На одному з форумів active.lviv.ua періодично люди збираються і виїжають в карпати за грибами. То і корисно і гарно проведений час, та і грибочків можна привезти. Треба тільки організувати бус ну і щоб хтось орінтувався куда їхати. Як така ідея? і чи булиби бажаючі? Але то треба швидко зорганізовуватися, ще поки є гриби в лісі.
актуально гожного року, але ніхто не захоче здавати точку )) мені здали грибники на базарі, що збрали в Раковці ) тепер туди часом їзджу (1-2 рази в рік). але то попсове місце, там повно народу ходить. треба їхати в Карпати. але там треба знати місця і мати провідника, бо можна зайти і довго не вийти (якщо взагалі вийти )) )
я недумаю шо в даний час можна заблудити є всякі девайси і додатки на телефоні. Я в карпати за грибами небув бо незнаю місць. Але можу спалити гарну точку 60 км від Львова, мостиський район, с. Хоросниця. то моє рідне село тому орієнтуюся там. Людей там небагато, мало хто знає ці місця крім місцевих. Це не Карпати білих вагон нема, але був два тижні наза з жінкою, то було більше прогулянка по лісу, то назбирали 2 відра, з них 18 білих а решту козарі, польські, маховичкі., маслят небрали бо ніхто нехотів чистити, а їх там можна цілий прицеп назбирати.
прицеп маслят??? моя жінка їх любить, навіть чистити )) але в цю суботу збираємось у Вехнє Синєвидне до тестя, як буде мав настрій і натхнення - може нас кудись поведе... а на маслюки можна було б, але коли? хіба якісь наступні вихідні...
то моє село хіба ми в когось гриби будемо віджимати.))) таких випадків небуло, село маленьке та і середній вік жильців поза 60
були в суботу. за 2 години втрьох нарізали маслюків і підберезовиків, кілограм 30, ледь донесли до машини. потім то все чистили і до 3,00 варили. охоту зігнали до наступного року. якби в той же день пішли - можна було ще раз стільки ж набрати. місцеві (більшість) того всього не беруть, тільки білі ) але минулого року як не було грибів, то і в них теж було не густо... цікаво, як буде наступного року.