Привіт, прошу поділитися недавнім досвідом перетину кордону на власному автомобілі. Саме цікавить проміжок часу з моменту впровадження "прав міжнародного зразка" зі вказаним терміном закінчення їх дії. Ситуація яку обмалювали люди близькі до ДАІ виглядає приблизно так- для виїзду закордон необхідно поміняти старі права з необмеженим терміном дії на нові, в яких цей термін проставлено, але офіційної процедури ніхто не зміг пояснити, та і неофіціно зараз нічим не можуть допомогти через відсутність пластику та заблоковану роботу МРЕО через впровадження якоїсь нової програми. Взагалі для мене залишається незрозумілим хто і коли буде перевіряти якого зразка в мене права і чи завернуть мене на кордоні при спробі перетину на старих правах, отож хто знає яким чином та вся процедура відбувається/має відбуватися чи проходив це все сам- поділіться будь-ласка досвідом.
Суто моє ІМХО ніхто в тебе не буде провіряти права і ніхто тебе не має права завернути назад ,на крайняк даш 50гр погранцу як у випадку з довіреністю. Доречі ти троха путаєш поняття "міжнародні" посвідчення існують давно,а зараз запроваджують зміни в "національні" посвідчення
Два дні тому повернувся з-за кордону (Польща, Чехія, Австрія, Німеччина) - ніхто ні при перетині самого кордону, ні вже далі у Європі не питає і не шукає нічого невідповідного у Вашому посвідченні водія... Якщо "права" пластикові - вперед і щасливої дороги. Таке відчуття, що це тільки наша влада вишукує різні "теми" для "розводу", а у Європі за змінами у нашому законодавстві ніхто не слідкує. : У мого товариша посвідчення водія "картонно-ламіноване" - так одного разу австрійські поліцейські їх дуже довго розглядали, але потім все таки віддали (це було 3 роки тому)... І нашому прикордоннику я б нічого не давав...
Відкрию одну таємницю - у нас всіх є міжнародні права, які діють у всіх країнах-учасницях Конвенції про дорожній рух від 1968 року, а це фактично вся Європа і не тільки. А таких ментів, які, використовуючи посаду, дозволяють собі розповсюджувати неправдиві чутки садити треба. Щодо впровадження терміну дії нових водійських прав - це одна з умов для нашого уряду, який в обмін на подібні умови бере в Європі кредити. Нас водіїв поки це мало стосується, хотіли впровадити обов'язковий обмін через 3 роки, але поки це остаточно не затвердили, все, що змінилося то з початку квітня у автошколах видають бланки з терміном дії.
Часто їзджу в Польщу, зупиняла поліція, перевірили мої ламіновані права, і спокійно відпустили. Жодних питань по них не було. Батько часто їздить на таких ж ламінованих правах в Німеччину і також ніяких проблем нема. Можеш сміло їхати.
тобто панове, якщо я правильно зрозумів, то мої права, видані 1996 року (ламіновані) для виїзду за кордон цілком підходять? я правий? також цікавить наступне питання - як на кордоні обстоят дела при виїзді машиною по ген. дорученню. по законодавству, у разі виїзду за кордон не власником ТЗ (по дорученню) водій має отримати в ДАІ тимчасове свідоцтво для виїзду за кордон. але бувалі водії казали шо так ніхто не робить, а на крайняк дають пару рупій прикордоннику. то де все таки правда, можна з ген. дорученням спокійно виїхати чи ні?
По моєму, то за дорученням за кордон не пускають, треба мати тимчасовий талон, бо такої штуки як доручення закордоном нема. ((. А ле в крайньому випадку можна дати пограничнику 20 - 50 грн, і він забуде про те що в тебе є доручення, а не тимчасовий.:D
Вже давно така сума не є авторитетною для прикордонників... останній раз давали 10$... а ще перед тим знайомий на Краківці дав 100 грн. Але, як бачимо - їхати можна і люди їдуть! В нашій країні механізми для підвищення лояльності не змінюються! Чітко працює правило: " если нельзя, но очень хочется - тогда можно "!(с) :D
тобто при бажанні поїхати за кордон краще все таки виготовити тимчасовий талон? а взагалі, хто перевіряє мої документи на машину ?
По темі: Нові правила ніби з 1-го квітня, саме 1-го квітня перетинав кордон Польщі туди-сюди - жодних проблем. Власники траспортних компаній заставили всіх своїх водіїв робити нові права, що ніби з 21-го квітня на теренах ЄС полісмени каратимуть, а прикордонникам нашим і польським пофіг.... Не по темі: їхав на авто, котре не зареєстроване на мене - жодних проблем, навіть доручення не питали. Проблеми мають трудяги (і подібні на них) котрі рухаються туди-сюди з контрабандою, в них на лобі написано "НА гроші" ІМХО
а тимчасовий є І всі євро-мєнти знають укр.мову і вміють прочитати що там написано... Дія нашого тимчасового талону закінчується рівно після перетину кордону, а там то є просто бумажка, з якою в разі нужди можеш сходити в корчі....
і який з цього висновок? я не прагну робити тимчасовий талон. я питаю, чи зможу я без проблем виїхати за кордон і приїхати назад на авто, яке не є моєю власністю, а на керування яким я маю довіреність?
Чим довіреність не "бумажка"? Сергій, проблеми можуть бути тільки при виїзді, тоді треба платити. Самі тимчасові придумали тільки для того щоб з народу бабло дерти - мєнти на дорозі, погранци на кордоні.
Сергій, проблеми можуть бути тільки при виїзді, тоді треба платити. Самі тимчасові придумали тільки для того щоб з народу бабло дерти - мєнти на дорозі, погранци на кордоні.[/QUOTE] 100% так.
Народ, завершуй пліткувати. Ніяких талонів і ніяких нових прав при перетині кордону не потрібно мати.
тимчасові відмінили це точно а прикордоники немають нічого до тимчасових, доручень на автомобіль це пріорітет митників а вони просто розводять