обслуговування інжектора

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем S@sha, 17 чер 2007.

1. S@sha

S@sha Active Member

VW golf II 1.3 Тi 1991
    Підскажіть як прочищати електронний інжектор в домашніх умовах, як його обслуговувати?

2. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    Відповідь: обслуговування інжектора

напевно треба вчасно міняти фільтр бензиновий , а також, повітряний, вчасно масло і масляний фільтр. а форсунки відкручуєш опускаєш в бензин або в рідину промивочну і нехай там трошки помокнуть (деколи до сутки) а потім даєш їй 12 вольт згідно полярності з певною частотою і слухаєш.
    А якщо хочеш краще то купляєш стенд для промивки форсунок де під тиском провіряєш. (до речі тиждень тому на торпедо був стенд 450грн я не ризикнув взяти бо незнав, чи потрібен він мені.)

3. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Вінсом, комплексно, на заведеному двигуні, з підведенням рідини на центральну подачу, а обратки-в якусь каністру прозору, шоб бачити скільки срані вимилось.

4. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Ще є генератор для форсунок. Він ємулює роботу інжекторних мозгів і дозволяє мити форсунки удома.
    ЗІ Можу пошукати той пристрій, якщо він тобі потрібен. Він продається у Київі.

5. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Про форсунки це так, але от питання було як почистити інжектор вдома - я особисто не раджу того робити - якщо їде, нехай їде з Богом. Безпричинне втручання в тих справах може обернутися безстроковим менінгітом.

6. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Орест, на єлектронному впроску нема де ковирятися, там нема дозатора, як у тебе! ;-) Там усе просто паливна рампа(по суті паливні магістралі) дозатор повітря(от в ньому краще не ковирятися) і мозг, який і управляє відкриттям форсунок. Частіш усього на єлектрониці засмічуються ті самі форси. Ось для їх чистки і зробили той генератор ємуляції. :)

7. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Ну імхо електронний інжектор це не тільки форсунки. То і паливні магістралі і акумулятори і мозги ітд...

8. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Якщо насос у паливній рампі качає потрібний тиск, то паливні магістралі я б не ліз мити. :) Аккумулятор паливной.... не знаю, є чи ні він на Діджифані. :) А мозги ніхто і ніколи не чистить! ;-) Там бензус по ним не тече. :) Ітого у сухому остатку отримуємо, що потрібно перевірити через трійник тиск у паливній рампі і якщо з ним все гут, то знімати і чистити форси. :) Ну й чистити потрібно з тин "Геною".

9. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Повторю, шо електронний інжектор (Сімос, Дігіфант, Дігіджет, який якраз іде на 2-ки) бажано мити на робочому двигуні рідиною типу Вінс, тоді все миється в комплексі крім бака і магістралі до рампи. Зняті форсунки під час промивання, по-перше, не нагріваються, як в природньому для них середовищі, по-друге немає вібрації працюючого двигуна, шо вкупі сприяє кращому відслоєнню мікрочастинок нагару і прочищенню форсунок впринципі.
    Магістральний тиск перевірити манометром, він в електронному інжекторі, до-речі, принципового значення не має.
    ДТОЖ, лямбда і ДПДЗ (коли є , то і ДТВВ) перевіряється за допомогю тестера по показах, вказаних у мануалі для кожного конкретного інжектора.
    На бензонасосі чиститься сітка.
    Перевірити всі невраховані підсоси повітря (стики повітряних патрубків, вентиляції картера, вакууми до адсорбера, ГТЦ, пов. фільтра і тахометра, і т.д.).
    В бак крім бензи нічого не лити.
    Здається, все.

• Подобається Подобається x 1
  10. S@sha

S@sha Active Member

VW golf II 1.3 Тi 1991

Тобто ви рекомендуєте ніяких присадок в бак не лити, а знімати форсунки, але розкажіть що то за рідина і скільки коштує. Детальніше розкажіть процедуру промивки форсунки. Чому не важливо який тиск палива в електичних інжекторах.

11. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Читай уважно пости: інжектор я рекомендую мити на працюючому двигуні, тобто не знімаючи форсунки, підводячи рідину Вінс на центральну подачу (а не лиючи в бак), а обратку з інжектора-в каністру (шоб вимита срань не попадала в бак). На кожній машині специфіка під*єднання промивочного блоку до інжектора може відрізнятись, треба заглянути під капот, тоді стане ясніше (якшо є мінімальні технічні навики, і бажання навчитись, то там нема нічого складного, в протилежному випадку ліпше не лізти самому).
    Промивочний блок робиться з 1.б/у бензонасоса (від того інжектора, який треба мити, або КРівського), 2.бачка омивача від 2108 (або каністри), 3.кількох шлангів і 4.штуцерів/зажимів/хомутів. Пункт 4 залежить від конструктивних особливостей інжектора.
    Рідина Вінс (саме для промивки інжектора, бо бувають і інші типи) коштує від 50 до 75 грн. за літрову банку, як знайдеш.

12. S@sha

S@sha Active Member

VW golf II 1.3 Тi 1991

а можна відєднати шлан від бензобаку і підєднати до даної рідини і цим самим промити і всю іншу систему ?

13. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Не бажано, бо тоді вінс буде проходити через бензонасос і відповідно фільтр, який стоїть після нього. З сітки бензонасоса, самого бензонасоса і фільтра і стінок бензопровода він вимиє купу срані (розчинить всі відкладення), яку зажене в форсунки, рампу і т.д.
    У всякому разі практикується спосіб під*єднання промивочної ситсеми на центральну подачу вже в рампі або біля неї як такий, шо найкраще себе зареклмендував.

14. S@sha

S@sha Active Member

VW golf II 1.3 Тi 1991

якщо покласти б/у насос він також буде засорений і тоже може піти грязь в рампу, не краще буде промити власний насос і систему, а не чужий.

15. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

2 Маркел.

Орест взагалі не радить мити форсунки а їх міняти при потребі.
    Я прихольник чомусь мити їх, але чому ти кажеш що мити їх на системі (працюючому двигуні) краще, чому не краще на стенді знімаючи їх і дивлячись як міняються покази і яка срань випливає?

16. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Вище я пояснив, чому варто промивати на двигуні. В Дігіфанті, Сімосі, Дігіджеті і інших електронних інжекторах є зміст промивати форсунки, бо вони реально промиваються, а в механічному (Джетроніку)-немає, тільки заміна.

17. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Я тебе можу розачорувати. Форсунки мені мили і на Джетроніку. І мені показували розпил форсунок до миття і після. Після він став ідеальним. До миття форсунка "сцяла". :)

18. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

На Джетроніку форсунок мив комплектів 10 точно, і навіть розрізав пару штук заради інтересу (до і після промивки).
    Промивка форсунок механічного інжектора в силу їх конструктивних особливостей помагає як мертвому припарки, бо ніфіга ти там не промиєш. Сітка всередині форсунки зроблена таким чином, шо промити її можна лише в зворотню сторону, а це фізично неможливо. Навіть якшо це зробити суперпотужною хімією (яка частково розїсть сітку), форсунка стане негерметичною при спаданні тиску, а це ше гірше, ніж неправильний конус розпилу, так як на гарячому моторі буде дуже складно завестись з підтікаючими форсунками.
    Якшо промити дозатор (забитий)-буде ефект конкретний, а форсунки-самий мінімальний. Стане трохи краще (бо вимиється срань) з самого сопла і клапана, але так форсунку можнапросто зверху помити, створюючи в ній тиск балоном карбклінера (шоб відкривалась). А якшо в форсунці забита сітка, то мий-не-мий, пофігу їй буде. Я навіть в ацетоні їх відмочував пару діб, ефект майже нульовий.
    Нарахунок того, шо тобі показували: якшо показували на стенді, то спочатку подавали правильний тиск, а потім влупили атмосфер 7-8 (стандартний ход коньом), от і почала форсунка правильним конусом розпилювати. Не повірю, шо промита форсунка, яка раніше лила, почала розпилювати правильним конусом на всіх режимах роботи.

19. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Знаю, як мили. Вони відмочували форсунки на протязі 3-х діб у карбклінері потім доставали і ще мили створюючи в ній тиск балоном карбклінера. Цикли повторювали.

Показували тим же балоном карбклінера. Але потім я чистив ще й дозатор. То коли його чистили, то теж перевіряли розпил, так сервісник сказав, що у мене дуже гарний розпил у всіх форсунках. Отаке. :)

20. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Значить, несильно забиті були (сітки були чисті), обійшлось легкою терапією (промили сопла, зняли нагар з робочої поверхні). Я з розібраної
    форсунки діставав сітку забиту (механічні частинки бруду вимиваються, але в сіточці дуже дрібні отвори, які просто забиваються всякою сранню, яка розчинена в нашому чудовому бєнзі), її можливо промити тільки під тиском в зворотню сторону (проти руху бєнзи в форсунці). Не розбираючи форсунку цього зробити неможливо, а розбирається вона ножовкою раз і назавжди. В такому випадку промивка форсунок недопомагає, тільки заміна. А форсунки, які відкриваються під дією електричного сигналу, можна промити майже в любому стані забруднення, головне шоб механічних пошкоджень небуло. В них немає сіток, і механічних клапанів, які відкриваються/закриваються від певного тиску.
    Короче, хто як хоче так і робить, моє ІМХО-мити забиті механічні форсунки-трата часу і грошей, а от профілактика карбклінером в легких випадках їм допоможе.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)