Хлопці, ой, тобто, хлопці і дівчата! У мене знову квартирне питання. У світлі того, що завтра мені відрізають газ, а синоптики прогнозують мінус 10, ребром постало питання огрівання квартири електроенергією. Точніше, питання є два: 1 - бойлер для підігріву води (думаю, вистачить 60 л) 2 - електричне огрівання квартири площею 60 кв. м По першому питанню просила б допомогти порадами: - де краще шукати бойлер: Південний чи якісь спеціалізовані магазини? якого виробника, щоби був надійний і економний? яка ціна? Думаю, що круглий мені не поміститься в шафку, де зараз схована газова колонка, тому шукаю кантового (зараз Shaggy допоможе мені правильно назвати його по-українськи ). По другому питанню - зараз роблю маркетингове дослідження ринку тут і в Польщі, щоби вирішити, що ставити, скільки це буде коштувати і скільки буду платити потім щомісяця за електрику. Дуже прошу тих, хто в темі, допомогти зорієнтуватися. На перед вдячна (це - щоб Shaggy міг відірватися) :rofl:
Ой, є і третє питання: мультитарифний лічильник. Але тут просила б допомогти абсолютно всім, починаючи з пояснення, як він фунциклює, і закінчуючи тим, чому електровні не хочуть його ставити простим грішним (а все начальство має такі лічильники), і що зробити, а точніше, що сказати в електровні, щоби таки поставити такий лічильник. Ну і, звичайно, де його купити і скільки він коштуватиме. Заздалегідь дякую за розуміння і поради.
коли вночі електростанції мало завантажені, електроенергія стає дуже дешевою, ставлять лічильник який рахує окремо електрику, щоб спонукати споживачів використовувати її вночі а не вдень щоб вирівняти в себе навантаження електровні не вигідно щоб ми мало платили, електростаціям це навпаки благо
з тих що є в нас на ринку по критеріях ціна + якість + ремонтопригодність то бойлер фірми термекс це з простого. З наворочених типу купа електроніки сенсорні дисплеї і інші штуки я б не радив з тої точки зору що ремонт дорогий гарантія в нас оскільки поскільки (то тиск в системі був завеликий то перепад напруги то ше щось знайдуть тільки шоб не по гарантії ремонт). А купити можна будь де ціни приблизно однакові що магазини що ринок і теж брав овальний шоб сховати в шафку. Якщо не помиляюсь то зараз мають бути введені нові тарифи на електроенергію, після 800 квт вартість по 98 коп за квт. Якщо в тебе відключать газ то і плита теж має бути електрична плюс обігрівачі на квартиру 60 кв.м. тобі потрібно як мінімум 3 шт по 2000 - 2500 квт, з досвіду це 1000 квт в місяць в морозну пору.
дякую! такого і задарма не хочу! по секрету - я не готую взагалі! тому індукційна плита - це буде питання наступного року дякую за поради
Потрібно памятати, що якщо бойлер на 60 літрів то води він видасть 40-50 літрів. А з електроопалення потрібно порадитись із фахівцем, щоб проводка витримала навантаження.
На це є багато питань. 1 - Чому відрізають газ? Я б не відмовився від окремого джерела енергії в хаті. В нас поки що електричне опалення є дорожчим. 2 - Якщо встановлювати електричне опалення, чи витримає електро мережа в квартирі, в будинку? Оскільки міняється навантаження в мережі, то краще переробити електромережу, для безпеки. 3 - Як розташовані внутрішні мережі (вода, каналізація)? Яке опалення було до того? Можна використати старі мережі. 4 - Який тиск води у водопроводі? Має значення при підборі водонагрівача.
Ну Ти і педант! Все Тобі тре знати! 1 - якщо вже мушу відповідати, то газ відрізають через відсутність акту коміняра про перевірку комина. більше не буду на форумі обговорювати. 2 - вся електропроводка була щойно міняна, але, звичайно, вона не розраховувалася на таке навантаження, тому хотіла би порадитися з фахівцем, як то можна зробити. ще однієї заміни проводки не витримають стелі - вони в мене - повала (якщо Тобі це щось говорить, а впевнена, що Ти знаєш, про що йдеться) 3 - нормально розташовані - ванна і кухня. також щойно все було поміняне. До того опалення було газове (і навіть ще нині працює), котел саморобний, дуже економний, але батареї чавунні (розраховую збагатитися на їх здачі на металобрухт ), тому старі мережі не дасться використати в жодному разі 4 - тиск донічого! тече, як у мертвого з носа... Розмір мого взуття Тебе цікавить? То я намагаюся жартувати (якщо в такій ситуації взагалі можна жартувати. Але Kinder казав виходити від позитиву, от я й намагаюся).
І що, це питання неможливо ніяк вирішити? Думаю навіть перебудувати комин буде легше, швидше і дешевше, ніж проводка + автономне опалення + рахунки за світло. ІМХО.
Cherepaha, вирішити можна. Ціна питання - 1000 грн. Але воно виникне і наступної осени, і ще наступної, і так напостой! А будинок багатоквартирний. Комин маю вимуруваний власний, окремий, і ще - загальний. Тобто, маю два! А всіх коминів 8. Але жоден із них не є в моїй приватній власності, якщо січеш, про що йдеться... Тому вважаю, що прийшов час щось поміняти у своєму житті. Бойлер - це питання нагальне (бо не буду чекати кінця зими, щоб помитися). Натомість, опалення мене не лякає. Це не вперше жити в хаті в шубі. Витримаю. Але хочу змінити на електричне, бо (якщо орієнтуєшся) якість газу в нас така, що у Варшаві в мене чайник закипає за 4 хвилини, а тут - за 27 (і то - якщо пощастить). Математика нескладна. Тому яким би дешевшим не був газ, його більшість я використовую на вправляння лічильника у швидкій їзді, а не на опалення. Тим більше, в майбутньому дуже серйозно думаю над встановленням сонячних батарей, тому електрична система опалення - перший крок.
Ну не читав на форумі про коминяра, але такий акт краще зробити. Нормальний електрик, котрий робить проводку, завжди скаже що треба електричний провід трохи більшого січення (на перспективу). Окремі електричні дроти можна провести і в стіні, так шоб нерухати повалу, обовязково враговувати, що такі джерела опалення чи підігріву водт повинні мати хороше заземлення . А тиск води треба стабільний, для безпеки та економії.
З водою дуже погано. Причому, питання не вирішує навіть артезіанська скважина - у нас тотальна сірка під землею! Тому маєм то, шо маєм, і ліпшого сподіватися не доводиться.
Фактично я навіть не знаю, де саме ви проживаєте, тобто у якій будівлі, але можна використати твердопаливний котел(якщо це особняк) і наявні батареї або електричне опалення підлоги якщо це квартира. В другому випадку не потрібно батарей і, кажуть, що воно краще ніж батареї. АГА і третій варіант, можна поставити вітчизняний електричний конвектор. Ціна на нього 200-500 грн в залежності від потужності. Він вішається на стіну замість батареї.
І знов я буду цитувати нашого клюбного колегу (вже навіть не називаю його по ніку - без того зрозуміло), і скажу так, як він: Ти уявляєш собі мене з відром вугля в руках? і так по пару разів на день з підвалу на другий поверх? Будинок двоповерховий - 8 квартир. Наявні батареї не входять в гру, бо вони чавунні, а отже, дуже енергомісткі. Огрівання підлоги виключене, бо постелений паркет. Його вже багато разів циклювали і шліфували, тому ще одного перекладання він не витримає, а хотілось би зберегти його якомога довше. Конвектор має сусід знизу, а я маю те, що переробляє його конвектор. Приємного мало. Тим більше, в сусіда вічно тече по зовнішніх стінах і запрілі вікна зсередини. Не знаю, про що це свідчить і в чому причина, але конвектора не хочу, бо він на газ! Але дякую за намагання допомогти.
Як би не було то газове тепло найдешевше Купуй пропан-бутан в балоні. під'єднуй до котла і тішся теплом Всі сучасні котли і газові плити мають можливість працювати від такого газу (там жиклер тре вкрутити, которий йде в комплекті)
Я говорив про електричний конвектор. Він вішається на стіну і включається в розетку. До речі і не дуже прожорливий тен стоїть. 1-2 квт. Залежно від моделі.
О! А це вже інші котята з пиріжками! Бо я теж думала, що мені зараз (в даний момент, у ситуації, що склалася) вигідніше: одна зима в шубі чи такі батареї (Ти кажеш, що це конвектори), які автономно вмикаються в розетку. Тоді мене цікавить ціна, виробник, потужність і напруга (щоб я не повибивала на фіг всі пробки). І чи вони потребують якихось додаткових пристроїв? Газові конвектори потребують виведення назовні.
чавунні батареї жодного відношення до енерговитрат не мають. в них просто інерція більша - довше гріються ідовше вистигають, свого роду буфер, але все тепло в любому випадку іде в приміщення, а якщо котел стоїть вдома і всі комунікацї там ж, то всі енерговтрати - це тільки ті які ідуть у вихлоп
Так, згодна. Але тут питання до фахівця: якщо замість газового котла до встановленої системи з тими чавунними батареями підключити електричний котел, то чи це можливо, скільки це буде коштувати (котел і помісячно за електрику)?