Привіт всім, народ, збираюся в середу їхати через польщу в угорщину, підкажіть хто їздить, коли краще перетинати польський кордон, щоб не попасти на перезмінку, чи ще щось там, планую їхати через Шегині...
А чому так дивно плануєш свій маршрут? Підозрюю, що у тебе відкрита одноразова польська віза - тоді так... ці "напівцигани" тебе можуть не впустити. А щодо кращої пори доби для перетину кордону - я завжди їздив вночі (потім по дорозі спокій і їдиш собі на "расслабоні"). Одне пам"ятай - десь годинки 2 до та після перезмінки (08.00 та 20.00) ККД роботи митників і прикордонників практично дорівнює 0... вони проходять "адаптацію"...:D
Та ні, в мене мультивіза польська, суть в тому, що то буде перший вїзд в шенген... Бажано щоб був через країну що його видала... Та і не думаю, що дороги там гірші ніж в нас...
Май на увазі що на кордоні польський прикордонник захоче щоб йому показали запрошення по якому видали візу. Якщо такого нема, то можуть завернути.
Я мав на увазі маршрут на Закарпаття - а ця дорога досить непогана (якщо не найкраща в нашому регіоні)! У випадку спільного кордону з нашою країною - ОБОВ"ЯЗКОВО країною першого транзиту є країна,що видала візу (Польща), а потім вже ні...
Це протизаконно і розраховано на лоха. Якщо прикордонних вимахується то треба тут же вимагати письмового пояснення (а не усного!) і тоді вони закривають собі пельку....
Неправда,звідки такі слухи беруться?, можеш зразу їхати куда хочеш,але потім мжливі проблеми з отриманням наступних віз...єдині хто чув шо можуть домахатись це власне угорці,навіть якщо ти вже був в Польщі і це не перший перетин кордону +1500 з вересня їздив 4-и рази всі без запрошення,жлдних питань в них не виникало
Народ, я розумію, що всі ми дуже мудрі і гонорові, але якщо людина пише ОБОВ"ЯЗКОВО - то це означає, що краще для власника візи САМЕ ТАК І ЗРОБИТИ, щоб уникнути незрозумілих ситуацій в майбутньому !!! Ви всі знаєте закони, які написані для Вас, а я знаю ще й внутрішні інструкції, які, в письмовій або усній формі, написані для працівників дипломатичних установ... (а це трохи інші речі, повірте мені!) P.S. як завжди: в кожній темі більше флуду ніж очікуваного результату...
Між словом ОБОВ"ЯЗКОВО і БАЖАНО є суттєва різниця,його ніхто не ЗОБОВЯЗУЄ перетинати кордон з Польщею якщо він не має бажання це робити,з ж твого поста можна зрозуміти ,що коли він не перетне перший раз кордон з Польщею то його не пустять в Шенген зону без цього
Якщо поїде на кордон з Угорщиною або Румунією - 99% відсотків,що не впустять! Такі прецеденти бувають по роботі мало не кожного тижня - і це з людьми, які мають візу країни Євросоюзу, що передбачає транзит через інші країни (наприклад, чеську візу)! Згоден, що це суперечить нормам і візовому кодексу країн єврозони, але я б хотів побачити на скільки у Вас вистарчить запалу відстоювати свої права перед мадярським чи румунським пограничником, якого Ви взагалі не розумієте ( а йому на Вас насрати)! Спробуйте відкрийте собі, наприклад, чеську візу і (перший раз!) купіть квиток на літак/автобус у Німеччину, Францію - НЕ БАЧИТИ ВАМ БІЛЬШЕ чеської візи! Отже, слово ОБОВ"ЯЗКОВО було написано саме з метою виключення подібних ситуацій для топікстакера у майбутньому і розведення різноманітних демагогій на тему "Що ми знаємо про нашй права у Європі і як ці права виконуються"!
Тема була про ЧАС, про те, що треба перетинати кордон тої країни, що дала візу я і сам знаю :D То шо їм на нас насрати, бо ми для нех бидло, хто не вірить, хай їде в Угорське консульство в Ужгороді )))
Вибач, старенький, за флуд у твоїй темі... просто я маю справу з реаліями стосунків українців з дипломатичними установами і знаю відношення до НАС ВСІХ зсередини цих установ (працюю в одній з них) ... от і хотів якось, на майбутнє, застерегти від "правильних" кроків ... а то, ніби, робиш все правильно - а виходить як завжди! :D А по темі : зараз черги будуть постійно - поляки їдуть щось прикупити на Новий рік, а наш народ - щось заробити на той же Новий рік та Різдв"яні свята... Якщо нічого з собою не везеш - їдь краще на Краківець.. там РЕАЛЬНО працює "зелений канал", по якому проїдеш набагато швидше. Тиждень тому їхав своєю автівкою у відрядження - 1.5 год (включно з польскою стороною і купівлею там "страхованя").
Рус, +1 Щодо часу... Не знаєш на яку зміну нарвешся, і чи захоче власне ця людина "адаптуватися" чи спати саме в у твій час перетину кордону (а може він перед тим велихий кухоль кави випив, чи травки покурив ). То як повезе. Тре їхати тоді коли корків менше (як правило вночі), бо перед новим роком там завжди повна ...
А що Румунія вже теж має Шенген візи?дивно... р.с. сотанній раз їхав через Краківець в кінці листопада...стояв 6 год. по "зеленому коридорі",а ще тиждень перед тим то проскочив за 30хв дві границі,тобто тут не вгадаєш....
найкраще їхати в період з 2 ночі до 6 ранку. правильно мислиш перетинай кордон тої країни візу якої отримав, мав я інцендент, в мене була шенгенська Франції і їхав я в Францію, але білет мав до Штутгарта, то на кордоні з німцями(в них з англійською туго) задовбався пояснювати що туда дешевше, а звідти мене заберуть. Якщо ти скандальна людина, то не бери запрошення,400 баків(або еквівалент)як попередні люди кажуть. і будеш стояти там доказувати,що вони мають якесь письмове пояснення дати, були такі,їхали до Львова за документами.в мене журналістська віза,тому без проблеми проїжджаю(правда і водки з цигарками не вожу.))) бери всі доки,які маєш.гроші і їдь на 2 годину на кордон.))
Румунія - країна Євросоюзу, але не шенгензони... Але не стосується нас (країни третього світу) - для в"їзду до цієї крани ми повинні мати дійсну шенгенську візу! Те що Румунія не у Шенгенській зоні вносить незручність у життя самих громадян Румунії - в них надалі є паспортний контроль при виїзді з країни...Якщо у Вас буде відкрита румунська віза, то Ви маєте право перебувати ТІЛЬКИ на території Румунії. Знаю особисто одного поважного пана, що є почесним консулом Румунії - так він не може дочекатись, коли ж країна стане членом Шенгензони (він вже собі наперед порахував)!!! :D
Вобшем РУС и все кто тут писал,правы по немножку!На счет очередей,приглашений и настроения у пагранцов!От себя додом про катту польши (они тоже полюбляют спрашивать.И сам наверное знаеш про все лампочки и габариты и про тонировку)это все как на како-го польского мытныка попадеш!!! РУС: на счет КРАКОВЦА большинство людей прокнокали и рынули все туда на зеленый!!!Но XFox можеш выезджать где-то ночью (повторюсь раз на раз нне приходится) и вероятность того что там ментше машин 60%!!!!Про Шегини я незнаю,но мжно сказать про все границы одно и тоже!!!!