питання таке: в мене спідометр до 220км.і годинник а я хочу поміняти прибокру щоб була з тахометром.......на розборках знайшов але спідометр до 240км!!!!!чи можна її ставити??????покази спідометра будуть правильні чи ні???????підкажіть хто знає......
Якщо поміняєш шестерню спідометра з червоної на білу (на більшу кількість зубів) то не буде, хоча це інформація при заміні 220}260, 240 я ще не зустрічав, тому можу помилитися. Крім того при заміні шестерні її ресурс падає з безмежного до прибл. 50 ти км, вона стирається через неповну збіжність з зубами на вторинному валі кпп.
А є ше така процедура як калібровка спідометра. Вона тут не поможе? Або ще варіант - взяти шкалу від 220 і вставити в ту приборку замість 240. Якщо не вставляється, то намалювати на компі правильну шкалу до 220, чи знайти в неті, роздрукувати на папері і вставити поверх неправильної.
Для початку треба поставити і заміряти реальну швидкість. Ну а вже потім приймати якісь міри (міняти морковку чи ні).
матріні правильно каже).... краще роздрукувати і наклеїти нову шкалу... в мене аналогічна ситуація... поставив собі приборку з МФА і на ній 240 - ця приборка здебільшого попадається на двигунах PF PB 2E... в мене бреше вона... реальна швидкість менша ніж показує спідометр.....
То краще, ніж навпаки... Раз така тема: хто знає, на скільки і в який бік різняться покази спідометрів з індексами 935, 950, 975 та інші (мова про гольф 2, зокрема). Тобто, якщо я замість 935-ї поставлю 950-ту приборку, що буде? Бо в неті різна інфа від людей, реальними замірами не підкріплена...
в мене бреше зараз на 5км...тобто показує 80 - реальна швикість 75...але в мене змінені колеса 195\60\R15 а раніше теж так показував +- 20 км...колеса були штатні...... а що за морковку ти поміняв??? де її взяти?
У мене похибка їз за більших коліс 12% і в швидкості і відповідно у відстані по одометру. Міняти нічого не буду - звик А у тебе навіть менша, то навіщо щось міняти?
ясненько... тобто якщо в мене спідометр на 240 - мені треба казати на шроті що мені потрібен тросік від спідометра 240?
Вся справа в "морковках" (є коричневого кольору і білого, вони відрізняються кількістю зубів, якщо не помиляюсь), пошукай на форумі десь обговорювалось. Також врахуй те, що в тебе резина більшого радіусу. Чи буде показувати 1 в 1 не факт