як провіити наскільки правильно в мене показує тахометер??? ви спитаєте чому я питаю бо підставивши свої передаточні числа в файл який прикладаю нище отримав інші значення ніж показує мій тахометер :ireful: в мене показує тахо 4000 при швидкості 80 км/год а той розкахунок 63 км/год при аналогічних оборотах на 2й передачі ссилка на файл розрахунку
я десь зустрічав таблицю(знайду - викладу) співвідношення двигун-КПП(швидкість-оберти), якщо правильно працює спідометр то можна точно визначити оберти і навпаки. Всі дані по Фольциках
Я подивлюся вдома, зараз на роботі. В мене двигун РВ, а КПП AUG, На пятій передачі спідометр і тахометр ідуть паралельно, так як моїй таблиці. Викладу!!!
В мене на АУГ то саме було на 5й. При розрахунках і реальних показниках треба звертати увагу, шоб розмір/ширина коліс відповідав штатному. Для точної перевірки можна скористатись тахометром, який є в кожному норм. стробоскопі для виставлення запалювання, штатний може звиздіти від старості/кривого підключення до бабіни.
+1 Заїдь на любе СТО де є стробоскоп+тахометр і попроси щоб за 2-5грн тобі включили його. Зразу побачиш бреше чи ні
В мене інша коробка,4-ступінчата,але,якшо тобі це шось дасть ,приводжу свої показники.4 передача на швидкості160-5000 обертів.Стрілки спідометра і тахометра майже паралельні(приблизно 5-10градудусів різниці)
У мене є інша таблиця для розрахунку колись її Vovka давав. У ній той ж самий результат. Якщо головна пара = 3.67, перед. чмсло 2 передачі = 1.944, то при 4000об. і виходить = ~ 60 км.год. Невелика різниця від розміру шин. Ссилка на таблицю http://2108.lviv.ua/downloads/gear.zip