Буду їхати через Перемишль до Мюнхена. Завжди дорогу 1200-1300 км робила за один захід (рушила-загальмувала), але, якщо погода не зміниться, то сумніваюся, що дам раду зробити 1300 км за один день. Тому прошу поради: чи знає хтось, де можна недорого, безпечно і приємно переночувати в Чехії. Їду через Брно, Прагу, Плзень. Скільки (біш-меш) то буде коштувати і де краще міняти гроші на корони.
Привіт. Спокійно собі міняєш гроші на кордоні Польща-Чехія з злотих або євро на коруни. А зупиняєшся у будь якому мотелі по дорозі ( краще звісно не в празі бо дорожче буде)
Може комусь знадобиться мій досвід, тому пишу тут. Бо, коли збиралася в дорогу, шукала саме такої інформації, але, на жаль, не знайшла. В інтернеті було написано, що віньєта на 15 днів і коштує 310 корон, а внатурі вийшло - на 10 днів за 70 золотих (суттєво дорожче). Проїхала їхньою "автострадою"від кордону з Польщею всього лише до Брна (навіть не третину того, що треба було проїхати), а звідти "зрадлива Ядзька" (джі-пі-ес) сказала, що на дорогах погана ситуація і повела мене селами. Не доведи, Господи! Всюди обмеження 30-40-50 км/год. і треба того дотримуватися. А де нема обмеження, то такі серпантини, що і сам більше не поженеш. Той кавалок "автостради", за який я так щедро заплатила, витріс з мене всі мізки - бетонка, на якій навіть не позаробляли стиків. Ознакування - тільки для своїх. Я, як істинна блондинка, мапу Чехії залишила вдома, тому була змушена слухатися Ядзьки, бо по знаках там не підеш - нечитабельні. Загалом - не порівняти з дорогою через Австрію, Польщу і навіть Угорщину. Моє враження: через Чехію транзитом їхати ТІЛЬКИ в тому випадку, коли відпадають всі інші варіанти.
Якщо корони царські чи королівські то напевно у музеї Праги.... потім ті корони поміняєш на гроші у музеї Мюнхена.... во буде бізнес.....)))))))))))))))))))))
Таке на трасі Д1 справді є. Але тільки у правому крайньому ряду - де їздять в основному тільки вантажівки. Середній же ряд і крайній лівий(або в місцях де є тільки 2 ряди то тільки він ) - абсолютно кардинально інші... Стики зароблені - асфальт рівний і гладкий))) А на рахунок поїздки селами... то вже треба сварити не навігатор а тебе... В настройках вносиш "разрешить платные дороги" і спокійно собі їдеш автобанами. І останнє - ті їхні марки дальнічні для автобанів то жесть - самого кумарить. І ціна кусюча...
Цього не зрозуміла зовсім... Видно ще не відіспалась від дороги. А щодо налаштувань, то у мене стоїть і "допустити платні дороги", і "оптимальна траса", а не "коротка", і "звичайне авто", а не ТІР. Так що тепер погладь там, де вдарив ))) Не знаю, чому "Ядзька" видавала таке повідомлення (таке з нею вперше). Але при цьому показувала мапу Чехії, а на ній - цілий пас трикутників зі знаком оклику. Може, то наслідки бурі (повалені дерева, затоплені дороги...)? Не наю...