 150 л.с.). Для тех, кому этих «коней» маловато, предназначены два 6-цилиндровых агрегата VR6 – 174 и 190 л.с. Хотя, по отзывам владельцев Passat, оптимальными с точки зрения динамики и расхода топлива являются версии, оборудованные бензиновыми двигателями объемом 1,8 л (90 л.с.) и 2,0 л (115 л.с.), а также турбодизель 1,9 л (90 л.с.). По словам специалистов, моторесурс всех агрегатов Passat в среднем составляет 250-400 тыс. км.»
    АЦ 48 02
    «Линейка силовых агрегатов Golf/Vento широка и состоит из 11 двигателей: девяти бензиновых мощностью от 60 до 190 л.с. и двух дизельных – 63 и 90 л.с. Все они достаточно надежны, при своевременном обслуживании и использовании качественных масел способны выдержать пробег в 350-400 тыс. км до замены колец.»
    Ац 22 02

Для порівняння-

BMW 5
    «По утверждению работников специализированной СТО, при грамотной эксплуатации двигатели «пятерки» могут пробежать от 350 до 500 тыс. км.»
    Mercedes 600
    «W140 оснащался шестью бензиновыми двигателями, самый мощный из которых 6-литровый 12-цилиндровый мотор, впервые в истории компании установленный на легковой автомобиль, а также двумя турбодизельными (см. табл.).
    Все агрегаты славятся отменной «живучестью» – по словам работников специализированной СТО, при нормальной эксплуатации и обслуживании они способны «выходить» до 450-500 тыс. км. К их преждевременному износу приводит несвоевременная замена масла.»
    На основі викладеного матеріалу роблю висновок- моторесурс бензинового мотора складає 250-300 тис км, дизеля 350-400 тис км.
    Маю приклад в особі мого співробітника, в 95 році він сам пригнав собі з Німеччини, від першого власника,Г2 тубодизель 90р.в. з рідним пробігом і всіма сервіс книжками( на одометрі було150 тис км), на сьогоднішній день його пробіг складає 350 тис, в ремонті поки не був, але…. заводиться з 3-4 разу і масло їсть як бензину( солярку) , тому думаю вже потребує значного ремонту.
    Хто хоче заперечити моє твердження, прошу навести аргументи .Відповіді типу - Я ДЕСЬ ЧУВ, Я СОБІ ТАК ДУМАЮ, ДЕСЬ БАЧИВ ітд без вагомих підтверджень вважаю пустими словами.
    Про американську Джету з пробігом 1000000 я бачив на цьому сайті, то скоріше виняток.
    Під капітальним ремонтом двигуна (« серйозний ремонт») я розумію повне розбирання двигуна із заміною кілець, з подальшою проміркою допусків І дефектовкою, відповідно заміна зношених деталей по потребі, в залежності від результатів діагностики.
    В кого які думки?

2 Адмінам- як зробити голосування,ЧАПІВ не знайшов, колись були.Переробіть, якщо не важко, щоб було голосування.

Останнє редагування модератором: 13 січ 2009
  2. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100
    протупив шо надумав робити капілку поки не брала масла..
    відкрили поміряли ще було в межах допуску але на межі тому вже зробив шоб мати спокій.. пробігбув 300000 масла не брала закидало масло на високих оборотах на фільтр повітряний (перші признаки здихання) компресію незнаю...
    скажу одне бензика стала брати на порядок менше.. незнаю з чим то звязано..

• Подобається Подобається x 1
  3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Зробив. Надалі уважніше читай вікно, у якому створюєш тему.

4. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Часто чую- " мій мотор не бере масла взагалі.
    Книжка каже-

Нулевой расход масла подозрителен
    При зимней эксплуатации на коротких дистанциях может быть и так, что уровень масла между измерениями вообще не убавляется или даже возрастает. Это совершенно не повод для радости, потому что означает, что моторное масло разбавляется топливом или конденсатом. Это меняющее свои свойства масло необходимо «прокипятить» во время регулярных дальних поездок, чтобы конденсат испарился. В конце поездки следует проверить уровень масла, потому что он значительно опустится из-за испарения частей бензина и конденсата! При экстремальной эксплуатации в городе без промежуточных поездок на дальние расстояния будет лучше, если вы поменяете масло раньше обычного; возможно, уже после 3000 км или четырех месяцев.
    Зимой следует считаться с примесью бензина в масле примерно в 2—3 %, причем благодаря лучше дозированному обогащению горючей смеси в наших впрысковых двигателях при запуске холодного двигателя в масло попадает меньше бензина, чем в старых карбюраторных.

Дане твердження відповідає дійсності? По всіх мануалах вказуюють на нормально-допустимий розхід 0.2 л на 1000км., гранично-допустиме значення 1л на 1000км. Для тих хто не знає- відстань на щупі між позначками МІН і МАКС дорівнюють 1 л( за всі моделі не знаю).

5. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Незнаю.. в мене вже 360тисяч і проблем з двигуно не бачу... Звичайно все інше потребує ремонту вже, але сам двигун в нормі. Масло в міру але жере... Десь 0,5 літра до заміни максимум...

6. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Я в своїй машині міняв кільця і шатунні вкладиші, після 220 тис(думаю що більше). Проміряли,була сітка на циліндрах, розміри в близько до максимальних меж виробітки, відмовився від шліфовки.Масло брала до1500км.(притирка), пройшов рік, від заміни до заміни(7-8тис. 10W40) - 200гр. Нарікань немаю. НЕСПІШІТЬ ПИЛЯТИ ДВИГУН І НЕЛИЙТЕ ВСЯКОЇ СРАНІ(типу присадок) В СЕРЦЕ СВОЄЇ МАШИНИ!!!:russian_ru: МІНЯЙТЕ ВЧАСНО ЯКІСНЕ МАСЛО!!!:nyam2:

7. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    йолки, навіть проголосувати не можу - 193 тис. поки що шепоче. 1,9 ТДІ

8. Doctor

Doctor Active Member

VW Passat GL 1.6 AEK 1995 був, Ford Mondeo 06р. 1.8 125 кс
    Клубна карта:
    000410
    280тис ніби не змотані масла бере до літри на 1000км

9. @ndriy

@ndriy Active Member

VW Т4
    Мали ми Audi 80 1983р.в. 1,6 дизель(54к.с.) мотор пройшов без ремонту десь 400-450тис.

10. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    тільки подумати - це більше ніж 10 разів об'їхати навколо землю!

11. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП
    в друга на ТАЗу 08 мотор 1500 відходив 700 000 км. Після вскриття тількі коленвал потрібно шліфувати і заміна колець. Масло міняв він через 7000 км, ллє якесь сінтетічне дуже недешеве фінське масло.

12. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST
    А в мого знайомого на копійці мотор проїхав 3 000 000 км.
    я правда не в курсі як він то порахував і не збився з ліку (бо одометр тільки до 99999) але казав що таки правда. Масло мінералка.

13. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100
    то значить всештаки не мерсовські мотори саме довше ходять а жигульовські :preved:
    шутки шутками але я в то вірю!!
    бо як мені одногрупник розказав шо в нього батя на сенсі на 100 км/год вже на 5 пиляє то в таких водіїв якраз і ходить довго мотор + вчасна заміна якісного масла і маєш великий моторесурс..

14. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП
    Знаєш, я пробував порахувати, кіко то мастила він за весь час влив до свого ТАЗу, і його ціну(а ціна мене трохи приголомшила на то фінське мастило). То я для себе зробив вивод що краще лити якісне від виробника масло, а не супер-пупер дороге і вчасно зробити капіталку через 200-300 тис км і то буде дешевше, ніж постійно лити дуже дороге мастило. Але то тількі моє ІМХО.

15. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001
    я би додав пункт - не допускати майстрів до мотору, доки він працює.

16. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001
    якщо без капремонту не вірю, якщо з - вірю, там блоки ж гільзуються, решту міняється :) Так можна і мільярд наїздити :) Правда, цікаво, куди він так їздив, це як-не-як навколо Землі разів так 80...

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)