Нове Пальне Е-95-S

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Васьок або ZiK, 21 чер 2013.

1. Васьок або ZiK

Васьок або ZiK Active Member

VW Golf 4 1.6 99 SR V8
    Їхав зі Сторони населеного Пункту Дідилів
    заправка ANP побачив цікаве пальне називалося Е-95-S вирішив залити літри 2 і перемішати з 5 літрами 2-го не скажу шо в машині взялося додатково дурі , але запах зовсім інший , про розхід майже на літру менше , скажіть що то таке і чи варто таке час від часу лити в бак, прікол такий , що бензин зроблений на основі спирту ось інфа

http://oilnews.com.ua/news/article18064.html

http://www.youtube.com/watch?v=fID1qlWQIDI

пишіть хто шо думає про то суть така що той бензин 9-25 а 92-й 10.35 ну різниця якби є :dntknw::dntknw::dntknw:

2. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Спирто вмісне пальне. В Харкові майже на кожній заправці продають в межах 9 грн/л. , саме пальне дешевше не тому що спирт дешевий, а тому що таке пальне звільнене від податку (який йде на ремонт шляхів). Дуже багато позитивних відгуків, але багато і негативних.

3. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    хотілось послухати негативні відгуки, швидше будуть пробелми із свічками трамблером і паливною системою

4. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    У мене Гольф 2 1,6 бензин, карбюратор.
    Залив собі теж такого бензину. Машина стала їхати гірше, оберти на ХХ впали з 800 до 500-600.
    І на гарячу стало важче завести машину.
    Можливий варіант, що в мене в баку був поганий бензин, який не варто було розбавляти, або ж машина просто не була відрегульована на таке пальне.
    Ну і запах з вихлопної був як зі спиртзаводу :nyam2:
    Заправлявся у Самборі на ANP.

5. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    Я не в курсах, але вище упоминалось про те що в Харкові то пальне є і значно дешевше.
    Отож в Харківській обл. на початку 2000-их я стикався з бензином, який місцеві "лупили" з труби і називали його ГАЗОЛІН, і додам, що той газолін не є газ, він є в рідкому вигляді заливався в бак, ну і значно дешевший був. Дуже часто тим газоліном ми заправляли ВАЗ2106, машина їхала, але тупо.

6. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Кажуть що спирт негативно впливає на гумові деталі паливної системи. Наскільки правда - незнаю.

7. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Правда, у мене в інструкції так було написано, що не лише етанол(тобіш спирт) не варто добавляти в паливо, а навіть присадки на основі етанолу заборонені. Тому на заправках, коли заправлявся чимось новим (пульс, мустанг) завжди вимагав техпаспорт на пальне, щоб там недай Бог не було чогось такого.

8. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Наскільки я знаю, то таке паливо є дуже поширене в Бразилії, оскільки таке паливо хоче теплішого клімату.

9. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    для себе вирішив - лити не буду :)

10. bodya999

bodya999 Active Member

AUDI 80(B3) 2.0(½ 3A, ½ AAD) '91
    Витрати етанолу в живленні двигуна на 51% більші, за витрати бензину, тому що енергія в одиниці об'єму етанолу на 34% нижча, ніж бензину. Зробити двигун більш ефективними можна за рахунок збільшення ступеня стиснення. Лише ступінь стиснення може зробити двигун більш потужним і більш економічним.
    При використанні 10% спирту в паливі (Е10), середня витрата палива збільшується на 2%, а для деяких машин (Volkswagen Golf 1.4 TSI), витрата збільшується до 5%.
    До того ж спирт як і все біопаливо гігроскопічне, яке має властивіть витягувати вологу з повітря, через це зимою можуть замерзнути трубопроводи.

З 2011 року у ЄС виробники, або продавці зобов'язані додавати в бензини до 5 % етанолу, а бензин марки Е10 продається на усіх автозаправках Німеччини, що створило дефіцит на чистий бензин з октановим числом 95 і 98, тому, що 3 млн. автомобілів (близбко 10:wacko: не підходять для такого палива.

11. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Воно не лише гігроскопічне, воно ще має здатність розслоюватися, тобто буде прошарок бензину, прошарок спирту і прошарок води... ну от одного разу бензонасос може потягнути лише порцію водички...;)

12. dima1405

dima1405 Місцевий

Давно хотів і от спробував. Спочатку на 20л звичайного залив 10л 95ого етанолу - викатав і залив 50/50 теж викатав (причому поїздки як місто так і за містом). В кінці кінців залив чистого 30л (+5л ті що були в баці) і вирушив до батьків з сім"єю (300км в одну сторону). Тих 30л вистачило на 350км при умові що їхав в сонячний день з ввімкненим кондиціонером (34град за бортом), причому середня швидкість 120-130 місцями 150-160 (давно так не пер:)).
    Перші враження що авто на низах краще тягне (в діапазоні макс. крутного моменту) а от на верхах тупішає. Назад виіхав вечером заливши звичайного 95ого 20+20л (чи 20+10 точно не пам"ятаю) і теж проїхав 350км але без кондиціонера, правда їхав 100-120 (ніч все таки).
    Сьогодні знову залив 95етанолу і мені здається що двигун працює м"якіше. Звісно це суб"єктивне враження, та розхід не зріс, втрати потужності я не відчуваю, щоб "воняло" спиртякою з бака чи з вихлопа теж нечую, заводиться гаряче авто теж нормально. Хто зна як себе поведуть себе бензопроводи, та я впевнений що нічого з ними не трапиться.
    На рахунок гігроскопічності спирту то авто їзде постійно (щоденно) а тому небачу в цьому ніяких проблем тим більше літом.
    Прошу не критикувати мій вибір, можливо він вилізе боком колись, а можливо і ні, просто ділюсь своїми враженнями про пальне фірми "ХАДО" Е-95 etanol.

Останнє редагування: 5 лип 2013
  13. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Етанол при згорянні виділяє воду, це значить іржава плівка на циліндрах вже після ночі простою, тобто пришвидшений знос ШПГ.

14. Васьок або ZiK

Васьок або ZiK Active Member

VW Golf 4 1.6 99 SR V8
    попробував декілька днів тому , ще раз еле збільшив пропорцію , 5 літрів Е бензину 5 літрів 92 , дурі більше розхід на 1-2 менший , враховуючи проблемність з розходом в мого гольфа , можете собі уявити ,проблем не бачу принаймі поки те пальне було проблем я не замічав , після чого десь за тиждень погане пальне залив на заправці , от від нього дьоргалась трохи я не бачу проблем , звичайно спеціально їхати то немає сенсу бо заправка 20 км від Львова , але коли на село їду то майже постійно літри 2-3 скілкьи є дрібних грошей стільки заливаю , файно виходить , плюс зайвих 30-50 км , доречі я ше одну штуку на заправках роблю беру 3 літри -95 і 7 літрів 92 , їздить файно розхід по місту 9 літрів получається , скажіть добре я роблю чи ні , так цікава думка інших людей . 92-й то 10-11 на сотню , 95 чистий вже давно не заливав , того не знаю який то буде розхід , але думаю більший , бо колись 95 лив то розхід був 12-13 літрів , напишіть шось , порадьте шось , може мозги вправте як треба .

Останнє редагування: 29 лип 2013
  15. dima1405

dima1405 Місцевий

Перечитав тричі, але так і не зрозумів в чому полягає питання і головне про що саме питання. Якщо чи можна мішати 92 з 95 то звісно можна, якщо чому розхід 5того більший за 2гого х... його зна, тай взагалі питання чому 1,3 має апетит V-подібної шістки це загадка.

P.S. По темі катаю вже більше місяця на "етанолі 95" політ нормальний, запуск відмінний як на гарячу так і на холодну, розхід по місту хоча б я його назвав би змішаним(тянучок особливих немає) близько 8л/100км (22л/280км). Стиль водіння спокійно-агресивний:)

16. VovaVirus

VovaVirus Active Member

Seat Cordoba 1,6 98р
    Клубна карта:
    70
    Давно хочу попробувати але ніяк не зустріну такого в місті. Може хто підкаже.
    Хтось говорить про бензопроводи, так в основному це пластікові трубки і для них повірте бензина є агресивнішою.
    В неті читав шо збільшується нагар, тоже сумнівають. Спирт не дає копоті коли горить, такщо нагару менше.
    Вода, ну ХаХа, хтось колись бачив щоб Водка розслоїлася? :D
    Вода в трубі, так її при звичайній бензині немало. Заведіть холодну і подивіться як вона тече з труби. Думаю це всі не раз бачили. Треба подивитися формулу спирту C2H5OH і бензину (найшов C6H6 або C8H17), вони обоє складаються з вуглецю і водню.
    Ітак згоряючи (тобто сполучаючись з О2) отримуємо СО2 і Н2О. При тому що молекул водню однаково в обох речовина - 6 шт то і отримуємо на виході однакову кількість води (або по другій формулі навіть більше). За рахунок того що вуглецю менше в спирті він дає менше копоті (це чистий вуглець С2) але й має меншу енергію згорання.
    Не судіть мої знання з хімії. Думаю там ше багато інших нюансів (величина молекул і кількість молекул в літрі :D) але прикидочно це повинно бути 90% точно.
    Тобто моя думка шо це все фігня шо ви чули і я першим же хочу його заправляти.
    Тільки б машина не противилася і він щоб був ближче.

17. dima1405

dima1405 Місцевий

Дійсно при згоранні біо-етанолу виділяється вода в циліндрі (продукти згорання) а при згоранні звичайного бензину си-ма вихлопу "допалює" перетворюючи шкідливі речовини в "воду". Я теж не переймаюсь цією "проблемою" (я не збираюся юзати дане авто вічно). Тепловиділення такого пального нижче а отже в агресивній манері їзди апетит більший, при спокійній виходить економніше та всерівно різниця в лишніх 20-50км пробігу при заправці на одну й ту саму суму. Переобладнувати двигун не потрібно (як наприклад з газом), максимум що потрібно це регулювання (в моєму випадку все корегує електроніка). І най головніше таке пальне є не на всіх заправках тобто готують його невеликі заводики яких можна на пальцях перерахувати а отже мають чітко дотримуватись стандартів (одна партія недоброякісна і заправка відмовиться від постачальника - це так в теорії). Я заливаю бензу на фірмовій заправці "ХАДО" (не реклама) їх власного виробництва (по місту ще декілька "брендів" пропонують таке пальне).

18. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Не лийте цього, етанол хоч і підвищує октанове число (ОЧ) але має ще негативі наслідки. Підвищення ОЧ означає, що 95 з етанолом це А76+спирт, який як йшолося вище, є гігроскопічний до того ж при згорянні виділяє воду а вміст води в паливі камері згоряння означає швидший кирдик форсункам і ШПГ, вода викликає корозію, не є змащувачем, має непередбачину виробником консистенцію. Суттєво безпечніше лити в суміш метанол, але це лише інколи, для підвищення октанового числа, тобто зменшення детонації, коли машина дає дурі. Всі інші випадки - зло для техніки.

19. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    - Дідилів, заправка ANP;
    - вул. Богданівська (район авторинку), біля моста заправка "Авіас" - 9.30грн./1л.

20. VovaVirus

VovaVirus Active Member

Seat Cordoba 1,6 98р
    Клубна карта:
    70
    Як допалю Мустанга то залью. Якраз цікавив район топольної. Може хто зна де є Хадошна така бензина? В мене майже всі рідини ХАДО крім охолоджуючої :i-m_so_happy:

А тепер інше:
    Не лийте цього, етанол хоч і підвищує октанове число (ОЧ) але має ще негативі наслідки. Підвищення ОЧ означає, що 95 з етанолом це А76+спирт
    - хаха, а 95й на АНП і Укрнафті тойже 76й але з присадками які осідають червоним налітом на свічках. Доведено власним досвідом.

, який як йшолося вище, є гігроскопічний
    - за це не впевнений, гігро він чи ні :scratch_one-s_head:
    - до то ж, обєм баку десь 30л, отже максимум шо спирт може витягнути це воду з повітря цього обєму, якщо тільки там у вас не протяг. Якщо протяг то спирт і бензина вивітрюються а не натягують воду. Отже з 30л повітря ми отримаєм десь каплю води, яка на відміну від бензини гарно перемішається зі спиртом (як це доведено Ломоносовіим і горілкою)

до того ж при згорянні виділяє воду а вміст води в паливі камері згоряння означає швидший кирдик форсункам і ШПГ, вода викликає корозію, не є змащувачем, має непередбачину виробником консистенцію.
    - бензина виділяє ту ж кількість води, подивися на трубу коли заведеш холодною. Доведено хімічними формулами вище. Особливо видно зимою пару з вихлопної.
    А бензин виявляється є змащувачем, то чому мокра рука залазить в 3л банку краще ніж суха?:rofl:
    До того ж що повинна змащувати пара у вихлопній системі:russian_ru:, мабуть свистульку на кінці.

Доречі щодо води в камері згорання. Нетак давно тут хтось піднімав тему підвищення потужності шляхом додавання води у суміш.

Всі інші випадки - зло для техніки.
    - Особливо інші присадки для підвищення октанового числа які ще й дуже токсичні.

Для себе я вирішив що буду пробувати тим більше ця бензина є екологічніша, не має купу присадок які згораючи утворюють невідомо що. Щодо інших бензин і їх агресивності то попробуйте хляпнути на пінопласт Мустанг 95 і отримаєте відповідь про те що є агресивніше для вашої паливної системи.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)