Не працює задній лівий стоп-сигнал

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем Nick Wolf, 24 тра 2010.

1. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Перестав працювати задній лівий стоп-сигнал. Лампа на вигляд добра. Вона двох-конактна - стоп-сигнал та габарити в одній лампі (дві нитки і обидві цілі). Задні габарити працюють обидва, поворотні лампи працюють всі. Які маєте думки, колеги? Однозначно поставлю нову лампу, не було в наявності саме такої. Як варіант - поміняти місцями ліву та праву лампи. Але хіба у пасаті не йде сигнал до стопів з лівої лампи до правої?

2. JimmyMS

JimmyMS Active Member

VW Golf 2 1.3 NZ 1991
    Варіанта може бути три:
    1. Згоріла лампочка;
    2. Згорів запобіжник;
    3. Несправна проводка.
    Для перевірки перших двох варіантів потрібно НЕ КРИВІ РУКИ і запасні елементи (лампочка, запобіжник). Для перевірки третього варіанту підійде тестер.

3. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Стільки слів і жодної дії... Перевір спочатку все що знаєш сам, а тоді сюди за порадами.
    Ні не йде. Хоча конкретно за твій не ручаюсь :)

4. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Якшо лампочка і запобіжник справні, тоді контакти на фішках перевіряй. Дроти в фішках погано триматися можуть. потрібно попідгинати контакти. В мене так було.

5. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Ось це єдине, що мене поки цікавило на даний момент. Але якби я задав просто таке питання, ти би перший мені написав що за тупе питання і до чого воно :) Я цікавився недавно як підключити третій стоп-сигнал і всюди писало, що проводка у пасатах заходить спочатку до лівого стоп-сигналу, потім йде до правого від лівого. Тому і подумав як так може бути, що лівий не працює, правий працює. За дії - перевірив лампу, перевірив контакти, все на вигляд ціле, лампа та сама що на габарити і габарити працюють. Запобіжники йдуть на обидва стоп-сигнали. Лампа має дві цілі спіралі. Тепер буду шукати в дротах проблему. Подумалось, а ну може хтось вже мав такий випадок і щось підкаже нестандартне. Дякую всім за поради.

6. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Ось і у мене виникла проблема- пропали повністю задні стопи, ще й впридачу третій додатковий на задньому склі. Лампи цілі, запобіжник теж. Нажаль тестера не маю. Завтра потрібно їхати в дорогу, а без стопів то просто "піпець".Хто що порадить ? Терміново?

7. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    як то не іде в пасатів іде проводка спочатку на ліві стопи а потім з лівого іде все через багажник на правий стоп сигнал.та лампочка згоріла або контакт поганий в патроні, абов тебе гляк так як в мене колись був була така хфігня як зробив почав все коверяти не помагало ні запобіжники нічо просто рестартнув блок від сигналки. але в мене просто права сторона горіла і габарити і стопи. спробуй зачистити всі куонтакти , змінити лампочку ну і хз рестрартни сигналку

8. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    а в тебе підсвітка торпеди працює? бо в мене така ж фігня недавно вилізла так в мене шось з дротами ті що ідуть до кнопки в салоні я так розумію

9. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    я не думаю, що підсвітка торпеди має якесь відношення до задніх стопів.

10. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    В народі кажуть "лягушка тормозу", тобто датчик влючення сигналу гальм.

Останнє редагування: 23 вер 2010
    • Подобається Подобається x 1
  11. picasso

picasso Новачок

golf2, citroen PICASSO
    Упс, напевно вже питання вирішилось, але прокоментую на майбутнє.
    Дуже хороша звичка відразу після купівля авто прикупити повний набір лампочок (хоча би по 1-2 штуки в кожний ліхтар/фару) і запобіжників
    То що спіраль на вигляд ціла, ще ніяк не свідчить що лампочка добра.
    Перевірити можна:
    1. Помінявши лампочку з іншого ліхтаря
    2 Автомобільним індикатором (така собі викрутка з дротиком і лямпкою,коштує в межах 10-20 грн) приставивши один кінець до маси а другий до контакту
    3. хто вміє користуватися то тестером, можна лампочку на продзвон, а можна як індикатором між масою і контактом
    Якщо це сталося в дорозі, то доїхати можна включаючи габарити, при умові що то день. Якщо є трохи часу попорпатись, то біля педалі є кнопка вотака
    . До неї не важко добратись і вона має бути розбірна. Зробити можна за півгодини, правда все таки перед цим перевірити запобіжник ;)

12. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    По допису видно, що це вже зробили.

13. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    +1.
    Дякую за відповіді та поради. Тільки що знову перевірив всі запобіжники, та позачищав контакти. Стопів і далі не було. Поліз до "лягушки", зняв нижню панель щоб доступ був нормальним, подививсь на контакти та повіджимав кнопку пальцями і після цього стопи знову запрацювали.
    Питання, що стало причиною зникнення стопів(просто відійшов контакт, хоча там все було нормально), та як перевірити саму "лягушку" ? Оскільки зараз стопи знову є, і маю завтра їхати в дорогу, то яка гарантія що вони знову не пропадуть.

П.С. Про те що з стопами чи лампочкою стопів щось сталось побачив тоді, коли був в "корку"(замигала лампочка накалу на панелі), і думав що знову згоріла задня ліва лампа(оскільки вже був такий нюанс).

14. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    руслан, думаю, шо таки найди нову жабку.
    в мене також таке було, я ту жабку і чистив і розрухував - вона трошки попрацює і знову стопи не горять... зафіксав то діло заміною на б/у робочу. тепер нема мороки і не боюсь, шо хтось затормозить в мій зад :)):bomb:

15. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    :good: так воно і буде, бо безпека себе та інших - це головне.

П.С. Сам не люблю коли хтось їде без стопів, чув би він як я висловлююсь в машині, а сьогодні малого в школу віз і сам постійно в дзеркало заднього виду дивився і думав, як про мене висловлюються.

16. Prizrak

Prizrak Місцевий

BMW 730d E38 / VW Vento GL 1.8
    Клубна карта:
    000049
    Завтра зніму тобі нормальну жабку.

17. picasso

picasso Новачок

golf2, citroen PICASSO
    Там часто перекошуються пластинки від виробітку гнізд. Інколи це стається коли нагар на контактах і пластина нагрівається деформуючи пластмасу (гніздо). Розбирання "лягухи", зачищення контактів (в т.ч. контактуючих напайок діаметром 3-4 мм) і зачищення гнізда, як правило, допомагає надовго при умові, що деформація уже не безповоротна

18. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Дякую. Після поїздки займусь.

19. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    В мене також раз не працювали стопи, але я це знав. день їздив без них,але знайшов тимчасовий метод їх заміни(ну зовсім на крайняк, до ремонту), а саме коли натискав на гальма(чи чуть раніше), дьоргав на себе вимикач фар, тим самим вмикав і вимикав яскравий задній червоний протитуманний ліхтар

20. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    Корочє під час поїздки проблема знову з'явилася. Після плавного нажимання на педаль стоп сигналів не має, а під час швидкого(майже удару по педалі) вони з'являються.
    Оскільки сьогодні свято, то заміною займуся завтра(якщо "лягушку" заберу у Саши Prizrakа)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)