Підключення акустики. Контакти +/-

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем Newman, 10 вер 2008.

1. Newman

Newman Active Member

Jetta 1.6RF 2E2 1987
    Клубна карта:
    000026
    Привіт.
    Замінив колонки і незнаю як правильно підключити провода. Як визначити який є + а який - :?:

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Відповідь: Підключення акустики. Контакти +/-

На самому динаміку ширша клема +, вужча -. На фішці від магнітофону провода з чорною полоскою -, такого ж кольору без полоси +. На них крім того має бути написано, або в схемі до магнітофона дивись.

• Подобається Подобається x 1
  3. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

На динаміку дуже просто - береш батарейку, проводки прикладаєш.
    Якщо плюс до плюса мінус до мінуса приклав - дифузор на динаміку піднімається вверх. Якщо неправильно - вниз.

На магнітофоні - стандартні розєми - відомо де плюс де мінус тобто. Як невідомо просто нарий розпіновку або спитай в когось.

Якщо неправильно підключити - получається дуже цікавий ефект - низькі частоти "пропадають" - динаміки включені в різних фазах і просто глушать одне одного.

А так як каже Марк - може і правильно, але з батарейкою перевірити - то саме правильно.

• Подобається Подобається x 2
  4. Newman

Newman Active Member

Jetta 1.6RF 2E2 1987
    Клубна карта:
    000026

На колонках визначати нетреба, там контакти до яких дроти кріпляться один вужчий другого.
    А незнаю як підключені дроти у фішці магнітоли. Ну і перевірити/перепідключити незнаю як.

5. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

поясніть будь-ласка яка різниця між + і - на динаміках, адже грає і так і так.
    Дякую

6. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

1) Яка фішка (покажи фото)?
    2) Хіба на самі магнітолі нема схеми підключення?

7. Borman

Borman Місцевий

VDub Golf Mk3 AirRide
    Клубна карта:
    000100

якщо два динаміка підключені правильно, то вони працюють в однакових фазах - амплітуди їхніх коливань додаються і маємо сумарний потужний сигнал. Якщо ж один з динаміків підключений неправильно (він працює в протифазі) - сумарний сигнал слабшає. На практиці перевіряється так: якщо два працюючих динаміки прикласти один до другого дифузорами і потужність від цього збільшиться - значить підключені правильно, якщо ж зменшиться, то полярність одного з динаміків треба поміняти.

8. Golf 2

Golf 2 Місцевий

Audi a6 2.5 tdi

а якщо на хлопський розум то коли підключено + до - то просто динамік буде грати в другу сторону тобто в багажник а не в салон

9. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

Ні, аж ніяк. Ти вряд чи то відчуєш. От тільки якщо два динаміки по різному включені - тоді пропадуть низькі частоти. А грати він буде так само - бо там коливання ідуть, яким згрубша так сказати пофіг чи мембрана в ту сторону чи в іншу рухається.

10. Golf 2

Golf 2 Місцевий

Audi a6 2.5 tdi

Може й так спорити не буду...

• Подобається Подобається x 1
  11. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Так є, Тополь правий. Але, кажуть, що є люди, які в стані розрізнити полярність паралельних фаз - коли в оркестрі вступають духові, перше коливання на найнижчих частотах (коло 30 Гц) є вихідним, тобто воно стискає повітря а потім, згідно амплітуди розтискає його. Так от, стискання, яке відповідає руху дифузора динаміка догори, тобто в бік салону є набагато потужнішим ніж зворотня фаза. В таких випадках, кажуть, звук при повороті динаміка на 180 градусів буде іншим. Причому зумовлюється це не тільки амплітудою частотних коливань але і формою самого динаміка - для ударної сили набагато ефективніша його ввігнута сторона ніж задня, тобто випукла. Достатньо уявити собі весло - випукла сторона гребе з меншим ефектом ніж ввігнута.

12. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    Привіт! Щоб нової теми не створювати, пишу тут.
    Проблема схожа. Підключення самої магнітоли.
    Купив Pioneer DEH-2000 MPB. Схема ніби проста. На жовтому проводі лейба +, на червоному -(АСС). Так і підключав: + на жовту, - на червону. Але не включилась магнітола. Ще є чорний (заземлення), але я не заземляв. І синій з білою полоскою. Цей дріт має розєм. Написано на ньому контроль пульта ДУ (дротового, але я йього не маю). Чи треба на нього подавати мінус??? Бо на старій (SONY) магнітолі було підєднано + і 2 -.
    Коротше кажучи, може хто знає як правильно підєднати магнітолу. Інструкція є, але крім мною зробленого з неї мало що випливає.
    Дякую.

13. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    А щодо автора теми, то знаю звідки таке питання. Бо ,напевно, до фішки підключення акустики йдуть провода одних кольорів, а біля динаміків вже інших (в мене так :)), от і думай де там вийде + де -...

14. ярик

ярик Місцевий

jetta c
    Жах!Ти коли-небудь бачив мінуса червоним !!! Якщо з мафона не було диму - то ще маєш щастя!
    жовт. - +до акум.
    черв. - +до замка зап.
    чорн. - маса
    синій - подача живлення на підсил/антенний підсилювач(якщо використовується)

15. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    З жовт. ясно. Черв.: (АСС) в інструкції написано: якщо нема на запалюванні положення АСС (між on i off, а в мене нема), то черв. до *клеми, що визначає робоче положення ключа запалювання*. Але так при вимкненому запал. не буде грати. Чи я не правий? Старий грав... От я і подумав, що червоний то -.
    Чорн. А можна без заземлення?
    Синій найцікавіше. Підсил. мафона нема (тільки внутрішній), антенний не знаю чи є. Антена звичайна, завнішня...
    В інструкції по цьому: Рос.: При влюч. питания устр-ва управл сигнал подается через син.бел провод. і т.д. про підсил і антену.
    П.С. сорі, що морочу голову... Мабуть, буду шукати майстра. В суботу хотів поставити, але не було його на місці, от і вирішив сам спробувати. Ніби і вища освіта, і т.д. але брак досвіду , мабуть, нічим не заміниш...:)

ППС синій - подача живлення на підсил/антенний підсилювач(якщо використовується)
    А якщо не викор., то тоді куди подавати живлення?

16. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    З"єднай черв. і жовт. разом і буде тобі грати без ключа!
    Чорн."-" без варіантів!

А для чого подавати? Заізолюй і все!

17. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    Cherepaha, я ставлю 10 грн шо ти вже спалив мафон.

Cherepaha, і ше 10, що як будеш туляти його в гарантійну, і впадеш на мороз, то тебе пошлють.

Останнє редагування: 27 жов 2008
  18. ZET

ZET Місцевий

VW Golf II 1.6RF 2E 1990
    Клубна карта:
    000405
    +1 ставлю ше 10 грн

19. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484

20. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    якщо процесор не згорів то недорого, згорів то незнайдеш того хто схоче за то братись.
    якщо тільки дорожка і мікросхема вихідна то недорого.

та ти розумієш мафони розраховані на то щоб їх не підключали всі підряд і коден день раз на сервісі підключии і всьо. тимбільше на корпусі завжди наклейка присутня де чітко по енглішу написано і намальовано шо куда.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)