Не зупинився на вимогу інспектора .Рухався в лівому ряді , з права від мене рухався автомобіль, і гаєщ знаходився на тротуарі , і не внятно якось показав зупинитись , проїхавши декілька метрі я зрозумів шо він зупиняв мене , бо шось по раціїї передавав , (номера мого авто) Все сталося біля мусарки , пагоні не було! рухався я від самого початку в лівій полосі оскільки виїжав з переулку , можли не пропустив пішохода , бо пхався виїхати на дорогу а як побачив шо пропускають то рванув щодуху))))пагоні не було! рухався я від самого початку в лівій полосі оскільки виїжав з переулку , можли не пропустив пішохода , бо пхався виїхати на дорогу а як побачив шо пропускають то рванув щодуху)))) які наслідки можна очікувати?
а в загалі, я думаю нічого не зроблять!!! по-перше - не бачив їх, дивився за дорогою (не був в полі твого зору) по-друге - не було зафіксовано ніякою камерою (доказів нема) не переживай!!! все буде ГУД))) більше не поспішай!!!
Дуже сумніваюся, що він по рації твій номер говорив, інакше вже десь тебе би вже виловили на вулицях. А раз не погнався, значить забили на тебе, все буде нормально.
наслідків ніяких ! якщо він не зафіксував на відео твое порушення і не має на підхваті підставних свідків
по друге рекомендую прочитати тлумачення правил проїзду не регульованих пішоходних переходів якщо дорога має 4 смуги ти можеш незупинятись якщо не створюєш пішоходу небезпеку правила не заставляють тебе чекати поки пішохід перелізе всі 4 смуги
Ніде. Це стосується всіх доріг, і тут вже наполегливість інспектора і наявність свідків допоможе вам позбутися посвідчення водія Так що - пішоходів потрібно пропускати!
Про чотири смуги в ПДР нічого немає. А от є таке, достатньо близьке: 18.1. Водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека. 18.4. Якщо перед нерегульованим пішохідним переходом зменшує швидкість чи зупинився транспортний засіб, водії інших транспортних засобів, що рухаються по сусідніх смугах, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися і можуть продовжити (відновити) рух лише переконавшись, що на пішохідному переході немає пішоходів, для яких може бути створена перешкода чи небезпека. Тобто ПДР не вимагають зупинитися, якщо будь-де на переході є пішохід, потрібно лише йому у цьому не перешкодити. Хоча достатньо розмите це формулювання, і кожен ДАЇць трактувати це буде по своєму, а точніше однобоко. У такому випадку треба казати, щоби скривджений пішохід сказав, чи ви йому помішали, тому що інакше немає доказів. А пішохода скоріш за все вже й не буде до того часу, та й капати просто так вони не будуть, без причини. А від себе додам, що ганяти через пішохідні переходи - зло. Як зіб'єш когось - пізно буде. Ну це так, загальна ремарка по переходах.
До речі, ще одну штуку в підсилення свого посту додам, там редагувати вже не дає. Ст. 122, частина 4 КУпАП України: Порушення, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, що спричинили створення аварійної обстановки, а саме: примусили інших учасників дорожнього руху різко змінити швидкість, напрямок руху або вжити інших заходів щодо забезпечення особистої безпеки або безпеки інших громадян, що підтверджені фактичними даними, а саме: поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілого, свідків, показань технічних приладів та засобів фото- і відеоспостереження та іншими документами... Тобто ДАЇ потрібні докази, тільки вони про це забувають.
Тут знайшов таке: ХЗ що значить фраза "для відповідного реагування" Хоча з іншої сторони Суд заборонив даїшникам штрафувати водіїв без протоколу
З пішоходами все просто. Як пішохід опустив ногу на зебру тре ставати і пропускати... все інше то вже спірні моменти. Але краще виробити собі такий стиль їзди щоб до спірних моментів не доходило... дешевше і скоріше буде.
Я так і роблю завжди, але це не мішає деяким пішоходам крутити пальцем біля скроні ще за 30 метрів до переходу... Нещодавно, на стрийській, одна статна пані зупинилася і, дивлячись як я гальмую щоб її пропустити, крутила пальцем біля скроні - я зупинився ще за 5 м до переходу, і вона ще довший час показувала на знак переходу і зводила руки в небеса. Ось такі пішоходи бувають теж
Пішоходи, пішоходи... Невиховані хами в більшості. Чому в школі не вчать, що є проїзжа частина, а є тротуари? Чому водіям не можна розмовляти по мобільному, а пішоходам при переході дороги можна? В Нью-Йорку вроді почали за це вже штрафувати пішоходів. А в нас хтось бачив, щоб пішоходів штрафували, коли вони кидаються під колеса чи вибігають раптово з-за великогабаритного транспорту, що стоїть? Чому ще з дитинства вчать, що водій буде винен завжди? Питання риторичні та вічні. Як і пошук справедливості у цьому світі... п. 18.1 ПДР. Нічого не розписано, кожен трактує по своєму. Дайці - дай, піші ходи валять прямо вискакують на перехід, хоча п. 4.14 пп. (а) та (б) ніхто не відміняв, а водії... Водії завжди винні, якщо не дай Боже, щось трапиться в зоні переходу. 18.1. Водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека. Так пішоходИ чи пішоход? Перебувають чи лише думають перебути там чи ні? Перебувають чи йдуть чи бігом біжать на маршрутку? І наскільки залізний цей п. 18.1? Якщо дорога має по дві смуги в кожну сторону, і пішоходи почали перебувати зліва дороги на пішоходному переході, а автомобіль їде справа в крайній правій полосі, то чому дайці зупиняють такі автомобілі і тикають про порушення? 4.14. Пішоходам забороняється: а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху; б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід. Пропоную продовжити теми про пішоходів у цій темі http://www.volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=7183&page=3, де вже є певні думки та точки зору.
фігня то все я по обїзні котився на пасаті 2.0 так десь 110 біля галіції зупиняли я на газ нажав в сокільниках був десь за 2 хв такщо по сьогоднішній день ні слуху ні духу в крайньому випадку кажіть шо непиняли і невтікав і хай докажуть
Для того щоб виписати штраф водію за пішохода в протоколі вказуються данні потерпілого (пішохода якого Ви непропустили) без нього протокол недійсний. А ДАЙці користуються можливісттю, адже ситуація дійсно спірна і вкого першого здадуть нерви той і неправий, а там може людина щось і дасть в доказ своїх аргументів. Тому будьте вічливими на дорозі і Ви завжди злегкістю докажете свою правоту. P.S. Мене наднях піймали на радар з перевищенням швидкості (знак - 50 а їхав-85) на дорозі по якій їжжу кожен день, причому на 99% катаюсь по правилам, а тому я був настільки впевнений що я правий(що непорушував) що даєць просто відпустив. На наступний день я передивився знаки і зрозумів що 425грн я мавби заплатити. Ось так!
А якщо дорога має по дві полоси в кожному напрямку (та хай навіть по одній) і пішоход з протилежного від тебе боку став одною ногою на зебру - то також ставати і чекати поки він буде по переходу котитися і смс-ку набирати?????????? - "нізашто" (с)