Не включається вентилятор

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Topol, 23 лис 2006.

1. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006
    Народ поможіть - не включається вентилятор, машина гріється. Радіатор гарячий, вентилятор напряму працює, датчик температури поміняв на новий.

Що ще можна зробити????
    Чи грає роль який дріт до якого контакту підєднаний в датчику? Їх можна просто зєднати - і тоді вентилятор почне крутити?

2. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Відповідь: Не включається вентилятор

Як то вентилятор на пряму працює?
    а ти впевнений що датчик добрий? (новий)
    запобіжника ще подивися. хоча якщо включається взагалі то має бути добрий.

3. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

В тебе може бути система охолодженя завоздушена!

4. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

Датчик працює, запобіжник цілий, все паше - а вентилятор не крутить. Пустив напряму від акумулятора мля, хай работає.

Схоже обірвані дроти десь...

5. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

Ну а фішку в принципі ти неміг нетак поставити? (тобто другим боком)!
    Ну то перевірь дроти і побачем!

6. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

є різні датчики з різними температурами вмикання вентилятора. Якщо у тебе двозоновий датчик (дві швидкості вентилятора), тоді може бути таке, що в самому вентиляторі спалена обмотка повільної швидкості, а на пряму ти втикаєш тільки найшвидшу, до якої в процесі їзди температура не доходить.

Якщо зі швидкостями все гаразд, купуй тестер і міряй струм на дротах - від запобіжника по роз'ємах до самого вентилятора. Цей спосіб 100% повинен показати, в якій ланці обрив.

Успіхів.

7. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander

Як мені перевірити чи включається вентилятор, або при які температурі ОР він має включатися???? Бо шось є підозра шо він не включаєтя.... Раніше працював. Стрілка перетинала середину , потім включався вентилятор (це я так думаю), і після цього температура падала. А сьогодні стрілка дойшла десь до 98 напевно і температура не падала. Але я вимушено зупинився бо знов спрацював той зумер на тиск мала. Як перевірити вентилятор або датчик охолодження рідини??

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Поперше перевір запобіжник (Radiator fan).
    Від мотора вентилятора йдуть проводи на датчик який вкручено в радіатор (в бічну стінку). В датчика є 3 контакти що забезпечують 2 швидкості роботи вентинятора. Туди підходить жгут: 1 червоний провід(постійний +) і 2 проводи червоно-чорних(комутаційних які включають вентилятор при 95 градусів ОР і 105 на першу і другу швидкість відповідно). Знімаєш з датчика фішку, береш будь яку перемичку (найзручніше пінцет) і в фішці замикаєш Червоний з одним червоно-чорним і дивишся чи крутиться вентилятор. Те саме робиш з другим червоно-чорним. Якшо ні одне ні друге не прашює шукаєш з тестером куди "+" дівся. Якщо працює то датчик той що в радіаторі під заміну - але то врядлі, вони майже не ламаються.
    Якщо не працює то на вентилятор напряму подай 12в.

В мене було що провода окислилися в місці скрутки (якої відповідно не має бути), ті що йдуть від датчика до вентилятора і давали дуже великий опір і вентилятору напруги не вистарчало на запуск.

ПС якщо вентилятор клинить то вилітає запобіжник. Сіра вента поміняв 5 запобіжників за день поки ми йому новий вентилятор не поставили.
    Доречі може бути що в тебе не працює 1-ша швидкість тоді мона провода тимчасово перекинути щоб при 95 градусів друга включалась.
    Будуть питання - пиши.

Удачі.

• Подобається Подобається x 1
  9. Yur

Yur Місцевий

Дякую дуже. сьогодні напевно попробую, так зробити. Але в мене датчик стоїть по моєму девяточний, так казав попередній власник, і там два контакти а не три (я ше перевірю). Sasa, а як перекинути провода шоб включався при 95 і чому то тимчасово, а на постійно шо не мона так зробити???

Додано через 14 годин 13 хвилин
    Дійсно в мене на радіаторі датчик має тільки два виходи. Від вентилятора іде три провода але один обрізаний і заізольований.[​IMG][/IMG] шо робити

Додано через 15 годин 31 хвилину

10. Yur

Yur Місцевий

отака в мене історія...

11. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Мда... чим хороша нова машина - тим що в ній нема колхозу який розвів попередній власник. В моїй коли вона куплена була вентилятор не всасував повітря в моторний відсік через радіатор, а навпаки його видував, що обумовило передчасний вихід вентилятора з ладу.
    Поміняти "комутаційні" провода місцями в фішці, що йде до датчика або до вентилятора, одне з двох. В даном випадку є 1 швидкість і баста. Наскільки надійні девяточні датчики - не уявляю. Судя по сфотографованому колхозу на скрутках береш тестер і вперед. Щоб перевірити чи працює датчик - знімаєш з нього фішку, замість неї ставиш тестер включений на ОМи (прозвонку) і грієш мотор градусів до 95-100. Якщо датчик спрацює на цій температурі то тестер тобі й пропищить.

Можна, але
    1. не привикай до колхозу! Як бачиш попередній колхоз вже виліз боком.
    2. якщо в тебе і друга швидкість перестане рулити і ти часом десь завтикаєш - перегрів мотора і будь здоров.

Те що було описано вище, якщо нема можливості дістати оригінальний датчик.

ПС: Коли зєднуєш провода в машині привикай їх припаювати а не просто скручувати.

12. Yur

Yur Місцевий

Дуже дорогий оригінал І яку фірму ти б порадив???

Буду старатися!!!!

13. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Я мав на увазі шрот.

Про фірми важко казати...
    О! Найшов. Фірма яка заслужила мою повагу (коли міняв датчик в коробці) називається EPS(Italy). Її лого на коробочках виглядає так:

14. Yur

Yur Місцевий

Є такі датчики тільки з якогось білого сплаву, з якого точно не знаю, а от питався за латунним корпусом сказали що нема таких, тільки білі. Чи то нема різниці з якого матеріалу корпус?

А з шроту нормальний буде датчик, чи краще взяти ЕСП, але новий?
    П.С. як би ти зробив?

15. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Я би пішов на шрот, якщо там нема (або з вигляду покоцаний) то шукав би EPS. На шроті теж бува фігня польська попадається, рідко але буває, тому шукай оригінальний ваговський номер на деталі (хочаб щоб був на ні номер).

16. Mike

Mike Початківець

Passat B5

Перевір чи гарячий радіатор в місці, де закручений датчик.

17. TOLEDO 5P

TOLEDO 5P Початківець

SEAT TOLEDO 07.RED

Можливо поставив нетой датчик.Є різні 2-4 виходи.Колір кольца на них теж є різний жовтий.синій ...Дивився ЕТКУ маю 7 ver.

18. Yur

Yur Місцевий

А який має бути????? Перевіру то скажу....

19. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Гарячий.

20. Yur

Yur Місцевий

Сьогодні перевіряв, він є гарячий, але з тої сторони де датчик, радіатор холодніший був, пробував моторчик від вентилятора, то він теж був навіть дуже теплий. Але може то він нагрівся від вентилятора, а не від того що включався....

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)