На яких двигунах гне клапана?

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Philharmonic, 14 бер 2013.

1. Philharmonic

Philharmonic Початківець

Polo., 1.3., 1994
    Привіт всім. Недавно був підняв тему "скільки можна кататись без генератора", отож дякую всім хто відписав.
    Висновок: якщо на генераторі трісне ремінь, то ще можна їздити ( звичано якщо помпа в парі з генератором не стоїть) і навіть проїхати не одну сотню кілометрів!
    Ну, а якщо вже не дай Боже трісне ремінь ГРМ, то наслідки можуть бути катастрофічними. Хтось хто в тому хоть трохи волоче поясніть якщо знаєте на яких двигунах гне клапана, а на яких не гне. Можливо хтось знає сайт де можна знайти відповідь.
    Відповідь типу "міняй вчасно ремінь і не трісне" прошу не давати.
    Думаю навіть купуючи авто вже добре знати відповідь на це питання. Наперед дякую.

2. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    по буквах двигунів не назву, але якшо ти питаєш чисто теоретично, то : не гне на тих, де в поршнях є виємки під клапана.

3. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    необовязково. гне і на певних моделях з виємками і нічого не стається на певних моделях без них

4. Руся17

Руся17 Active Member

Passat b3 2.0 9А ГБО" 89(продан)
    Peugeot 405 1,9
  5. WANTED

WANTED Місцевий

VW Golf mk2 1.8 GU Pierburg 2E2 1991, Fire and Ice remake
    На следующих двигателях клапана:

- НЕ гнутся -
    (1,8) RP (противоречиваые данные) (я его крутил по всякому, руками, ничего не задевает)
    (1,8) ААМ
    (1,8) PF
    (1,6) ЕZ
    (1,8) GU
    (1,8) ABS
    (n/a) JS

- Гнутся -
    (2.8) ААА
    (2,0) 2Е
    (2,0) 9А
    (1,9) 1Z
    (1,8) KR
    (n/a) PL
    (n/a) EV
    (1,4) ABD
    (1,3) МН
    (1.3) HK
    (1,4) AKQ
    (1.6) ABU
    (1,3) NZ
    (1,6) CS
    (1.6) АЕЕ
    (1,6) AKL
    (1.6) AFT

Ось їх перше повідомлення, але далі в кожного розвивається своя думка...
    Тут по ходу більшість моделей двигунів, було б добре довести цей список до кінцевого стану, тобто визначитись на якому двигуні і як поводяться клапана. Тема цікава і напевно буде для багатьох корисна.

• Подобається Подобається x 1
  6. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Гне на всіх, це залежить від того які оберти в мемент розриву, в якому положенні виявиться розподільчий вал, і т.д. Чисте везіння для тих двигунів в яких поршень у ВМТ не стикається з клапаном в нижньому положенні (або ж поршень має виріз під клапан, але в цьому випадку везіння менше), тоді не погне. Точно знаю що на моєму двигуні поршень не повинен зустрічатися з клапаном, то маю надію, що недай Бог щось, то можливо і не погне. На московському ваг форумі є тема на стопіццот сторінок про це, будеш мати нагоду - почитай, мо код свого двигуна знайдеш, і виявиться, що в нього в цьому плані вдала конструкція. А так, краще вчасно міняти ремінь грм.

7. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    На PG не гне. Перевівено :)

sent from my Galaxy SIII

8. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    RF не гне.

9. Shpuganich

Shpuganich Місцевий

Volkswagen Golf2 1.8 PB AUG GTI 89 р.в.
    РВ не гне)))).

10. юрий777

юрий777 Active Member

VW Passat B3 1.8 ААМ 1993
    + мульён...
    гнёт не гнёт, я лично меняю ремень ГРМ раз в 100 000 км, через раз меняю ролик...
    старые ремни лежат в багажнике, по привычке на всякий случай...
    знаю, что на ААМ клапана не гнёт, но убедится лично в этом нет желания...
    а если ещё спешишь, да ночь, да мороз, да снег...

11. kym

kym Аксакал

a 100
    На тих де степінь стиску більша 9 одиниць

12. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    розвинь тему.

13. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Я ж казав, що для двигунів в яких конструкція така, що клапана механічно не стикаються з поршнями, погне чи не погне то лотерея і залежить все від положення розпредвалу в момент обриву, від обертів двигуна і від тиску в циліндрах (про що каже кум).
    Уяви собі що випускний клапан закритий і в циліндрі ще двічі спрацював цикл - що буде з клапанами якщо розпредвал в певний момент спробує прокрутитися (бо на нього діє тиск іншого клапана з іншого циліндру)?
    Я в інеті бачив наслідки обриву коли поршня гнуло, а не те що клапана.

14. kym

kym Аксакал

a 100
    Якщо по простому - то чим вищий проектний ступінь стиску в двигуні то тим ближче поршень до клапана. При розриві ремня збиваються фази газорозподілу і впускний клапан тоже зустрітись з поршнем у ВМТ у момент продувки циліндра, а вирізи під клапана на поршнях роблять тільки під випускні клапана, або не роблять взагалі ( не путати з вирізами для зміни обєму камери згорання)

15. Philharmonic

Philharmonic Початківець

Polo., 1.3., 1994
    Тоді на усіх дизелях гне клапана!??? Правильно я зрозумів, якщо ні то виправте мене.

16. kym

kym Аксакал

a 100
    Так гне. Дізеля ще мають ту особливість що поршень виходить за поверхню блоку у ВМТ на 0.8 мм (приблизно) і взрив солярки відбувається в зоні прокладки ГБЦ

17. agent

agent Початківець

джетта2
    Підскажіть на двигуні RH 1.8 гне клапана?

18. Eller

Eller Active Member

VW Passat B4 1,8 ABS
    Клубна карта:
    Хочу!
    Урааа! В мене не має гнути!

19. rostamaxa

rostamaxa Початківець

vento
    мотор 2.0 AZG гне чи ні?

20. SUS2810

SUS2810 Active Member