плавають холості обороти

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем mitskanyurik, 6 січ 2013.

1. mitskanyurik

mitskanyurik Початківець

VW passat b3
    Доброго дня. В мене авто пассат б3 91 року моно-мотронік, плавають холості обороти і є провал газу на одному і тому ж місці педалі. Ця подія не постійна, вона то є, то нема. Допоможіть

2. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Як плавають?? Постійно? Чи може підвисають, чи то нижчі то вищі?
    Може підсос повітря, може РХХ. Може ДПДЗ.
    Якись опис не дуже. Тяжко щось відповісти.

3. mitskanyurik

mitskanyurik Початківець

VW passat b3
    Коли даєш газу до 3000 і пускаєш, обороти спадають до 1500, так можуть триматися 30 сек, потім упасти до 300-500, аж машиною трясе, потім знову самі набирають, але це не постійно. Буває авто заглушиш, потім заведеш уже не має

4. Shaggy

Shaggy Super Moderator

я шось думаю що це банальний підсос повітря. Або РХХ залипає, хоча сумнівно.
    Спробуй заведи машину і порухай інжектором за кришку з повітяного фільтра. Якщо подушка підуставша то оберти плавати будуть.
    повітряний фільтр давно міняв?

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

5. AndriY

AndriY Active Member

ВАЗ 21013 1.2 1984
    ДПДЗ Дуже схоже

6. mitskanyurik

mitskanyurik Початківець

VW passat b3
    всі фільтра і свічки нові, тай прокладку недавно міняв....а може бути лямда зонд, або дтож... і ще одне в одному місці на педалі завжди є провал. якщо на те місце попасти і так потримати то машина навіть заглохнути може

7. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ну якщо прокладки міняв, підсосів нема тоді найскоріше що ДПДЗ.
    Лямба на холодну не працю, вона в тебе без підігріву, та й такі симптомів не дасть.
    ДТОЖ теж відпадає.

скоріше за все дорожки на ДПДЗ постиралися. Треба скручувати його і трошки підняти вверх .або вниз. Але тактреба ше попасти дуже гарно. Без осцилографа це зробити важко. Скоріше за все машина буде дьоргатися і поміняється в якусь сторону розхід.

8. mitskanyurik

mitskanyurik Початківець

VW passat b3
    ДПДЗ, теж поміняв, все таки думаю що то РХХ...

9. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Як? Тільки нога стає на педаль газу - все, РХХ відключається з роботи.

10. mitskanyurik

mitskanyurik Початківець

VW passat b3
    тоді буду перевіряти всі датчики, а може бути щось у блоці управління чи ні?
    Ось знайшов, там знизу описані симптоми, схожі у мене, і ремонт
    http://volkswagen.msk.ru/forum/index.php?showtopic=40313

Останнє редагування: 7 січ 2013
  11. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Друже, не роби дурної роботи! Можу спорити на ящик пива, що це не РХХ. Або ти не правильно описуєш свою проблему.
    Коли проблема з ХХ кожен починає шукати схожу. Шукай саме свою.
    В тій машині 4 датчика - ДПДЗ, РХХ, ДТОР і лямбда. Там все просто як борщ.

Ти кажеш що міняв ДПДЗ? навіщо? Які на це були причини? Ставив новий чи такий самий б\у зі шроту? Хто його виставляв і як?
    Не варто лізти туди поки не впевнишся що це воно.
    От скачай файл, візьми тестер і перевір ДПДЗ і РХХ як тут написано, потім відзвітуєшся. Так говорти тяжко.
    http://us.ua/1003526/

ЕБУ теоретично можлвио, але це 3%. хібащо його залило водою чи часто з нього знімали фішку, чи якесь КЗ по проводці йшло...

12. mitskanyurik

mitskanyurik Початківець

VW passat b3
    Розкрутив я ДПДЗ, дорожки всі цілі, провірив тестером опір, все так як пише книга, потім виставив на 0,73 вольта на 1 і 2 ніжці, холості обороти стали устойчиві і заводиться краще... Заалишилась одна проблема, на початку педалі залишився провал...

13. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Спробуй вчепитися за 2гу ніжку і на масу двигуна і виставити ДПДЗ по другій ніжці на 0,19-0,2В. Здається це правильне значення, але я ввечері вдома пошукаю точно.

По провалу перевір чи трос газу нормально натягнутий, і чи не люфтить ДЗ відповідно до механізму відкриття.

14. mitskanyurik

mitskanyurik Початківець

VW passat b3
    Останнє редагування: 9 січ 2013
  15. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Якщо це по провалу не допомагає тоді все ж він на ДПДЗ. Це я тобі майже на 100% кажу. В якийсь момент просто пропадає сиглянал з ДПДЗ.
    Спробуй якесь інше положення виставити. Трошки на завищених обертах ХХ, і тоді відчуй чи є провал. Також тросик педалі газу, перевір чи стопорне кільце на місці. Тросик має бути натягнутий.

16. kym

kym Аксакал

a 100
    провал на ДПДЗ можна тестером виловити.

17. mitskanyurik

mitskanyurik Початківець

VW passat b3
    зробив сьогодні авто. Причина не знаю в чому була, але зробив ось що, поміняв верхню частину моно-інжектора, там де форсунка, почистив кришку трамблера і бігунок, а також підтягнув трос газу. Поки що політ нормальний, там буде видно... Всім велике дякую за допомогу.

18. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Разом з форсункою чи форсунка та що і була??

Таке не бажано часто робити. Легенько ножичком хібащо. Не треба наждаком терти. Там контакту і тертя між бігунком і кришкою нема, там тіки іскра проскакує. Контакти постійно чорніють і вигорають.

От я думаю що біда вся в цьому. Я про це писав!

Добре що все добре і проблема вирішена! нехай гарно їздить.
    Тепер дивися до розходу після регулювання ДПДЗ.

19. mitskanyurik

mitskanyurik Початківець

VW passat b3
    верхню частину поміняв разом із форсункою, а бігунок почистив легенько ножиком, лиш чорний нагар зняв

20. mitskanyurik

mitskanyurik Початківець

VW passat b3
    Сьогодні виявив проблему з провалом. Виявляється на форсунці зверху є ще один датчик температури всасуємого воздуху, ось він і був несправним. http://vwts.ru/forum/48283

• Подобається Подобається x 1

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)