пассат б3 1.8 ABS підгазовує

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем bodia, 9 лют 2014.

1. bodia

bodia Active Member

VW passat 1.8мi(ABS) 1993
    Всім доброго вечора, така ситуація, спочатку плавали холості оберти могла навіть заглохнути, виявилось що порвалась прокладка під моніком, замінив і машина почала нормально працювати але не довго, на другий день почали холості оберти, після того як даш газу, дуже повільно падати..навіть коли ледь торкнешся педальки і відпустиш, вона спочатку чуть набере обороти десь до 1000 і тоді знов повільно падають(видно як регулятор ХХ повільно назад відпускає заслонку) + проїхав 100 км по трасі, розхід десь 10 л бензи а скоріше менше 8 виходило..

Ще 1 нюанс ту прокладку під моніком міняв не я особисто а мій брат і він мені сказав що побачив ше обірваний дріт від лямбди і з'єднав його назад..
    може він шось там напутав. Я заліз туди глянути, там з лямбди тирчить тоненький дротик десь 1 мм2 перерізу, вся ізоляція полопана, куча скруток.
    Може хтось знає як має виглядати той лямбда датчик і його дріт, і добре було б знати на який контакт в фішці ЕБУ він іде..

Може пассат газувати через те що нема сигналу від лямбди?

2. kym

kym Аксакал

a 100
    Ні не може.

3. bodia

bodia Active Member

І більше ніяких варіантів?((
    ну дякую і на цьому

4. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Ну це ж очевидно, лазили до інжектора, після чого датчик ХХ неадекватно працює, що ще потрібно знати?
    Імхо, тепер ЕБУ думає що замало повітря... перевір повітряний фільтр і взагалі весь канал поступання повітря в інжектор, включно з датчиками які там є.

Останнє редагування: 11 лют 2014
  5. bodia

bodia Active Member

Ну впринципі інжектору нічого не робили, просто зняли і поставили назад, після чого перевірив датчик температури повітря, і РХХ все вроді працює.. і підгазовування не одразу появилося..я думав може через лямбду але виходить шо нє.

А на основі чого ЕБУ може подумати шо мало повітря? Може ДПДЗ вимахуватися, хоча його недавно міняв(разом з дросельною заслонкою)

6. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    Може то Мейсон газує ??

7. bodia

bodia Active Member

спочатку також схилявся до такого варіанту але комп'ютерна діагностика спростувала дану теорію..

8. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    На основі давачів по дорозі(температури повітря, і розрідження в камері, і т.д)...
    А ти сам дпдз міняв? І як виставляв напругу на виході? там похибка на 0.01В вже дуже велику роль грає.

9. kym

kym Аксакал

a 100
    Варіантів багато. Тут на форумі моноінжектор описаний докладно і всі його симптоми - спочатку шукай і читай а не чекай що хтось кашпіровський і все розкаже. Сама поширена причина підгазовки - підсос повітря. передивись чи вакуумні трубки всі підключені і ніде не злетіли

10. bodia

bodia Active Member

ДПДЗ мінявся разом з моніком, окремо датчик ніхто не рухав і міняв його не сам а на перфецького базарі, там є інжекторщик Ігор вроді..

Я не шукав кашпіровського, надіявся шо проблема типова і люди з нею стикалися, будем шукати причину.
    Дякую за відповіді.

11. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Розкажи чим закінчиться. Цікаво.

12. bodia

bodia Active Member

послухав bassa і ще раз перевірив Рхх, і датчик ДТВВ в ньому і була причина, опір мінявся від 20 до 100 кОм ..подивився ближче і побачив шо контакт відломаний. Пробував запаяти але не вийшло, контактна площадка відламалася від терморезистора.. Припаяв замість старого терморезистор з дтож.. покищо працює машина нормально.. хх вже не зависають.
    ше тепер треба розхід заміряти.. І ше така фігня шо є провал на прогрітому моторі коли на хх і різко дати газ в полік, але якщо їдеш то на ходу провалу нема..

Останнє редагування: 16 лют 2014

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)