Питання щодо принципу роботи АБС

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Kinder, 30 бер 2007.

1. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Я вже обговорював свою проблему наполовину працюючого АБС в моєму Пасаті, ще маю бажання його відключити.

Так ось мені знавці цієї справи висунули нову версію. АБС то працює то вимикається самовільно. В мене з гранатами проблема, буду міняти, але діло в іншому. Чи щитує дані АБС (тільки не смійтеся з мене, бо я в тому темний) зі зубців гранати? Якщо вона підуставша чи може бути самовільне вимкнення/включення АБС із-за такої проблеми?

Питання друге. Як грамотно відключити АБС, щоб тормоза були механічні. Пробував знімати реле АБС, воно чомусь працювало (фантастика). Треба якось наглухо його відрубати. Чи знімання блоку управління АБС дасть якісні механічні тормоза? Чи треба мозги ще заблокувати?

2. svistun

svistun Active Member

VW Passat B3 1.8 1989 Fiat Doblo 1.3 multijet 2007
    Відповідь: Питання щодо пртнципу роботи АБС

До речі Юрко десь завтра,післязавтра маю зустрітись з людиною яка займається зміною коробки з автомат на ручну. За тебе говорити?

3. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

2. Я в себе пробував відключити абс то я просто зняв запобіжники на абс 30ампер. і тормоза працювали, а абс небуло правда лампочка горіла що абс несправне ще майже місяць після того як вставив запобіжник.
    1. в знайомого були криві диски тормозні передні і абс то робило то не робило, довго не знав що робити аж поки не загнав на Христину і там вияснили що то диски тормозні. Поміняв і все гаразд.
    а погнули диски коли машку перевозили з німців на лаветі.

4. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

Капєц, думав що тільки гранати можуть, виявляється ще й диски можуть, що ще крім перечисленого може бути, краще відключити вже нах. я так бачу.
    коли я витягав і запобіжник (а доречі на ньому в мене ще кліма стоїть:-? ) і релюшку знімав то хірня повна, АБС іноді пробивало, фантастика но факт, чомусь блок управління абс без реле штрикав. :roll:

5. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

єс оф корс

6. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Оце начитався я вас і наслухався того Юрка і тепер мені страшно їздити - у Корі моїй АБС :sad:

7. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Не переживай-в твоїй Корі такий самий АБС, як і в мому Гольфі. Якшо глюкане якийсь з датчиків або електронний блок-АБС відрубається, але гальма будуть працювати (перевірено на собі).
    Саме головне-шоб працювала електрична помпа, яка створює тиск в системі (вакуума в нас з тобою немає).
    Шоб не загнати помпу-перед тим як скидаєш клему з акуми ЗАВЖДИ при виключеному запалюванні натисни разів 25-30 на гальма, поки педаль не стане дубова. Тоді можеш сміливо скидати клему.
    Якшо не зробиш цього, в системі залишиться тиск, накинеш клему-помпа зразу почне качати, сворить надлишковий тиск і може померти в муках.
    Пи.си. на машинах з електрично помпою в гальмівній системі є великий плюс-з включеним запалюванням і заглушеним двигуном працює підсилювач гальм, шо є дуже зручною тємою при їзді на тросі, і взагалі, коли з якоїсь причини заглох.

• Подобається Подобається x 1
  8. Rоман

Rоман Початківець

Sharan TDI & Transporter TD

Абс діагностується VAGовським сканером, помилки запамятовуються. Коштує така процедура приблизно 80 грн навіть на Алексі, як на мене це недорого - бо якщо полізти самому наприклад до мозгів, можна нашкодити значно більше.
    Відключити Абс дуже просто. Найпростіше - відключивши один з задніх датчиків. Їх роз'єми знаходяться під задньою канапою. До речі, найпоширеніша несправність АБС - це переламування дротів датчиків у районі колеса.

• Подобається Подобається x 2
  9. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

Був на Алексі, помилки щитали, дуже гарно звучала фраза... "Блок управління АБС не отримує сигналу з передньої лівої сторони" + фраза друга "Збій живлення на цій ділянці".
    І шо ти думаєш на Алексі не ламали голову, але коли я побачив що мені цю проблему діагностували, а по лічильнику вже наклацало 240 грн, я попросив збитися, закрити капот і я готовий підписати акт виконаних робіт, бо так можна було додіагностувати до 600-1500 грн.
    Алекс висунув проблему - заміна блоку управління АБС. Хоча внатурі воно робоче на других аналогічних Пасатах, переставляли, працює, а істинна причина поломки як каже агент Малдер - поза межами досяжності майстрів.
    Мабуть дротики переламані :mrgreen: , але ні один майстер не хоче за це взятися, бо оплата їм по факту усунення проблеми, а проблема тут якби не відома.

10. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

1 - не сцать, нічого твоїй Корі не бракує (їздив, відчуваю)
    2 - "того Юрка" - ця фраза мене розвеселила.
    3 - це мені не повезло з машиною чи то з майстрами чи то просто не вдало купив, в тебе ніби все працює і кіпішувати нема чого, єдине що попробуй зимою екстренно гальмувати з АБС і без АБС і заміряй тормозний щлях і будеш мати відповіді на питання чи воно в твоїй машині ефективне чи ні.

11. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Діагностував і я колись свій АБС на Алексі (за 87 грн.)-діагностика показала, що з усіх датчиків сигнали є, контролер працює (все продзвонюється, помилок нема). Після цього майстер з Алексу сказав, що в мене АБС працює, просто не гасне лампа на панелі. Я його посадив в машину, прокатав по парковці біля Алекса, доказав, шо колеса блокуються.
    Тоді майстер ше раз підключив ВАГком, сказав, шо всі вузли АБСу працюють і помилок нема, типу давай гроші за діагностику і їдь.
    Я відмовився платити за діагностику поки мені не назвуть причину поломки. Майстри довго розказували, шо в мене стара машина і на неї АБС не ставився, на шо я відповів шо мене ГТІ версія, на яку АБС ставився заводом-виробником.
    Тоді майстер сказав, що в мене полетів датчик (не знаю, як називається-він мені його показав на блоці АБС, така штука, яка має фішку на 5 контактів і міряє тиск), того не працює АБС. Заплативши гроші і взявши роздруківку з результатами діагностики я свалив.
    Саме цікаве, шо я найшов в знайомого такий датчик (з іншої машини, але з тим самим номером і з 100пудово робочого АБСу, сам перевіряв), закрутив його замість свого і НІХРЕНА не помінялось!!! Я приїхав на Алекс з роздруківкою, іншим датчиком і бажанням розбити хавало тому майстру (а якби я купив той датчик, новий-2300 грн.???)
    Майстер закрутив, перевірив, знову з*їхав, типу ти привіз неробочий датчик бо він б/у, от купи новий з оригіналу, тоді все запрацює.
    Я питаюсь: якшо куплю новий, а АБС не запрацює, шо тоді? Відповідь майстра-будем дивитись далі. Але, блін, так можна весь АБС по частинах замінити... Короче, ше трохи подвіжувавши з майстрами і охороною, яка вже також підкючилась, я свалив (прікіньте, вони знов хотіли 87 грн. за діагностику, але того разу я всіх дружно послав).
    Такшо, браття-вагеноводи, Алекс-це розвод для лохів (не сперечаюсь, там є толкові майстри, але загальний підхід мені не подобається).
    Якшо причини не знайдуть-то полюбому розведуть (блін, вірші вже складаю), і правоту свою їм не докажеш...

• Подобається Подобається x 2
  12. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

100 пудово Маркел, 100 пудово

13. SYNCRO

SYNCRO Початківець

Passat 1.8 G60 1990

Христос Воскрес. Kinder, висилаю тобі деяку інфу по АВС, може це у тебе є, а раптом згодиться.

14. Pol

Pol Super Moderator

так так я чув що на алексі були хороші майстри, але алекс повиганяв старих хто всьо знав і понабирав пацанів які нічого не знають а тільки вчаться.
    подумайте самі:
    хто скорше зробить старий майстер який все знає чи молодий пацан з рогаткою?
    хто більша бабла здере за роботу, якщо оплачуєш за час, ане за зроблену роботу?
    Кому потрібно більшу заробітню плату платити, тому хто давно робить і все знає, чи кому завжди можна сказати що ти мол ще новий і багато не вмієш!

кіндер, а ти на бош сервіс їздив?

15. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

нэа, там кажуть також тлумки :cry:
    Оресту шукали куди вконектити шлейф на Скірокко.

16. Pol

Pol Super Moderator

може то того що скірокко все ж таки рідкість у Львові.

17. Rоман

Rоман Початківець

Дивний логічний хід від "не отримує сигналу від лівого переднього" до... "заміни блоку управління".
    Треба спробувати продзвонити (знайшовши роз'єм) лівий передній давач імпульсів дешевим китайським цифровим тестером. Ідеально у випадках, коли абс працює і коли глючить. Точні дані я не памятаю, але їх можна взяти, промірявши якийсь завідомо справний задній. Той давач імпульсів (датчик) простий як дупа, - примітивний індикатор магнітного поля чи що.

18. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

візьмешся?
    я тестер в руках тримати не вмію :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: та і не хочу.
    готовий заплатити за роботу.
    а причини різні встановлюють, іноді заміні агрегатів не бачу логіки (майстрів).

19. Pol

Pol Super Moderator

Юрко а ти маєш схему свого пасатика?

20. Rоман

Rоман Початківець

Не візьмуся. Бо мої нормогодини ще дорожчі :)))
    Але мене Родіна колись вчила на радіоінженера, і тепер платити якомусь рахіту за ремонт переламаних дротиків на своїй машині я не можу. Не дозволяє комсомольска совість) Я і діагностиці їхній на 100 не вірю, перестраховуюсь у різних місцях.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)