обмін шматка в полустанки в мк3

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем jaszczur, 17 бер 2008.

1. jaszczur

jaszczur Active Member

mk3 tdi 1z DIESEL POWER ;)
    Wymiana kostki stacyjki to dość częsta usterka w golfie. Objawia się najczęściej brakiem prądu przy próbie odpalenia auta lub jeśli odpalił to nie działają światła, wycieraczki, wentylator.
    Sposób zaprezentowany przezemnie nie wymaga ściągacza do łożysk lecz góra 30min wolnego czasu [​IMG]
    Co nam będzie potrzebne?? [​IMG]
    Обмін шматка полустанку це досить частий збій в гольфі. Оголошується найчастіше браком течії за спроби прикурювання авто або якщо прикурював це не діють світло, склоочисники, вентилятор.
    Спосіб прзеземніє, що презентується, не вимагає гумки до русел але гора 30мін вільного часу :grin:
    Що нам буде потрібне??

1. Zrzucamy wszystkie plastiki
    1. Ми зштовхуємо всі пластмаси

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

2. Wykręcamy i odpinamy AirBag (jeśli posiadamy)
    2.Ми вивертаємо і відкололи Аірбаг (якщо ми володіємо)

[​IMG][​IMG]

3. Odkręcamy kierownice pamiętając o odpięciu kostki od taśmy poduszki
    3. Ми відкручуємо кермо пам'ятаючи з відчіплюванням шматка від стрічки подушки

[​IMG][​IMG]

4. Odkręcamy manetki i odłączamy od nich kable
    4.Ми відкручуємо манеткі і від'єднуємо від них кабелі

Jako pierwsza schodzi lewa manetka
    Як перша висаджується ліва манетка

[​IMG][​IMG]

A następnie prawa
    A następnie prawa

[​IMG][​IMG]

5. Ściągamy imobilizer
    5. Ми стягуємо імобілізер

6. Odkręcamy śrube trzymającą obudowe stacyjki (u mnie palcami się odkręciła) i odpinamy kostke od stacyjki
    6. Ми відкручуємо срубе, тримаючу обудове полустанку (в мене пальцями відгвинтилася) і, ми відкололи костке від полустанку

7. Teraz kładziemy się pod deskę i odkręcamy drążek kierowniczy
    7. Зараз ми лягаємо під дошку і відкручуємо керівний

Teraz wystarczy wyciągnąć drążek i dostęp do małego wkrętu trzymającego stacyjkę staje się bezproblemowy [​IMG]

дрючок Зараз вистачить видурити дрючок і доступ до малого гвинта, тримаючого полустанок, стає безпроблемним :)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)