Купив я паяльник (100Вт) і змайстрував з нього "машинку" для нарізання протектора . Роботи зайняло 30хв. Попробував різати старе колесо, треба наловчитися, перший раз таке тримаю в руках. Запаху немає зовсім, ріже швидко. Нарізав пару канавок, зайняли вони всього до 90сек. Ще трошки попрактикуюся і можна переходити робити собі "злу" резину для бобіка. Щось фотки неможу закинути, тут можна глянути: http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=6&t=33909
Зі сторони фізики думаю прорізі будуть рваними і будуть містити концентратори напружень, не плутати зі словом "напруга". Ці концентратори при швидкості чи навантаженні будуть давати тріщини, що в свою чергу приведуть до розривів. Може я помиляюся, або мислю старими законами фізики, тоді поправте мене!
А як щодо глибини канавок? Мені здається, що на фото у нових шинах там десь більше 1 см, а у Вас в старій шині не вийде нарізати більше кількох мм. Чи будуть ці шини ефективні на болоті? Може краще купити бюджетні, але НОВІ шини?
Зараз нарізав 6мм! Поки приїдуть дві нові на передок(задні нові, також буду прорізати), ці ще трохи погребуть, а потім на запаску.