Плата за дороги в інших країнах та їхні ПДР

Тема у розділі 'Флеш', створена користувачем andrey28, 15 лют 2013.

1. andrey28

andrey28 Початківець

passat B3 1.8 універсал
    Всім доброго дня!
    Літом планую поїздку в Болгарію на відпочинок своїм пасіком, хто може підкаже які обмеження по швидкості в Руминії та Болгарії чи інші відмінності від наших ПДР, а також чув, що там всі дороги платні, цікаво скільки коштує і на який термін.
    завчасно всім дякую.

2. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    знаю в румунії точно треба при вїзді в країну на найближчій заправці купити вінєтку, це типу плата за транзит. при виїзді з країни митник перевірить і накладе штраф десь у 100-300євро при її відсутності. сама плата точно не памятаю, але десь в межах 10-30євро

3. andrey28

andrey28 Початківець

passat B3 1.8 універсал
    чув, що там якось на певний час дається, типу 10 євро-15 днів, чи є на трохи більший термін, чи потрібно 2 рази по 10євро купляти???

4. Adler

Adler Початківець

VW Bora BFQ
    Обмеження швидкості в Румунії та Болгарії - 50 км/год в населених пунктах і 90 км/год поза населеними пунктами, дороги там безкоштовні, тільки на в`їзді до цих країн на митниці треба купувати він`єти. Румунська для легкових авто на 2 тижні коштувала минулого року 7 Євро, болгарська на 1 тиждень 5 Євро. Контроль на він`єтами серйозний, особливо в Болгарії, штраф - від 200 Євро. Ще є оплати при переїзді через Дунай - біля 10 Євро за легковики як на мости, так і на пороми.

• Подобається Подобається x 1
  5. andrey28

andrey28 Початківець

passat B3 1.8 універсал
    дякую.
    а якщо брати більше ніж на два тижні, яка вартість він`єти?
    є наприклад 20 днів-12 євро чи потрібно двічі на два тижні брати?

6. Vasintekc

Vasintekc Active Member

VW passat B5 variant 1.9TDI AVB 2005
    • Подобається Подобається x 2
  7. andrey28

andrey28 Початківець

passat B3 1.8 універсал
    дякую
    дійсно знайшов відповіді на всі питання, більш того, там всі країни ЄС

8. Vasintekc

Vasintekc Active Member

VW passat B5 variant 1.9TDI AVB 2005
    Перед поїздкою варто записати чи запам`ятати деякі тарифи, а то в мене Румуни минулого року взяли за міст 10 євро і не видали ніякої квитанції, а мали взяти 6 євро (от тобі і Європа). Також при заїзді на сам міст поліцай на КПП захотів штраф за ремінь безпеки - я їхав вперше, думав що це митниця і треба буде виходити, тому після того, як оплатив міст не брав ремінь. Я, як зміг, пояснив йому , якщо він має право штрафувати, хай складає протокол чи виписує квитанцію - в результаті він пішов і просто відкрив шлагбаум.
    ps. було кумедно спостерігати, як він розвіював мої підозри, що він справді поліцай, а не сторож - показував жезл, кобуру з пістолетом. І як справжній страж порядку вимагав штраф (а не хабар)

Останнє редагування: 17 лют 2013
  9. andrey28

andrey28 Початківець

passat B3 1.8 універсал
    як якість доріг в Румунії та Болгарії?
    в яку пору доби краще перетинати Румунію?

10. Adler

Adler Початківець

VW Bora BFQ
    Якщо брати він`єту більш як на два тижні, то відповідно так і рахуєш - або на один місяць, або 3 по 1 тижню, що дешевше.
    Якість доріг в Румунії та Болгарії пристойна, можуть бути однорядки, можуть бути півторарядки - але на всіх покриття нормальне, без ям, і розмітка в наявності.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)