Несправність в трансмісії

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем mixonoff, 19 січ 2009.

1. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Стався нині зі мною неприємний трабл. Вибрався на свому scirocco в далеку поїздку до родичів, їхати 120 км в сторону Стрия. На мості через Дністер в районі Миколаєва на швидкості 80 км/год відчув 2 сильних удари, колеса самі заблокувалися, відчуття було ніби на швидкості врубив режим паркінгу (в мене автомат). Я зупинився, включив нейтральну, перегазував, двигун працює нормально. Почав рушати, при розгоні знову удар, передедні колеса заблокувались. Перед тим були такі симптоми:

1. 2 тижні тому в лівій стороні був відчутний методичний шургіт в залежності від швидкості, потім він пропав
    2. Щось вило, як турбіна в правій стороні.

Після ударів спробував їхати далі, тримав швидкість близько 50 км/год, якщо не гальмувати і не розганятись, тобто тримати сталу швидкість, то чути тільки виття але все решту нормально - ударів більше не було. Тільки починаєш гальмувати або знижувати швидкість, відразу з'являється сильний шургіт в районі правого колеса. Я подумав що це ступичний підшипник, але по дорозі радився телефонічно з майстром, він казав, що якщо під час прямолінійного руху зі сталою швидкістю робити легкий рух кермом "в натяг" в ліву або праву сторону, то виття мало б пропасти, якщо б це був підшипник.

Друга моя теорія була, що посипалась зовнішня граната, але під час дріфтування на заправці кругами з вивернутими до упору колесами, ніяких хрустів не було чути. Перемацав всі деталі приводу -нічого не було перегріто, масло з АКПП було чисте і рівень нормальний.

Далі було таке що під час рівномірного руху відчувалось якесь калатання, ніби якась мет. частинка калатається в пустій коробці. І коли зменшуєш швидкість то ніби щось металічне по асфальту тянеться, так шуршить.

Думав що коробка АКПП, ... може бути але коли включаєш нейтральну і йдеш накатом, то шум залишається, тепер є такі підозри:
    1. Внутрішній ШРУС
    2. Диференціал

Їхати реально страшно, боюсь що наступним клином винесе на зустрічну... До сервісів нормальних далеко, бо знаходжусь в батьків в Долині.

http://volkswagen.msk.ru/forum/pda/index.php/t34957.html - тут ніби подібне описувалось.

Підкажіть, може хтось знає, що коїться?

Останнє редагування: 19 січ 2009
  2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Я в автоматах не розбираюсь, але мої підозри - диференціал. Можливо якась шестерня/підшипник частково розсипалась - і частинки клинять диференціал. Шруси тут нідочого, так само як і ступичні підшипники (шанси, шо одночасно клинить 2 сторони - 0,0001).

• Подобається Подобається x 1
  3. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Треба допомоги.
    На малюнку чорна "Г"-подібна штука з отвором це фільтр АКПП.

Тут же цей фільтр під номером 15 з каталожним номером 001325429
    Букви коробки CMJ

Питання чи цей фільтр має металічну сітку і являється багаторазового використанні чи він одноразовий і потребує заміни при кожній заміні ATF?
    Може хтось має фотки цього фільтра в каталогах чи якусь додаткову інфу по ньому. Буду вдячний за любу додаткову інфу.

4. Siko

Siko Active Member

1
    А може бути і підшипник ступиці. Автомат бачить що клинить колесо і може блокувати друге колесо.
    я не дуже в тому спец, але причина може бути там.
    Я б звідти починав діагностику.

5. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Та то я давно пофіксив АКПП, там розсипався підшипник первинного валу, а розсипався він через те, що в редукторі не було масла трансмісійного. Поміняв 2 підшипники за 400 грн і 700 грн. робота майстра.

6. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Сіко, порада тобі :) - перед тим як на щось відповідати, звертай увагу на

1. Дату коли це написано
    2. Прочитай, що уже відповіли до тебе

Ато я помітив в тебе таке не перший раз уже :)

7. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)