на рахунок шин

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Exoto, 10 кві 2016.

1. Exoto

Exoto Місцевий

Passat B5
    Після переходу на літню резину, зацікавило мене наступне питання. Прошу не сваритись, якшо воно нубське)
    Зиму відкатав на штатній 195/65/15, літом маю 205/60/16. Кожного разу, при переході на літо, ніяк не звикну до жорсткості машини. Таке враження, що кожна ямка передається на п'яту точку. Я розумію, що зимова резина мягша за літню.
    Звідси і питання.
    Висота протектора в 195/65, така ж як і в 205/60? Гугл каже наступне: "195 – це ширина шини в типорозмірі, в мм.
    65 – це процентне відношення висоти профілю шини до її ширини (в нашому випадку 65. Параметр визначає висоту шини при даній ширині шини. Зверніть увагу, що при збільшенні ширини шини, при тому ж значенні профілю, збільшується і висота шини"
    Виходить, що 205/60 приблизно дорівнює висоті профілю 195/65?
    Цікавить ось що, в мене 16 резина по-суті ще на сезон, далі постає питання покупки нової. І що краще взяти, якшо в пріоритеті комфорт?
    Чи то всетаки мої придирки і 195/65 літо будуть плюс-мінус однакові з 205/60?

Останнє редагування: 10 кві 2016
  2. bodya999

bodya999 Active Member

AUDI 80(B3) 2.0(½ 3A, ½ AAD) '91
  3. Exoto

Exoto Місцевий

Passat B5
    порахував.
    Виходить висота протектора при 15 - 254 мм, а при 16 - 246. Різниця 8 мм. Мабуть всетаки мої придирки, або дубова резина(

• Подобається Подобається x 1
  4. vlad8

vlad8 Active Member

пошук
    Имхо, по ширине резины 195 и 205 будет не особо заметно, хотя если будете ездить преимущественно по дороге плохого качества, то может и сыграть роль так как чем шире резина тем устойчивее авто на дороге и лучше оно "глотает" ямы. На жесткость влияет высота резины в основном, поэтому здесь для вас лучшим вариантом будет значение в - 65. Но вообще, по большей части, в таком случае, если стоит вопрос, играет роль не размер, а качество шин. Чем качественнее резина Матадор в Атл например и подобных магазинах, тем лучше показатели комфорта, шума, управляемости и так далее.

5. Exoto

Exoto Місцевий

Passat B5
    Питання по-резині закрите вже. Стоять спереді контінеталі, 205/60/16. Не надто задоволений, попередні хенкок були кращі

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)